fbpixel

Search icon
Search
Colours & Design: Γιατί το χρώμα είναι καταλυτικός παράγοντας για τη διακόσμηση του σπιτιού σας
INTERIORS

Colours & Design: Γιατί το χρώμα είναι καταλυτικός παράγοντας για τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Ο Χρήστος Κοσμάογλου μας δίνει τις τέλειες ιδέες για να μεταμορφώσετε κάθε χώρο σας


Μια ολοκληρωμένη ανανέωση του σπιτιού μας επιτάσσει και την αλλαγή των χρωμάτων που επιλέγουμε για κάθε δωμάτιο της κατοικίας σας. Η ιδανική χρωματική παλέτα μπορεί να αναβαθμίσει σε χρόνο dt το συνολικό design και να φωτίσει με τον καταλληλότερο τρόπο κάθε χώρο. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε επακριβώς και να ενημερώνεστε για τις καινούριες τάσεις που κυριαρχούν στον τομέα του interior design, ώστε να έχετε πάντα ένα καλαίσθητο σπίτι. 

The trends

Η εταιρία σε συνεργασία με τη χρωματοβιομηχανία Vitex κάθε χρόνο φέρνει τις διεθνείς τάσεις που προτείνουν οι colorists. Για το 2020, τα χρώματα αψηφούν τα καθιερωμένα, διαμορφώνοντας μια παλέτα από 17 ζωντανές αποχρώσεις και νοσταλγικούς τόνους.

kosmaoglou2.jpg
Επεξεργασία τοίχου

The style

Ένα πρώτο βήμα για έμπνευση είναι η περιήγηση στο site της εταιρίας, όπου υπάρχει φωτογραφικό υλικό ολοκληρωμένων έργων. Μία βασική παράμετρος για την επιλογή χρώματος είναι η εύρεση του σωστού τόνου, που ταιριάζει στον φωτισμό κάθε χώρου. Επίσης, οι αντιθέσεις είναι πρωταρχικό εργαλείο για την ανάδειξη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών στοιχείων και την οπτική αίσθηση αλλαγής του περιβάλλοντος. Στο πεδίο της αρχιτεκτονικής, το χρώμα συνεργάζεται με την κατασκευή, αναδεικνύοντάς την. Ανάλογα με το στιλ, υπάρχουν αποχρώσεις -κλασική και μοντέρνα παλέτα- ενισχυμένες με ειδικές χρωστικές γι’ αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Η τεχνολογία στ’ ακρυλικά χρώματα προσφέρει μέγιστη πρόσφυση και αντίσταση στη βροχή και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, αδιαβροχοποίηση και σταθερότητα. Last but not least, οι τεχνικές οδηγίες των προϊόντων αναφέρουν ότι οι επιφάνειες πλένονται με μαλακό σφουγγάρι και νερό και, σε περίπτωση επίμονων λεκέδων, με ήπιο και άχρωμο απορρυπαντικό, μετά την πάροδο τριών εβδομάδων από τη βαφή τους.

Wooden interiors

Όσον αφορά στην ανανέωση των επίπλων, δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός. Με τη σωστή προετοιμασία και τα κατάλληλα προϊόντα, το αποτέλεσμα μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα, αναδεικνύοντας και προστατεύοντάς τα, δίνοντάς τους παράλληλα σύγχρονη εμφάνιση με αντοχή στον χρόνο. Χρησιμοποιώντας χρώματα κιμωλίας δίνουμε σε παλιά έπιπλα και αντικείμενα vintage αισθητική και διαχρoνικό look. Με διχρωμίες, γεωμετρικά σχέδια και άλλες τεχνοτροπίες, μπορούν ν’ αναδειχτούν συγκεκριμένα σημεία, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο στιλ στα έπιπλα, ενώ με αντιμικροβιακή ριπολίνη χρωματίζουμε παιδικά έπιπλα και παιχνίδια.

Flooring

Αυτοεπιπεδούμενα υλικά, εποξειδικές βαφές και διακοσμητικές τσιμεντοκονίες προσφέρουν σε αρχιτέκτονες και designers τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πολύ ιδιαίτερα αποτελέσματα, με ελάχιστο κόστος σε χρόνο και χρήμα.

The expert

kosmaoglou.jpg

Χρήστος Κοσμάογλου, Manager

  1. Η διακόσμηση κάθε δωματίου επηρεάζει τη διάθεσή μας, οπότε χρησιμοποιούμε το χρώμα, τις υφές και το design για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Είναι η πιο value for money επένδυση που μπορούμε να κάνουμε.
  2. Η χρήση τεχνοτροπιών σε τοίχους, αντικείμενα ή δάπεδα απογειώνει το αισθητικό αποτέλεσμα, ειδικά σε συνδυασμό με τον ανάλογο φωτισμό, ώστε να αναδειχθούν οι διαφορετικές υφές.
  3. Δύο είναι οι βασικές προσεγγίσεις στην επιλογή των αποχρώσεων σ’ έναν χώρο, ομοιοχρωμίες για πιο smooth αποτέλεσμα και αντιθέσεις για τονισμό συγκεκριμένων επιφανειών. Η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου.
  4. Βασικότατος παράγοντας στη σωστή επιλογή χρώματος είναι η θέαση της απόχρωσης στον φωτισμό, φυσικό ή τεχνητό, του εκάστοτε χώρου. Μια απόχρωση δε δείχνει ποτέ ίδια σε δύο διαφορετικά περιβάλλοντα. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να δειγματίζονται τα χρώματα σε όλες τις ώρες της ημέρας.
  5. Για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Κοσμάογλου

Τα καταστήματα Κοσμάογλου γεμίζουν με χρώμα το περιβάλλον σας και φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις ιδιωτών κι επαγγελματιών εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και υπηρεσία συμβουλών και υποστήριξης σε θέματα υλικών και διακόσμησης. Με τρία υπερσύγχρονα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανταποδίδουν την προτίμηση των πελατών, σχεδιάζοντας μαζί τους tailor made λύσεις για κάθε κατασκευαστική εφαρμογή και αισθητική προτίμηση.

Info:

Official site: www.kosmaoglou.gr

Εθνικής Αντίστασης 82, Φοίνικας Θεσσαλονίκης, Τ. 2310 480606

Φιλίππου 74, Κέντρο Θεσσαλονίκης, Τ. 2310 212612

Ιθάκης 62 & Αντ. Τρίτση, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Τ. 2310 303173

Κεντρική φωτογραφία: Διακοσμητική τσιμεντοκονία σε πισίνα