fbpixel

Search icon
Search
Conscious life: Τα eco must-haves στον διεθνή χώρο που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος
MAGAZINE

Conscious life: Τα eco must-haves στον διεθνή χώρο που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Και μας βοηθούν να υιοθετήσουμε μία οικολογική καθημερινότητα


Πρωτοπόρα must-haves από τον διεθνή χώρο προάγουν ένα οικολογικό lifestyle, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος!

Ανακαλύψτε τα! 

New Balance Test Run PRJ 3.0

new-balance-test-run-prj-30.jpg

Τα ολοκαίνουρια New Balance Test Run PRJ 3.0, σχεδιασμένα από τον Sam Maxwell, ξεχωρίζουν για τον playful χαρακτήρα τους και είναι φτιαγμένα με βιώσιμο τρόπο. Το ύφασμά τους προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά και απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί. www.newbalance.co.uk

Paper bottle by Absolut Vodka

absolut.jpg

Η Absolut Vodka είναι ένα brand που εκπλήσσει κάθε χρόνο, είτε με τις διαφημιστικές της καμπάνιες είτε με τις συλλεκτικές της συσκευασίες. Φέτος, εναρμονισμένη με το πνεύμα της sustainability φιλοσοφίας, λανσάρει ένα πρωτότυπο, βιολογικό μπουκάλι βότκας, σχεδιασμένο από την Pernod Ricard. Το υλικό του αποτελείται από 57% χαρτί και 43% ανακυκλωμένο πλαστικό κι έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Alfa Romeo Giulia GT with eco design

alfa-romeo-giulia-gt-electric.jpg

Η θρυλική Alfa Romeo Giulia GT Electric αναβιώνει θεαματικά, κατασκευασμένη εκ νέου με eco τεχνολογία και αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλες εταιρίες βαδίζουν παράλληλα, αν όχι μπροστά, από τις εξελίξεις. Με αμάξωμα από ανθρακονήματα και πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, παρέχει ισχυρές δυνατότητες στον οδηγό, χωρίς εκπομπές. Το αυτοκίνητο έχει αναβιώσει από την Totem Automobili στην Ιταλία και διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες, ώστε ν’ αυξάνει τη συνολική απόδοσή του. 

The book

unknown.png

Το βιβλίο της νεαρής ακτιβίστριας Greta Thunberg “No one is too small to make a difference” επικεντρώνεται στις θέσεις της για ένα βιώσιμο μέλλον, μυώντας τη νέα γενιά στην eco φιλοσοφία.

The FinalFork & FinalSpork

70e13a8369b7327dd3acc09d501acbe3.jpg

Η εταιρία Final παρουσιάζει τα νέα FinalFork και FinalSpork, δύο επαναχρησιμοποιούμενα πτυσσόμενα μαχαιροπίρουνα. Εύκολα στον καθαρισμό τους, είναι φορητά και μπορούν να συμπιεστούν, ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας. Η θήκη τους είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. www.final.co

Coffee-based face masks

airx.jpeg

Οι μάσκες AirX της εταιρίας ShoeX είναι επαναχρησιμοποιούμενες και φτιαγμένες από κόκκους καφέ! Vegan και αντιμικροβιακές, από βιοδιασπώμενα υλικά και νήματα καφέ, έχουν λάβει την πιστοποίηση AATCC 100, που σημαίνει πως πληρούν απόλυτα τα πρότυπα της κλωστοϋφαντουργίας και αποτελούνται από «ασημένια» νανοτεχνολογία -χρήση αντιβακτηριακών νανοσωματιδίων-, που τις κάνει να χρησιμοποιούνται έως και 30 φορές άφοβα.

