fbpixel

Search icon
Search
Cozy Feeling: Μετατρέψτε το σαλόνι σας στο πιο άνετο σημείο του σπιτιού σας για το φθινόπωρο
INTERIORS

Cozy Feeling: Μετατρέψτε το σαλόνι σας στο πιο άνετο σημείο του σπιτιού σας για το φθινόπωρο

Εξασφαλίστε το απόλυτο fall σκηνικό εύκολα & γρήγορα


Διανύουμε αυτήν την εποχή κατά την οποία περνάμε σταδιακά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, ακόμα κι αν οι καυτές θερμοκρασίες κρατούν σταθερά. Η αλλαγή αυτή μας κάνει να επιθυμούμε ολοένα και περισσότερο ένα mini makeover των προσωπικών μας χώρων, ξεκινώντας από το σαλόνι που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο σημείο ολόκληρης της κατοικίας μας. Τώρα, είναι η καταλληλότερη seoson για εσάς που αναζητάτε ένα ανανεωμένο περιβάλλον, όπου θα εναρμονίζεται πλήρως με τα updated trends του φθινοπώρου και θα σας χαρίσει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντλήστε έμπνευση από τα παρακάτω steps & δημιουργήστε ατμόσφαιρα για να χαθείτε μέσα σε αυτήν!

Δώστε βάση στα χρώματα

como-usar-color-en-el-hogar-4.jpg


Ξεκινήστε το living room makeover, εστιάζοντας στα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν σε ολόκληρο τον χώρο σας! Μπορεί κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών να προτιμήσατε την παλέτα των απαλών αποχρώσεων, αλλά τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να καλωσορίσετε τα θερμά, πιο σκούρα και γήινα χρώματα. Ρίξτε μια ματιά στους τοίχους του σαλονιού σας και βεβαιωθείτε εάν χρειάζονται μια ανανέωση. Σε περίπτωση που το κρίνετε απαραίτητο, ανατρέξτε στην ποικιλία χρωμάτων που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο και στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε εκείνα που θεωρούνται all year classic για την κατοικία σας. Διαλέξτε το διαχρονικό λευκό, κάποιο off white ή ένα παρεμφερές μπεζ, που θα δώσουν απευθείας στο δωμάτιό σας σας μια clean αίσθηση για την οποία δε θα μετανιώσετε ποτέ. Έπειτα, κινηθείτε σε πιο σκούρα χρώματα -όπως το καφέ, το deep red, το σκούρο πράσινο ή ακόμα και το μαύρο- και δώστε κατ' αυτόν τον τρόπο διάσταση στο σαλόνι σας, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον και on season. 

Bonus tip: Εάν είστε λάτρεις των pop χρωμάτων, μάθετε πως μπορείτε να τα εντάξετε στη φθινοπωρινή διακόσμηση του σαλονιού σας με τεράστια επιτυχία, κάνοντας συνδυασμούς όπως φούξια-καφέ, electric blue-μπεζ και κόκκινο-χρυσό.

Επιλέξτε τα κατάλληλα χαλιά

carpets.jpg


Αυτή είναι κατάλληλη εποχή για να στρώσετε χαλιά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας -ειδικά στο σαλόνι όπου περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας σας. Κάντε την έρευνά σας και βρείτε πληθώρα από fall carpets που ταιριάζουν στις διαστάσεις του χώρου σας και ανταποκρίνονται πλήρως στα γούστα σας και τις ανάγκες της εποχής. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της επερχόμενης φθινοπωρινής σεζόν, λοιπόν, αναζητήστε χαλιά που έχουν δημιουργηθεί από χοντρή πλέξη, έτσι ώστε να σας προφυλάξουν από τα πρώτα κρύα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός των επόμενων μηνών. Καλό θα ήταν, οπότε, να πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε τέτοιες επιλογές χαλιών, που θα σας εξυπηρετήσουν ακόμα και τους χειμερινούς μήνες -δίχως να χρειαστεί να τα αλλάξετε.

Bonus tip: Μην ξεχνάτε πως η number one τάση στα χαλιά ακόμα και για τη φετινή fall/winter season, είναι τα στρογγυλά σχήματα -κάτι που είδαμε πολύ μέσα στο καλοκαίρι. Προτιμήστε τα για το σαλόνι σας και δώστε του άλλη μορφή σε χρόνο dt!

