fbpixel

Search icon
Search
Day & Night: Μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που ταιριάζει σε όλες & δίνει λάμψη στην επιδερμίδα
MAGAZINE

Day & Night: Μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που ταιριάζει σε όλες & δίνει λάμψη στην επιδερμίδα

Η Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου προτείνει συγκεκριμένα προγράμματα φροντίδας του προσώπου για εύκολα, άμεσα & γρήγορα αποτελέσματα


Πολλοί από τους ασθενείς μου με ρωτάνε ποια είναι η δική μου ρουτίνα περιποίησης. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει “gold standard”, διότι το κάθε πρόγραμμα ομορφιάς πρέπει να είναι εξατομικευμένο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Αν είναι λιπαρό, μικτό ή ξηρό, θα πρέπει να ακολουθούνται διαφορετικά στάδια περιποίησης και φυσικά, να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα. Για να γίνουμε, λοιπόν, πιο συγκεκριμένοι…

Πρωί

1. Ως πρώτο στάδιο, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, που δε διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας, απλά απομακρύνει τη λιπαρότητα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, ιδανικά προτείνω έναν αφρό, ενώ σε λιπαρούς και μικτούς τύπους, ένα προϊόν σε μορφή τζελ.

2. Ξεκινήστε την πρωινή περιποίηση χρησιμοποιώντας έναν όρο βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, που θα σας προφυλάξει από τις δράσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων (ήλιος, ατμοσφαιρική ρύπανση) και θα καθυστερήσει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.

3. Συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα με ματ υφή στα μεικτά δέρματα, με σμηγματορρυθμιστική δράση στα λιπαρά και με ενυδατική δράση στα ξηρά.

4. Ολοκληρώστε την πρωινή περιποίηση με τη χρήση αντηλιακού, γιατί ακόμη και στις συνθήκες πόλης, ο ήλιος είναι επιβλαβής. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο προϊόν. Προτείνω με χρώμα πάντα, για να αποφεύγεται η χρήση make up μετά.

shutterstock-1790730110.jpg

Βράδυ

1. Καθαρίστε πάντα το πρόσωπό σας με μια λοσιόν ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια, προτείνω πάντα τη χρήση ενός καθαριστικού, για να αφαιρεθεί καλύτερα το make up, και φυσικά, για να εισχωρήσουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα οι βραδινές κρέμες. Συνήθως χρησιμοποιώ ένα με ήπια δράση οξέων, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

2. Ειδικά από το φθινόπωρο και μετά, συστήνω τη χρήση μιας κρέμας ρετινόλης. Προάγει την κολλαγονογένεση μέσω της απολέπισης, κρατά τους πόρους σφιχτούς και μειώνει τις λεπτές γραμμές. 

3. Μετά τη ρετινόλη, είναι συνήθως απαραίτητη η χρήση μιας κρέμας ή ενός όρου υαλουρονικού οξέως, που ενυδατώνουν το δέρμα, κλειδώνοντας την υγρασία.

4. Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών για ενυδάτωση και περιορισμό των μαύρων κύκλων. Συνήθως, αυτά τα προϊόντα περιέχουν ειδικά συστατικά που προάγουν τη δημιουργία νέου κολλαγόνου σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περιοχή. Τοποθετήστε την κρέμα ματιών στα χείλη, αλλά και περιστοματικά, για να ενυδατώσετε την περιοχή.

5. Κάθε 15 μέρες είναι καλό να γίνεται μια δερμοαπόξεση (μικροκρύσταλλοι, διαμάντι, hydrafacial), για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, πολλαπλασιάζονται η δύναμη και η δράση των συστατικών κάθε κρέμας. Κάθε περίπου 4 εβδομάδες, προτείνω μια ήπια μεσοθεραπεία με microneedling, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν μέσα στα κύτταρα και να προάγουν την κολλαγονογένεση και την κυτταρική ανάπλαση. Κάθε 3 μήνες, μια θεραπεία Laser Nd yag σύσφιξης προσώπου προκαλεί εκ των έσω δημιουργία νέου κολλαγόνου, βελτίωση του οβάλ κι ενίσχυση των συνδέσμων του προσώπου. Κάθε 4 μήνες, δοκιμάστε μια θεραπεία ενέσιμων ραδιοσυχνοτήτων για αντιμετώπιση της χαλάρωσης των ιστών κι ενίσχυσης του περιγράμματος. Τέλος, κάθε 6 μήνες, συστήνω μια θεραπεία τοξίνης για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης (μέτωπο, μεσόφρυο, πόδι χήνας, περιστοματικά, λαιμός).


rad.jpg

Ευχαριστούμε τη Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.

Info

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύτηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technische Universität München. Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικο οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης. Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.

Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020