Dragonfly Hyperscooter by D-Fly

final-eco-jetty.jpg

Το Dragonfly Hyperscooter της D-Fly είναι μια σύγχρονη, eco-friendly λύση μετακίνησης, που παρέχει έναν high-end τρόπο περιήγησης των κατοίκων μέσα στις πόλεις. Το σκούτερ προσφέρει ταχύτητα 38 μιλίων/ώρα και φάσμα 28,5 μιλίων, ενώ αντλεί την έμπνευση του σχεδιασμού του από τα supercars της F1, χάρη στις ίνες άνθρακα για τα εξαρτήματα αλουμινίου αεροδιαστημικής ποιότητας, που είναι και ιδιαίτερα ελαφριά. Οι LED προβολείς του, επίσης, είναι αυτόματοι κι ενισχύουν τη σχεδιαστική φύση του, διασφαλίζοντας παράλληλα 100% ορατότητα στους δρόμους του αστικού τοπίου. https://dragonflyhyperscooter.com/reserve

Svart Hotel, Νορβηγία

svart.jpg

Η νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snøhetta σχεδίασε ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο στον Αρκτικό Κύκλο, το Svart, το οποίο πρόκειται ν’ ανοίξει τις πύλες του το 2022 και αποτελεί το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κατάλυμα στον κόσμο, τοποθετημένο στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen, στη Νορβηγία. Οι επισκέπτες του έρχονται σ’ επαφή με την «άγρια» ομορφιά του τοπίου, απολαμβάνουν όλα τα σύγχρονα facilities του, αφήνοντας ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χάρη στα φυσικά υλικά κατασκευής του και την προσέγγισή του σε αυτό αυστηρά ακτοπλοϊκώς. https://www.svart.no

Greek acts green

sea-change2.jpg

Με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη, Έλληνες δημιουργοί και ελληνικές εταιρίες και δράσεις θέτουν στο επίκεντρο τους κανόνες ενός sustainable τρόπου ζωής και πρωτοπορούν μέσα από τις ενέργειές τους.

Forest indoor

nfalexandra1.jpg

Η Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου είναι καλλιτέχνης και ζει στην Αργεντινή. Δημιουργεί χαλιά με μια μοναδική τεχνοτροπία, με την οποία αποτυπώνει στα έργα της τοπία και μικρογραφίες της φύσης, λίμνες και λιβάδια, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα, καθώς τα φτιάχνει από μαλλί, ένα φυσικό προϊόν εντελώς φιλικό κι ωφέλιμο -στη χρήση του- προς το περιβάλλον.

Κατοικία στη Σέριφο

cover-ncaved-house-panagiotis-voumbakis-yatzer.jpg

Κατά μήκος ενός μικρού απομονωμένου όρμου της Σερίφου, οι Μold Architects δημιούργησαν την υπόσκαφη κατοικία NCaved, που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα. Το σπίτι στέκεται επιβλητικό, χωρίς να ξεχωρίζει ουσιαστικά εξωτερικά, και εντάσσεται απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον, θυμίζοντας μια σειρά από όγκους που μοιάζουν να εκλείπουν από τη γη.

The Salty Bag

spetses01-800x100-1-600x900.jpg

Μ’ έδρα την Κέρκυρα, οι τσάντες και τα είδη ταξιδίου Salty Bag κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πανιά πλοίων. Η ομάδα της εταιρίας έρχεται σ’ επαφή με ιστιοπλοϊκούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με ιδιοκτήτες σκαφών, προμηθεύεται άχρηστα πανιά, τα ανακυκλώνει σε ποιοτικά υφάσματα και τα μετατρέπει σ’ εντυπωσιακά must-have items.

Choé Candles

choe-candles.jpg

Σ’ ένα χωριό της Κέρκυρας, τ’ αδέρφια Έλενα και Σπύρος Μουμούρης ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια τη δημιουργία κεριών από φυσικά υλικά κι αρώματα της ελληνικής φύσης. Τα Choé Candles εμπνέονται από την αρχαιότητα, κουβαλούν παιδικές αναμνήσεις και αναδεικνύονται σε bespoke essentials για τον προσωπικό σας χώρο. Είναι χειροποίητα, φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικό κερί μέλισσας και κερί σόγιας, ενώ μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο κατόπιν παραγγελίας, κάτι που σημαίνει πως τίποτα δεν περισσεύει για να καταλήξει στα σκουπίδια.

Apivita x Aegean Rebreath

apivita-aegean-rebreath.jpg

Η δημιουργική συμμαχία με το σύνθημα «Μαζί για το μέλλον των θαλασσών!» λανσάρει τη νέα sunscreen σειρά Bee Sun Safe. Πρόκειται για μια δέσμευση που μετατρέπει την απλή πράξη αγοράς ενός αντηλιακού σε ουσιαστική στήριξη ενός περιβαλλοντικού σκοπού, ενώ παράλληλα οι δύο εταιρίες θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σε πέντε ελληνικά νησιά, για τις δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού.

