fbpixel

Search icon
Search
Classic Rendez-vous: Μοναδικά στέκια της πόλης που αποπνέουν διαχρονικότητα
MAGAZINE

Classic Rendez-vous: Μοναδικά στέκια της πόλης που αποπνέουν διαχρονικότητα

Μια ματιά στα καλύτερα meeting spots της Θεσσαλονίκης


Διαχρονικά εστιατόρια με στόφα ελληνική, κουζίνες με εξωστρέφεια, comfort, brunch που αγάπησαν άπαντες, νέο-παραδοσιακός μεζές δυνατός στη γεύση, καλοδουλεμένες wine lists, καφές, αφράτα γλυκά και κοκτέιλ. Αυτό το φθινόπωρο δίνουμε το κλασικό μας ραντεβού σε μια πόλη που τα έχει όλα...

The Gastrobar

blanc-sV0U7.jpg

Blanc

Το Blanc gastrobar είναι μια φρέσκια πρόταση που διεκδίκησε μια επάξια θέση στη local σκηνή της διασκέδασης. Συνδυάζει πολύ σωστά τους δυνατούς ρυθμούς της πόλης με την υψηλή γαστρονομία, την υψηλή αισθητική κι αυτήν την αίσθηση της χαλάρωσης που προσφέρει η παραλία. Εδώ, σερβίρεται εξαιρετικό brunch, χαλαρός καφές και φυσικά, ενδείκνυται για τη νυχτερινή έξοδο υπό τους ήχους αγαπημένων djs και πολύ ιδιαίτερων events και live acts.

Λεωφ. Νίκης 9

Elegant & Classy

-6MXEG.jpg

Café Balkan

Διαχρονικό, ταξιδιάρικο, προσεγμένο. Αυστηρά άκαπνο, με κάβα περιωπής με την επιμέλεια του Βασίλη Γαλανού, ενημερωμένη λίστα κρασιών που μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς να χρειαστεί ν’ αγοράσεις τη φιάλη, χάρη στη μέθοδο Coravin, αλλά κι ένα μενού μ’ επιλογές finger food, καθώς και κάποια πιάτα ημέρας που ετοιμάζει ο σεφ Σπύρος Απταλίδης, βραβευμένος (απ' το Restaurants 100) για το εστιατόριό του "By the Cook", και που δένουν με ισορροπία με το κεφάλαιο κρασί. Ένα από τα ωραιότερα και συνεπή στέκια του κέντρου. Αυτό είναι το all time classic Café Balkan, που αυτήν τη σεζόν ανανεώνεται αισθητικά σ’ επίπεδο interior design, με παρεμβάσεις δια χειρός της Τίνας Κοσελόγου. Παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν την ατμόσφαιρα και το διαχρονικό του ύφος. Κάθε μεσημέρι από τις 12, μπορεί κανείς να το επιλέξει για το lunch break του. Ό, τι δοκιμάσαμε, από τις χορταστικές ομελέτες, τις νόστιμες σαλάτες, αλλά και τις healthy προτάσεις, ήταν εξαιρετικά. Τα βράδια, οι μουσικές επιλογές των djs και ο υπέροχα φωτισμένος χώρος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ιδανική για privée εκδηλώσεις και parties.

Προξένου Κορομηλά 3, τηλ. 2310 233992, Fb:cafebalkan.thessa, Instagram: cafe_balkan

Comfort dining

canteen.jpg

Canteen

Το Canteen, που απογείωσε το comfort, κυριακάτικο brunch στη Θεσσαλονίκη μ’ έναν από τους πιο πλήρεις και πλούσιους καταλόγους, επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο ανανεωμένο. Πέρα από το καθιερωμένο brunch, ο σεφ Βαγγέλης Ασημακόπουλος έχει στα σκαριά ένα νέο μενού με πολλά υποσχόμενες προτάσεις και νέα πιάτα για lunch και dinner, ενώ ο χώρος έχει ανακαινιστεί μ’ έναν τρόπο ωραίο, και κυρίως χωρίς να επέλθει αλλοίωση στο ύφος και την ατμόσφαιρα που ξέρουμε και αγαπήσαμε. Μεγάλη επένδυση έχει γίνει και στο κεφάλαιο του κρασιού, με μεγάλη ποικιλία στον by the glass κατάλογο, αφού πλέον μετράμε συνολικά 115 επιλογές, εκ των οποίων οι 56 διατίθενται σε ποτήρι.

Δημ. Γούναρη 7

The french brasserie

charlie-d.jpg

Charlie D

To Charlie D. είναι ένα γαλλικό bistrot, που προσγειώθηκε το περασμένο φθινόπωρο με μια πολύ ονειρική, οικεία διάθεση και μια καλοδεχούμενη εξωστρέφεια, σε μια από τις ωραιότερες γωνιές του κέντρου. Ξεπήδησε από τις σελίδες του Lewis Carroll και τη φαντασία του Wes Aderson, ένωσε δυνάμεις με τον μισελενάτο Arnaud Bignon και τον restaurateur Απόστολο Τραστέλη, για να μας θυμίσει πόσο ωραία είναι αυτά τα αέρινα, πρωινά, γαλλικά κρουασάν, ο ζεστός, σωστός καφές, οι τέλειες μαρμελάδες και οι φρέσκιες τάρτες. Επιπλέον, μας μύησε στο δικό του “Chios Thessaloniki”. Ένα θεϊκό γλυκό με κρέμα μπουγάτσας και άρωμα μαστίχας Χίου, αλλά και σ’ ένα καρέ από αγαπημένες, σπιτικές γαλλικές συνταγές και πιάτα ημέρας. Αυτό το φθινόπωρο η συνεργασία συνεχίζεται σταθερά με τον Απόστολο Τραστέλη, ενώ το μενού αποκτά μια εξωστρέφεια κι εμπλουτίζεται μ’ επιρροές από διάφορες κουζίνες.
Μείνετε συντονισμένοι!

Κομνηνών 10

The urban chic

cin-cin.jpg

Cin Cin

Χώρος νεοκλασικός με στόφα αστική στην καρδιά της Ικτίνου. Aρκετές δόσεις dusty pink και μπλε βελούδο που αγάπησε το Instagram -κι εμείς μαζί του- κι ένα νόστιμο, comfort, γενναιόδωρο brunch, που βρίσκεις στο μενού όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Κοκτέιλς που σε φέρνουν σε μια κατάσταση προσωρινής ευτυχίας και μια από τις ωραιότερες αυλές του κέντρου. Αυτό είναι το Cin Cin. Το φετινό φθινόπωρο, το νόστιμο -και value for money- μενού της Τρίτης, που καθιερώθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, συνεχίζεται και απ’ ό,τι μάθαμε ένα νέο project με guest chefs βρίσκεται στα σκαριά και πολύ μας αρέσει.

Ικτίνου 22

A classic choice

clochard.jpg

Clochard

Το ότι το Clochard έχει στρώσει επάξια και με προσήλωση τον δρόμο για τη ζύμωση της σύγχρονης ελληνικής, αστικής, δημιουργικής κουζίνας σ’ αυτήν την πόλη από το 1979 κι έπειτα δε χωράει καμία αμφιβολία. Μετράμε πια πάνω από 40 χρόνια παρουσίας γι’ αυτήν την κουζίνα. Κι, όμως, είναι σαν ο χρόνος να έχει σταματήσει και την ίδια στιγμή όλα να εξελίσσονται μ’ έναν δικό τους ρυθμό χωρίς να χάνεται η προσδοκία. Είναι εδώ που πάντα επιστρέφεις γιατί η υποδοχή και η φροντίδα δε σε προδίδουν. Ξέρουν πώς να σε κάνουν να νιώθεις ότι σου αξίζει αυτή η περιποίηση. Το ίδιο και το φαγητό. Οικείο, λουσάτο, νόστιμο. Ξεκάθαρα τοποθετημένο με επιρροές από Μεσόγειο, Ελλάδα, αλλά και την ίδια στιγμή ευρηματικό στις γεύσεις και την παρουσίαση. Αυτό το φθινόπωρο, τα μεσημέρια θα έχει σταθερά την τιμητική του ένα διαφορετικό μενού μ’ έμπνευση από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, ενώ απ’ ό,τι μάθαμε έρχονται κάποιες πολλά υποσχόμενες βραδιές με την παρουσία του υποδειγματικού Κωνσταντίνου Λαζαράκη -πρώτος έλληνας Master of Wine. Το concept; Η γαλλική οινική παράδοση διασταυρώνεται με την ελληνική γαστρονομία. Αναζητήστε το!

Προξένου Κορομηλά 4

Oyster Bar Restaurant

grada-nuevo-I9Wd2.jpg

Grada Nuevo

Στο Grada Nuevo η έμπνευση και απόλαυση έχουν τον πρώτο ρόλο. Στο ιδιοφυές fine dining restaurant η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την απόλαυση, σ’ ένα γευστικό αποτέλεσμα που κακομαθαίνει τις αισθήσεις να επιζητούν την τελειότητα. Σε μια εποχή που η γαστρονομία βρίσκει την υποδοχή που της αξίζει, οι ιδιοκτήτες του Grada Nuevo πιστεύουν ακράδαντα πως η υψηλή γαστρονομία και η αισθητική της γεύσης μπορεί πράγματι να χαρίσει στιγμές ευτυχίας στους ανθρώπους. Γι’ αυτό, χρόνια τώρα, έχουν αφιερωθεί συνειδητά στο να επιλέγουν τα πιο ποιοτικά υλικά και να τα προσφέρουν ευλαβικά, κάνοντας έτσι τη διαφορά. Δοκιμάστε την αχινοσαλάτα και το σεβίτσε γαρίδας με καρέ ντομάτας, τσίλι και αβοκάντο, καθώς και το γαλακτομπούρεκο με κρέμα mascarpone, χουρμάδες, ξηρούς καρπούς, με σιρόπι τριαντάφυλλο και παγωτό.

Καλαποθάκη 14

Taste Middle East

Falafel

falafel.jpg

Θέλετε ένα φαλάφελ ή την αυθεντική, λιβανέζικη σπεσιαλιτέ; Με τα τρία Falafel spots στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Στο πλέον all time classic Falafel στο κέντρο της πόλης απολαύστε λιβανέζικο φαλάφελ, σαν αυτά που δοκιμάζει κάποιος στη Βηρυττό, ενώ με τα δύο καινούρια καταστήματα, στην Τούμπα και στο Mediterranean Cosmos, η αγάπη για τις ιδιαίτερες αυτές γεύσεις μεγαλώνει. Ο λιβανέζος σεφ παρασκευάζει καθημερινά αυθεντικές γεύσεις της πατρίδας του, όπως μπαμπαγκανούς, χούμους, φατούς, ταμπουλέ, αλλά και νέες προτάσεις με στοιχεία από τη Μεσόγειο, όπως το Greek φαλάφελ με μελιτζάνα, τον μοναδικό γύρο σόγιας και το Beyond Meat Burger. Δοκιμάστε, επίσης, τις ολόφρεσκες σαλάτες, τις υπέροχες σούπες, αλλά και τα λιβανέζικα κεφτεδάκια γνωστά ως «κέφτα», το κοτόπουλο «σις ταβούκ» και φυσικά, την αυθεντική λιβανέζικη «πίτα Μαρία».

Μητροπόλεως 106, τηλ. 2310 278363, Διαγόρα 45 Τούμπα, τηλ. 2310 929299 και στο Mediterranean Cosmos, Fb: falafel.taste.middle.east

A Taste of Greece

kipos-tou-thermaikou.jpg

Ο Κήπος του Θερμαϊκού

Η κουλτούρα του ελληνικού, νέο-παραδοσιακού µεζέ, που µπορεί να αποδειχτεί τελικά τόσο δηµιουργικός µέσα στην απλότητά του κι αυτή η αίσθηση της µοιρασιάς είναι κοµµάτια της δικής µας κουλτούρας. Και η Θεσσαλονίκη έχει σταθερό κοινό που τ’ αγαπάει και τα ψάχνει αυτά τα στέκια. Στον Κήπο του Θερµαϊκού αυτήν τη σεζόν, ο chef Άκης Στεφανίδης σηκώνει µανίκια και συστήνεται µ’ ένα τίµιο, ελληνικότατο µενού, µ’ επιρροές αγιορείτικες. Φαγητό καλοµαγειρεµένο, «µαµαδίστικο», απροσποίητο και καθόλου πρόχειρο. Σε µια γρήγορη απόβαση, δοκιµάσαµε µπακαλιάρο λεµονάτο, -τόσο όσο- αφράτο και αέρινο από τα χεράκια του, κι ένα χταπόδι «µεθυσµένο», που είχε σβηστεί µε κόκκινο κρασί. Νόστιµα πιάτα! Η συνέχεια έπεται µε περισσότερες λεπτοµέρειες.