Τοποθετήστε μαξιλάρια στους καναπέδες σας

pillows.jpg


Στήνοντας το απόλυτο φθινοπωρινό σκηνικό στο σαλόνι σας, αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε! Η προσθήκη διάφορων υφών, μεγεθών και σχημάτων σε μαξιλάρια στους καναπέδες σας, θα χαρίσει την ιδανική fall αύρα στο living room σας, θα δώσει διάσταση χάρη στα layerings που θα δημιουργήσετε και θα σας βοηθήσει να υποδεχθείτε τη fall season και τον χειμώνα έχοντας πραγματοποιήσει ήδη σημαντικά steps διακόσμησης. Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε ακόμα και τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους μαξιλάρια και τολμήστε το πλέον κλασικό trend του mix and match, ενώ κάτω από αυτά μπορείτε να στρώσετε fake fluffy ριχτάρια που θα συμπληρώσουν κατευθείαν την όλη εικόνα. Επίσης, αυτός είναι ένας καλός τρόπος να καλύψετε την καλοκαιρινή όψη από τους καναπέδες σας, που ενδεχομένως έχουν.

Bonus tip: Οφείλετε να γνωρίζετε για τις υφές που ταιριάζουν μεταξύ τους, ακόμα κι εάν δε θα το φανταζόσασταν ποτέ -όπως το leather με τη γούνα και το βελούδο με τις glittery επιφάνειες.

Πείτε «ναι» στις metallic πινελιές

06-black-and-white-is-a-timeless-combo-and-to-make-it-glam-add-shiny-metal-touches-and-neon-pink-details.jpg


Μπορεί το φθινόπωρο να έχει συνδεθεί άρρηκτα με θερμές και γήινες αποχρώσεις κι εμείς να σας οδεύουμε προς την επιλογή αυτών για την κατοικία σας, αλλά οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα απογειώσουν το final result! Επειδή, ως γνωστόν, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, μην αφήσετε την ανανέωση του σπιτιού σας χωρίς τα τελικά touches από χρυσά αντικείμενα και διακοσμητικά, προκειμένου να χαρίσετε λάμψη και πολυτελή αέρα που θα εντυπωσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας. Τοποθετήστε μεγάλα βάζα για να βάλετε μέσα τους λουλούδια και φυτά εποχής, κάδρα και κορνίζες που θα δεσπόζουν στους τοίχους σας ή στο fireplace, καθώς και δίσκους για τα κεριά σας στο coffee table.

Bonus tip: Εάν δεν προτιμάτε το χρυσό, επιλέξτε το εναλλακτικό rose gold ή bronze. Αποφύγετε, όμως, την ψυχρότητα του ασημένιου, που είναι ιδανικότερο για τη διακόσμηση των θερινών μηνών.

Μην παραλείψετε τον φωτισμό

lighting.jpg


Ο σωστός φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ιδανική ανανέωση του σαλονιού σας και στην καθιέρωση αυτού ως το πιο χαλαρωτικό σημείο του σπιτιού σας για τους φθινοπωρινούς μήνες. Κρατηθείτε λοιπόν από αυτήν την πληροφορία και φροντίστε να δώσετε βάση σε κάθε γωνιά του living room που πρέπει να φωτίζεται με τρόπο που να ενισχύει την cozy αίσθηση. Αντιμετωπίστε το χρονικά και ξεκινήστε από την αρχή της ημέρας μέχρι το βράδυ: διαλέξτε κουρτίνες που επιτρέπουν την εισχώρηση φωτός από τις ηλιακές ακτίνες. Όταν όμως αρχίσει να βραδιάζει, αφεθείτε στη ρομαντική αύρα που θα χαρίσουν τα κεριά και θα σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε από μια κουραστική ημέρα. Το βράδυ, ανάψτε επιδαπέδια κι επιτραπέζια φωτιστικά, τα κρυφά lights που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει και αφήστε και τα ήδη αναμμένα κεριά. Έτσι, θα φωτίσετε επαρκώς τον χώρο σας δίχως, όμως, να χαθεί η cozy αίσθηση που αποτελεί ζητούμενο.

Bonus tip: Για να κάνετε τη συνολική ατμόσφαιρα ακόμα πιο «ζεστή», προτιμήστε αρωματικά κεριά που συνδυάζουν φθινοπωρινές μυρωδιές, όπως κανέλα, φρούτα του δάσους, βανίλια και καφέ. 

Good luck!

Κεντρική φωτογραφία: Christopher Stark