fbpixel

Search icon
Search
Cozy Home: Πώς να κάνετε πιο «ζεστούς» τους χώρους σας ακολουθώντας διαχρονικές συμβουλές
INTERIORS

Cozy Home: Πώς να κάνετε πιο «ζεστούς» τους χώρους σας ακολουθώντας διαχρονικές συμβουλές

Δημιουργήστε τα απόλυτα winter spaces με εύκολα βήματα που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά το σπίτι σας


Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, μας υπενθυμίζουν πως ακόμα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσουμε αυτήν την κρύα περίοδο σε ένα cozy περιβάλλον που δεν είναι άλλο πέρα από το σπίτι μας. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε τους προσωπικούς σας χώρους και να τους μετατρέψετε στα απόλυτα winter spaces!

Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε τα tips που θα σας βοηθήσουν να «ζεστάνετε» την κατοικία σας, κάνοντάς την ultra cozy γι' αυτές τις ημέρες!

Προσθέστε τα ιδανικά χρώματα

colors.jpg

Ξεκινήστε το makeover δίνοντας βάση στα χρώματα κι επιλέγοντας τα κατάλληλα. Προκειμένου να εναρμονιστείτε με τις εξωτερικές συνθήκες, αφήστε για λίγο καιρό ακόμα στην άκρη τις ψυχρές αποχρώσεις και πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε θερμές λύσεις, όπως το διαχρονικό καφέ, το μπεζ, το σκούρο πράσινο, ακόμα και το deep red. Κάντε μια αλλαγή στους τοίχους σας, τους καναπέδες και τα υπόλοιπα έπιπλα, ενώ εάν δε θέλετε να επενδύσετε αρκετά χρήματα, προμηθευτείτε διάφορα διακοσμητικά για τις επιφάνειές σας στους παραπάνω χρωματικούς τόνους.

Δώστε βάση στον φωτισμό

living-room-lighting-ideas-joakim-johansson-minimalist-living-room-1554399634.jpg

Ο σωστός φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ιδανική ανανέωση των χώρων σας και τη μετατροπή αυτών στα απόλυτα cozy corners. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά δαπέδου ή και table lamps που θα κάνουν το αποτέλεσμα πολύ ατμοσφαιρικό και ό,τι πρέπει γι' αυτήν την εποχή, ενώ επίσης μπορείτε να εγκαταστήσετε κρυφούς φωτισμούς, έτσι ώστε να δώσετε άλλη πνοή στα κρύα βράδια. Για να κάνετε τη συνολική ατμόσφαιρα ακόμα πιο «ζεστή», προτιμήστε αρωματικά κεριά που συνδυάζουν χειμωνιάτικες μυρωδιές, όπως κανέλα, φρούτα του δάσους, βανίλια και καφέ.

Στρώστε χαλιά

carpet.jpeg

Κατά πάσα πιθανότητα θα το έχετε κάνει ήδη εδώ και καιρό, παρόλο που τώρα έχουν ξεκινήσει τα έντονα κρύα στη χώρα μας. Ένα χαλί με χοντρή πλέξη ή fluffy υφή, λοιπόν, θα ζεστάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά τον χώρο σας, ενώ παράλληλα θα του προσδώσει περισσότερο ενδιαφέρον και θα τον κάνει πιο «φιλόξενο». Εννοείται πως αξίζει να προσέξετε την κατασκευή του χαλιού και να επιλέξετε αποκλειστικά fake και eco friendly συνθέσεις, υιοθετώντας ένα ποιοτικότερο lifestyle ακόμα και στα κομμάτια που επιλέγετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Γεμίστε τους καναπέδες & τα κρεβάτια με μαξιλάρια

g3-6dgCK.jpg

Στήνοντας το απόλυτο χειμερινό σκηνικό, αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε! Η προσθήκη διάφορων υφών, μεγεθών και σχημάτων σε μαξιλάρια στους καναπέδες και τα κρεβάτια σας, θα χαρίσει την ιδανική winter αύρα που επιθυμείτε και θα δώσει διάσταση χάρη στα layerings που θα δημιουργήσετε. Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε ακόμα και τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους μαξιλάρια και τολμήστε το πλέον κλασικό trend του mix 'n' match, ενώ κάτω από αυτά μπορείτε να στρώσετε fluffy ριχτάρια που θα συμπληρώσουν κατευθείαν την όλη εικόνα.

Δημιουργήστε τα δικά σας cozy corners

ginny-macdonald-living-room-nook-1024x683-1576264513.jpg

Ειδικά εσείς που έχετε υπέροχη θέα από το σπίτι σας, μη χάνετε άλλη ευκαιρία και δημιουργήστε spots ζεστασιάς για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή. Προκειμένου να το πετύχετε, τοποθετήστε μια πολυθρόνα ή έναν καναπέ μπροστά από ένα παράθυρο ή μια άλλη γωνία δεν έχετε εκμεταλλευτεί μέχρι τώρα και καθίστε αναπαυτικά κάθε φορά που έχετε την ανάγκη να χαλαρώσετε, πίνοντας το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί. Ενισχύστε το vibe, βάζοντας μερικά μαξιλάρια, ριχτάρια και ίσως ένα χαλάκι που θα λειτουργήσουν σας bonus στην όλη διακόσμηση.