Νικηφόρου Φωκά 2

Urban Spot

lautree.jpg

L'autre Cafe

Το L'autre Cafe στη Γ. Παλαμά μετράει πια πέντε χρόνια ζωής. Σερβίρει σωστό καφέ, 100% Arabica, αφράτα, φρέσκα muffins, νόστιμα snacks κι επιδόρπια με βάση το γιαούρτι. Αλλά και σαλάτες, δροσερά κοκτέιλς και καλά ποτά. Αγαπηθηκε γι’ αυτό ακριβώς το feeling της αστικής «γειτονιάς» που αποπνέει. Οικείο, ανεπιτήδευτο. Κάτι που εκφράζει η αισθητική, οι άνθρωποι που το δουλεύουν, η αντίληψή τους για τη μουσική, αλλά και ο τρόπος που φέρνει κοντά όσους κινούνται καθημερινά στο κεντρο από τις 8 το πρωί ως τη 1 το βράδυ. Και είναι τόσο, όσο. Μόλις λίγα τετραγωνικά, ένα γωνιακό μπαρ για να πιεις ένα ποτήρι κρασί. Περιοδικά της πόλης σταθερά δίπλα στην είσοδο κι ένας τοίχος ταξιδιάρικος, γεμάτος αντικείμενα από φίλους. Τα πρωινά, αξίζει να πιάσεις μια θέση στα φίνα, εξωτερικά τραπεζάκια και να πιεις τον πρώτο σου καφέ. Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις να σου τον παραδώσουν και στο γραφειο, μεταξύ 8:30 - 16:00 (Δευτέρα - Παρασκευή) αν βρίσκεσαι σε walking distance.

Γ. Παλαμά 8, τηλ. 2314 009626 Fb: L' autre Cafe

Creative Cuisine

manitari.jpg

Μανιτάρι

Το ότι ο Δημήτρης Παμπόρης έχει μια ικανότητα να μαγειρεύει μ’ έναν πολύ δικό του τρόπο είναι κάτι που του αναγνωρίζουν άπαντες. Τα εποχικά μενού που στήνει ποντάρουν σταθερά στην πρώτη ύλη. Είναι δημιουργικά, με platting φωτογενές. Γεύσεις από Ελλάδα και Μεσόγειο. Όσο για τη σύμπραξή του σ’ επίπεδο consulting, με το -9 χρόνων πλέον- εστιατόριο Μανιτάρι, αλλά και τον chef de cuisine Λεωνίδα Παντσιούκα, έχει πάρει πολύ καλά τον δρόμο της. Πρόσφατα κάναμε μια μεσημεριανή απόβαση εκτός κέντρου, που πολύ μας άρεσε, με σκοπό να δοκιμάσουμε τη νέα wine list δια χειρός της Ελίνας Δακανάλη κι εν τέλει καταλήξαμε γύρω από ένα τραπέζι με πιάτα, όπως αυτό το comfort, θεϊκό παστίτσιο με κιμά μανιταριών, μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη mousse μπεσαμέλ.

2ος όρ., Sofouli Center, Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Καλαμαριά

Seafood

mavri-thalassa.jpg

Μαύρη Θάλασσα

Εδώ, η κλασική, γνήσια ψαροφαγία είναι συνέπεια και αξία. Γεύσεις ξεκάθαρες, χωρίς περιττή πληροφορία και μια κουζίνα ωδή στο φρέσκο ψάρι. Αυτά είναι τα συστατικά της Μαύρης Θάλασσας. Με λίγα λόγια, εδώ το ύφος της κουζίνας έχει ταυτιστεί με ό,τι αφορά στην απόλαυση του καλού φαγητού. Ξέρεις ότι έρχεσαι σ’ ένα περιβάλλον προσεγμένο δίπλα στη θάλασσα για να ευχαριστηθείς ψάρι φρέσκο και νόστιμο. Απολαμβάνεις γυαλιστερές και κυδώνια μελωμένα, ψάρι βραστό, μύδια μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, αχινούς, ψαρόσουπα ζεστή, καραβίδες και ό, τι άλλο προτείνεται βάσει εποχής αλλά κι αυτήν την απαλή κι ελαφρώς ξινούτσικη ταραμοσαλάτα τους και ανταμείβεσαι.

