fbpixel

Search icon
Search
COVID-19: Οι ελληνικός επιχειρηματικός -και όχι μόνο- κόσμος στηρίζει τη «μάχη» κατά του ιού με δωρεές και κινήσεις προσφοράς
#GREEKSDOITBETTER

COVID-19: Οι ελληνικός επιχειρηματικός -και όχι μόνο- κόσμος στηρίζει τη «μάχη» κατά του ιού με δωρεές και κινήσεις προσφοράς

Ήρθε η σημαντική ώρα να βρεθούμε έμπρακτα ο ένας δίπλα στον άλλον


Με την παγκόσμια επιδημία να αποτελεί πλέον τη νέα καθημερινότητά μας, οι ανάγκες του συνόλου αυξάνονται συνεχώς και μας προκαλούν να τις αντιμετωπίσουμε διεξοδικά. Δυστυχώς, η οικονομία του πλανήτη βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ ο κοινωνικοπολιτικός κόσμος σε συνεργασία με τον ιατρικό κλάδο κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει ένα πιο πρόσφορο έδαφος ώστε να βρεθούν λύσεις για τη σημερινή δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε όλοι. 

Κάπου εκεί, η Ελλάδα, η χώρα μας που πολλές φορές μπορεί να μας στεναχώρησε, στάθηκε και στέκεται ακόμη ως άξια των προσδοκιών, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις που δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον εχθρό και να του αντισταθούν, όπως -παραδόξως για μερικούς- κάναμε εμείς. Παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα του ελληνικού και όχι μόνο λαού, το μήνυμα #menoumespiti ηχεί πιο δυνατό από ποτέ κι επιβεβαιώνεται με κινήσεις αλληλεγγύης και πραγματικής βοήθειας από επιχειρήσεις, οικογένειες και ιδρύματα που στηρίζουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού και δωρίζουν μεγάλα ποσά, στο πλαίσιο σημαντικών για την υγεία πρωτοβουλιών και δράσεων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της επίκαιρης «απειλής».

Lidl

lidl-xy-g-e-xmx-ay-k-a-n-e-o.png

Η Lidl Ελλάς με υψηλό αίσθημα ευθύνης συμβάλλει στη μάχη κατά του Covid-19 και διαθέτει 100.000 ευρώ για την κάλυψη επειγόντων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας, εμπνέοντας τους πολίτες να πράξουν υπεύθυνα για το κοινό καλό. Η συγκεκριμένη δωρεά προστίθεται στον κρίκο μιας μακράς αλυσίδας προσφοράς, άξονας της οποίας είναι η εταιρική υπευθυνότητα. Με απέραντο σεβασμό προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης με τον Covid-19, η Lidl Ελλάς αναγνωρίζει και ενισχύει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Παράλληλα προχωρά σε δωρεά 50.000 μασκών στην Περιφέρεια Αττικής για τον ίδιο σκοπό. Η Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς αναφέρει, «Η στήριξη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Lidl Ελλάς, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις προς την ελληνική κοινωνία. Στις δύσκολες αυτές στιγμές θεωρούμε καθήκον μας να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σταθούμε αρωγός στη μάχη του κατά του Covid-19».

Κολλέγιο Ανατόλια 

3-7eHkc.jpg

Περισσότερα από 56.000 ευρώ μέσα σε έξι ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει το Κολλέγιο Ανατόλια από δωρεές μελών της κοινότητάς του προκειμένου να ενισχύσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά. Ανταποκρινόμενοι άμεσα στη μάχη που δίνει όλη η χώρα ενάντια στον κορωνοϊό -ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της– μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, απόφοιτοι και φίλοι του Κολλεγίου στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησε την Κυριακή 29 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα στην πρώτη ημέρα ο αρχικός στόχος των 15.000 ευρώ είχε υπερκαλυφθεί. Την αρχή έκαναν οι μαθητές δωρίζοντας 5.000 ευρώ από τα έσοδα που συγκέντρωσαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες έλαβε περισσότερες από 320 δωρεές από κάθε γωνιά του κόσμου, στέλνοντας ένα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό μήνυμα στήριξης σε όσους βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αυτή νόσο. «Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, η έκφραση συλλογικότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης εμψυχώνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ταυτόχρονα εμπνέει αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο ισορροπημένη και δίκαιη κοινωνία», ανέφερε ο Δρ Πάνος Βλάχος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια ευχαριστώντας θερμά για τη συγκινητική τους ανταπόκριση όσους στήριξαν με δωρεές αυτήν την πρωτοβουλία. Το ποσό έχει ήδη διατεθεί για την προμήθεια των ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με πολύτιμο εξοπλισμό και υλικά, απαραίτητα στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Praktiker Hellas

3-15Lfl.jpg

Η Praktiker Hellas, τις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύει η χώρα μας, με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει επίσης αναλάβει μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς και των δομών του Δήμου Αθηναίων, που φιλοξενούν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεκριμένα, προσέφερε κρεβάτια για την ξεκούραση των γιατρών στην 4η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, καθώς και ψεκαστήρες για τις ανάγκες απολύμανσης του Φαρμακείου του Νοσοκομείου. Παράλληλα, εξόπλισε με κρεβάτια τις νέες δομές φροντίδας και φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Η Praktiker Hellas συνεισφέρει με τα μέσα που διαθέτει, με στόχο την έμπρακτη φροντίδα συνανθρώπων μας σε ανάγκη, ανταποκρινόμενη με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη 

052.jpg

O Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη βρίσκεται κι εκείνος έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες και την Ελληνική Κυβέρνηση προσφέροντας 100.000 ευρώ στον αγώνα κατά του COVID-19 για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ξενοδοχείων Διβάνη, Σπύρος Α. Διβάνης, δήλωσε: «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και είναι απαραίτητη η κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσφέροντας το ποσό τον 100.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υπό μορφή παροχής ιατροτεχνολογικού υλικού, αναλώσιμου ιατρικού εξοπλισμού και υπηρεσιών».

Οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου 

2-o7c8R.jpg
Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελόπουλου

Η οικογένεια των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου και των τριών παιδιών τους, προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας. Η χρηματική δωρεά έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και διατέθηκε στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

3-yu9JQ.jpg

Δωρεά ύψους 100.000.000 δολαρίων έκανε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με στόχο να ενισχυθεί η έρευνα για την καταπολέμηση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος ιός. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, επιθυμία του είναι «με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη».

Times Navigation 

368953-hdS03.JPG
Γιάννης Καραγεώργης

Η ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και με αίσθημα ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, προέβη σε δωρεά, δέκα σύγχρονων (10) αναπνευστήρων για εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, δώδεκα χιλιάδων (12.000) μασκών προσώπου τύπου NK95, τριών χιλιάδων (3.000) στολών προστασίας, ποσότητας φαρμάκου AVIGAN ιαπωνικής προέλευσης, ενός Ιατρικού μόνιτορ General Meditech, G3 στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Κεντρική Φωτογραφία: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος