fbpixel

Search icon
Search
Coffee table books: Οι νέες κυκλοφορίες της Assouline για το φετινό καλοκαίρι
ARTS & CULTURE

Coffee table books: Οι νέες κυκλοφορίες της Assouline για το φετινό καλοκαίρι

Ιδανικές για το summer setting του τραπεζιού σας


Ο εκδοτικός οίκος Assouline αφήνει εδώ και χρόνια το δικό του στίγμα στην ιστορία των αναγνωσμάτων υψηλής αισθητικής, θέτοντας στο επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέσα από το sophisticated design, τις μοναδικές απεικονίσεις και την ξεχωριστή γραφή. Μάλιστα, συχνά ανανεώνει τη λίστα με τα νέα coffe table books που λανσάρει, κάνοντας τους art & deco lovers να θέλουν να τα αποκτήσουν, με σκοπό να χαρίσουν μια extra νότα πολυτέλειας στον χώρο τους, αλλά και για να «χαθούν» στις σελίδες τους.

Παρακάτω, οι νέες hot κυκλοφορίες για το φετινό καλοκαίρι!

Arabian Leopard

arabianleopardbook3dfront-v2-2048x.jpg
al-classic-spread-3-2048x.jpg

Μια γιορτή για ένα υπέροχο πλάσμα: την αραβική λεοπάρδαλη. Αυτό το υποείδος έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά που είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ετών εξέλιξης, καθιστώντας το απόλυτα κατάλληλο για τις ερήμους και τα βουνά της Αραβίας. Ένα δοκίμιο από τον φύλακα της άγριας ζωής Andrew Spalton περιγράφει το επικό ταξίδι του ζώου από την Αφρική στην Αραβία κατά τη διάρκεια μισού εκατομμυρίου ετών, υπογραμμίζοντας την ιστορία του και την τρέχουσα, κρίσιμα απειλούμενη κατάστασή του. Οι εικόνες της αραβικής λεοπάρδαλης ως σύμβολο της δύναμης και της ελευθερίας έχουν βρεθεί σε αρχαίες βραχογραφίες, ψηφιδωτά και πίνακες ζωγραφικής ανά τους αιώνες, εδραιώνοντας τη θέση της ως σεβαστό ζώο στη Σαουδική Αραβία και στον κόσμο.


Ken Fulk: The Movie in My Mind

kenfulk-3d-2048x.jpg
ken-fulk-spread-4-2048x.jpg

Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο διάσημος interior designer Ken Fulk έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο μαγευτικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Από σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και bar μέχρι club μελών, ιδιωτικά αεροπλάνα και αξέχαστες εκδηλώσεις, κανείς δεν μπορεί να οργανώσει ένα party ή να διαμορφώσει έναν χώρο με τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα όπως ο ίδιος. Ο σχεδιαστής -ο οποίος έχει διακριθεί από τα Architectural Digest's AD100 κι Elle Decor's A-List κι έχει προταθεί δύο φορές για ένα βραβείο James Beard για τα έργα φιλοξενίας του- είναι γνωστός για το χαρακτηριστικό του μείγμα κινηματογραφικής αισθητικής και πολυεπίπεδων χώρων που αποτίνουν φόρο τιμής στην παράδοση με επιρροές από τη Βιργινέζικη ανατροφή του. Σε αυτό το βιβλίο μπορεί κανείς να εντρυφήσει στο σπουδαίο έργο του και να ανακαλύψει τον δικό του κόσμο.


Moon Paradise

moon-3d-2048x.jpg
moon-paradise-spread-1-2048x.jpg

Για αιώνες, το φεγγάρι ήταν συνώνυμο με το μυστήριο και το άγνωστο. Αλλά με τα χρόνια, η ανθρωπότητα μελέτησε αυτόν τον λαμπρό δορυφόρο και κατάφερε ακόμη και να φτάσει έως εκεί. Το μυστήριο έγινε ανακάλυψη, που στη συνέχεια έγινε πιθανότητα. Το φεγγάρι είναι ένα σπάνιο, ενωτικό φαινόμενο. Ξεπερνά τις γλώσσες, τις ηπείρους και τα πεδία σπουδών. Ίσως όμως, συνήθως, είναι πηγή έμπνευσης. Η επιρροή του φεγγαριού δεν περιλαμβάνεται στην επιστημονική έρευνα, αλλά μπορεί να βρεθεί στη μόδα, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο, γεγονός που αποτυπώνεται σε αυτό το ανάγνωσμα, το οποίο είναι εξαιρετικά εικονογραφημένο.


Moschino

moschino-3d-2048x.jpg
moschino-spread-3-2048x.jpg

Όταν ο Jeremy Scott ​​κληρονόμησε τον οίκο μόδας του Franco Moschino το 2013, έκανε περισσότερα από το να του χαρίσει μια ολοκληρωτική ανανέωση. Ως έμπειρος στο κομμάτι της μόδας, γνωστός για την προώθηση της ετικέτας με τις τολμηρές συλλογές του, με αναφορές στην pop κουλτούρα και το επαναστατικό χιούμορ, ο Scott ήταν κατάλληλος για να αναβιώσει την 30χρονη ιταλική εταιρεία, η οποία έκανε το όνομά της συνώνυμο με ρούχα που παραβιάζουν τους κανόνες. Από τότε που έγινε ο δημιουργικός διευθυντής της Moschino, ο Scott έστειλε μερικές από τις πιο παιχνιδιάρικες συλλογές στην πασαρέλα, αντλώντας έμπνευση από τα πάντα, όπως η Barbie, τα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα Looney Toons και ο Picasso για να δημιουργήσει collections που γράφουν τη δική τους ιστορία και αποτυπώνονται σε αυτό το coffee table book.


Hajj and the Arts of Pilgrimage

hajj3dfront-2048x.jpg
hajj-spread-5-8f667e32-fa3b-4a8b-a8f1-93bed471ac65-2048x.jpg

Από την έλευση του Ισλάμ, το Hajj ήταν μια από τις πιο αξιόλογες θρησκευτικές συγκεντρώσεις στον κόσμο. Ως μια υποχρεωτική πράξη, η ετήσια τήρηση του Hajj είχε πάντα μεγάλο αντίκτυπο στον μουσουλμανικό κόσμο, και για αιώνες οι προσκυνητές και οι ηγεμόνες τρέφουν βαθιά αγάπη για τα Ιερά της Μέκκας και της Μεδίνας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα αυτό το τελετουργικό παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στον δυτικό κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο μπορεί κανείς να «ταξιδέψει» σε αυτόν τον κόσμο να μάθει όλες τις λεπτομέρειες.