Τήλος: Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου

eco-park-tilos-thumb.jpg

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα και το ακριτικό νησί της Τήλου απέσπασε το καινοτόμο έργο “Tilos”, που κέρδισε στα ευρωπαϊκά Sustainable Energy Awards το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ενεργειακά νησιά» και το «Βραβείο Κοινού», ενώ σκοπός του είναι η επίτευξη της μέγιστης ενεργειακής αυτονομίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι τεχνολογικές λύσεις που προτείνει δίνουν απάντηση σε προβλήματα διασύνδεσης και ασφάλειας όσον αφορά στον εφοδιασμό, προωθώντας την ενεργειακή αυτονομία των νησιών και την απεξάρτηση από το ρυπογόνο πετρέλαιο.

Περιοχή Δέλτα Αξιού

flamingko-4.jpg

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν 14 φορείς, με στόχο την προστασία της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Αξιού, η οποία είναι υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας της Σύμβασης Ramsar, Natura 2000, και περιλαμβάνει σημαντική βιοποικιλότητα και οικοσυστήματα υψηλής οικολογικής σημασίας. Στην ουσία, με την κίνηση αυτή χαράσσεται ο δρόμος για την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου δράσης με έργα, μελέτες και πρωτοβουλίες, έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και της αρμονικής συνύπαρξης των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Healthy Seas

euln9jexuaen5kj.jpg

Το πρόγραμμα “Healthy Seas”, σε συνεργασία με την Enaleia, συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών θαλασσών, απομακρύνοντας από τις ακτές και τον βυθό τ’ απόβλητα και τα δίχτυα, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί κι εκπαιδεύει τη νέα γενιά σχετικά με τη βιώσιμη αλιεία. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω αυτής της δράσης οι ψαράδες μπορούν να συλλέξουν τα χρησιμοποιημένα δίχτυα τους, τα οποία ανακυκλώνονται και μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, χωρίς τίποτα ρυπογόνο να παραμένει στις θάλασσες.

Korres Recycle Lab

download-1.jpeg


Η Korres εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο φαρμακείο, τη μονάδα Recycle Lab, όπου συγκεντρώνονται οι άδειες συσκευασίες και γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα.

The Skyros Project

skyros-project20.jpg

Στο λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο συναντά κανείς ψηφιδωτά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα κι επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, μια ιδέα που υλοποιήθηκε από την ομάδα του ”Skyros Project”. Η ενεργή συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών στη δημιουργία αυτών των έργων μελετήθηκε από τη Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και θεωρήθηκε ως μια σημαντική δράση που εμπνέει περιβαλλοντικό ήθος.

iNaturalist Greece

es1vjcuueaeljwo.jpg
Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του site/app iNaturalist Greece, με την Ελλάδα να γίνεται το νεότερο μέλος του παγκόσμιου δικτύου του. Στόχος, η κατανόηση και η αύξηση του ενδιαφέροντος για τη βιοποικιλότητα, τη φυσική ιστορία και το περιβάλλον. Αποσκοπεί, επίσης, στην κατάρτιση μιας υψηλού επιπέδου βάσης δεδομένων βιοποικιλότητας, που θα είναι χρήσιμη για επιστήμονες. www.inaturalist.org/places/greece

Madonna Uppermarket

p1f443fgpp1c6912hf178u146b71-x21y47-1400x800.jpg

Ένα καινούριο κατάστημα τροφίμων ήρθε να γεμίσει τις κουζίνες μας με γεύσεις και αρώματα Τοσκάνης. Οι επιχειρηματίες των “I Frati” και “Troufa” ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ έναν διαδραστικό πολυχώρο γεύσης κι εκλεκτών προϊόντων, που συνδυάζει τη ζωντάνια μιας λαϊκής αγοράς με την αίσθηση ενός delicatessen (Λεωφόρος Θησέως & Μαβίλη, Εκάλη), συστήνοντάς μας την έννοια του uppermarket.