fbpixel

Search icon
Search
Coronation celebrations: Η μεγάλη συναυλία και τα street events στο Ηνωμένο Βασίλειο
PEOPLE & MOMENTS

Coronation celebrations: Η μεγάλη συναυλία και τα street events στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με αφορμή τη στέψη του Βασιλιά Κάρολου, υπήρχε εορταστική διάθεση όλο το Σαββατοκύριακο


Μια φαντασμαγορική συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους χώρους του Κάστρου του Windsor προς τιμήν της στέψης του Βασιλιά Κάρολου, μετά από μια ημέρα με εορτασμούς στους δρόμους και εκδηλώσεις 'Big Lunch', σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασισμένο σε θέματα αγάπης και συντροφικότητας, η συναυλία συνδύασε θεαματική μουσική, χορό, τέχνη και θέατρο. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το θέαμα καθώς έδυε ο ήλιος, με εμφανίσεις από τους Olly Murs, Lionel Ritchie, Katie Perry και Paloma Faith μεταξύ άλλων. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολούθησαν από το Βασιλικό θεωρείο στο Κάστρο του Windsor, μαζί με ειδικούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και η Baroness Scotland.

129632651-bodytop-pajpg.webp
Image source: PA Media

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα - χρωματικά εναρμονισμένοι στα μπλε, με τη βασίλισσα να φοράει μια βασιλική μπλε φόρμα - χαμογελούσαν κουνώντας τις σημαίες τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

129632280-mediaitem129632236jpg.webp
Image source: BBC


Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate παρευρέθηκε με τα μεγαλύτερα παιδιά της και του William, τον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte. Ο πρίγκιπας Louis, που μόλις έκλεισε τα πέντε του χρόνια, έμεινε στο σπίτι μετά την πολυάσχολη ημέρα του στη στέψη το Σάββατο. Μάλιστα,απευθυνόμενος στο πλήθος του Κάστρου του Windsor, ο William έδωσε έναν συγκινητικό λόγο αφιερωμένο στον πατέρα του, λέγοντας ακόμα πως η γιαγιά του και πρώην Βασίλισσα, Elizabeth είναι "περήφανη εκεί πάνω και τους προσέχει στοργικά".

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου κάθισαν κοντά στον βασιλιά και τη βασίλισσα, με τον πρωθυπουργό Rishi και τη γυναίκα του πίσω τους. Ο πρίγκιπας Andrew of York , και η πρώην σύζυγός του, Sarah Ferguson, παρευρέθηκαν επίσης, όπως και η Zara Tindall και ο σύζυγός της.

Το πλήθος των 20.000 ατόμων πήρε τα εισιτήριά του με δημόσια ψηφοφορία, ενώ πολλοί περισσότεροι παρακολούθησαν τις παραστάσεις τηλεοπτικά. Ο κόσμος παρακολούθησε επίσης ζωντανές προβολές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από το κοντινό Windsor μέχρι το Blackpool Promenade.

Katy Perry Coronation Concert
Image source: BBC

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στιγμιότυπα της συναυλίας ήταν όταν η Πριγκίπισσα Charlotte τραγουδούσε το τραγούδι 'Roar' της Katy Perry.

lionel-richie-coronationjpg.webp

Επίσης, όταν η Kate, ο William και τα παιδιά τους τραγουδούσαν και κουνούσαν τις σημαίες τους στο ρυθμό του 'All night long' του Lionel Richie.

screenshot-2023-05-08-at-120347-pm.png
Image source: BBC

Υπήρξε ακόμα και η πρώτη επίδειξη με drone σε πολλές τοποθεσίες που διοργανώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη βοήθεια χιλίων drones. Ένας ουαλικός δράκος, που εκτεινόταν σε μήκος 140 μέτρων, ήταν ορατός στο Cardiff, ενώ ένα τεράστιο αεροπλάνο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετείχαν επίσης και στους εορτασμούς που έλαβαν μέρος σε όλη τη χώρα. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκαναν μια εμφάνιση-έκπληξη στο Windsor, όπου χαιρέτησαν τα πλήθη. 

Prince William and Princess Kate
Image source: Reuters

Princess Anne
Image source: BBC

Η πριγκίπισσα Anna από την άλλη, συναντήθηκε με κατοίκους σε ένα πάρτι δρόμου στο Swindon, Wiltshire, και η πριγκίπισσα Beatrice και η πριγκίπισσα Eugenie παρακολούθησαν μια εκδήλωση στο Chalfont St Giles, Buckinghamshire

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, χιλιάδες άλλοι συμμετείχαν στο 'Big Lunch' και το κλίμα ήταν άκρως εορταστικό. Γείτονες και κοινότητες συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τη φιλία, το φαγητό και τη διασκέδαση στο πλαίσιο των εορτασμών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης. Πιο συγκεκριμένα περισσότερες από 65.000 εκδηλώσεις 'Coronation Big Lunch' πραγματοποιήθηκαν και στις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι κάτοικοι εκφώνιζαν με χαρά «God save the King».

Featured image source: PA Media