Νικ. Πλαστήρα 3, Καλαμαριά

State of Life!

tgif.jpg

TGI Friday’s

Τα TGI Fridays™ σας προσκαλούν ν’ ανακαλύψετε το Fridays State of Life. Εδώ, οι Burger lovers, οι Tex-Mexistas, οι Cocktailos, οι Super Foodies και οι Steakers συναντιούνται μ’ έναν σκοπό: να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά. Άλλωστε, η γνωστή αλυσίδα είναι ξακουστή τόσο για τα αγαπημένα all time classics, όσο και για τις σύγχρονες γευστικές προτάσεις, και όπως λένε και στη γλώσσα τους, όλα είναι χειροποίητα και μαγειρεμένα την ίδια στιγμή της παραγγελίας. Το #FridayFeeling είναι το μαγικό συστατικό που μας δένει όλους στο Fridays State of Life. Γιατί ό, τι μέρα κι αν είναι, όλοι θέλουμε να νιώθουμε το μαγικό συναίσθημα της Παρασκευής κάθε μέρα! #tgifridaysgr #tgifgr

The original grill-restaurant

nea-diagonios.jpg

Νέα Διαγώνιος

Αυτή η γενναία μερίδα με τα κιμπάρικα, αφράτα σουτζουκάκια, που ζυμώνονται από το προηγούμενο βράδυ χωρίς ψωμί και μπαχάρια και άλλα «μπερδέματα», για να σερβιριστούν με μπούκοβο και ριζάκι στο πλάι, ξετρέλαναν Βρετανούς και Αμερικανούς κι έκαναν το National Geographic Traveler USA να προτείνει το 2013 τη Νέα Διαγώνιο της Πλαστήρα ως "Best Choice" -κάτι που θα είναι πάντα σήμα κατατεθέν. Γι’ αυτό και όταν μιλάμε γι’ αυτό το εστιατόριο επιστρέφουμε πάντα σε αυτές τις γεύσεις-αξίες. Είναι υπόθεση οικογενειακή. Στη φιλοξενία, στο σερβίρισμα, στο νοιάξιμο. Δοκιμασμένη συνταγή. Είτε δοκιμάζεις σουτζουκάκια, είτε αυτόν τον μερακλίδικο χειροποίητο, γύρο τους, είτε το μοναδικό συκωτάκι με τον απαλό πουρέ γλυκοπατάτας. Το μενού, βέβαια, είναι ευέλικτο. Έχει επιλογές και πέραν του κρέατος, νόστιμες εποχικές σαλάτες, τυριά από έλληνες παραγωγούς κι εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα.

Νικολάου Πλαστήρα 89, Παραλία Αρετσού, Νέα Κρήνη

More than coffee

pantheon.jpg

Pantheon

Το Pantheon είναι παρέα. Είναι το οικείο μέρος για να βρεθείς με φίλους σ’ ένα από τα πιο hot σημεία του κέντρου. Είναι το μαγαζί που συνυπάρχουν με μια ωραία ισορροπία άνθρωποι όλων των ηλικιών. Όλοι θα περάσουν από ‘δω. Εκτός από τα πολύ σωστά signature cocktails και το νόστιμο και το -value for money- casual φαγητό, έχει γίνει και πολύ σοβαρή προσπάθεια κι επένδυση στο κεφάλαιο του καφέ. Με την υποστήριξη της Μoak, του upcoming ιταλικού brand καφέ στην Ελλάδα, έχουν καταφέρει ν’ ανεβάσουν στροφές, σερβίροντας πολύ καλής ποιότητας καφέ όλες τις ώρες. Γιατί, τελικά τα καλύτερα «σουσού» γίνονται γύρω από μια κούπα καφέ. Έτσι δε λένε;

Προξένου Κορομηλά 8

The place to be

spoon.jpg

Spoon

Αλμυρό ή γλυκό; Σάντουιτς ή βάφλα; Smoothie ή σπιτική λεμονάδα; Εδώ και 7 χρόνια, το Spoon είναι η απάντηση σε κάθε δίλημμα του ουρανίσκου σας, κάθε ώρα της ημέρας. Έχοντας κάνει γευστική κατάληψη σε μια από τις κεντρικές γωνιές του κέντρου, δεν φοβάται τη σύγκριση σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των υλικών του, στη φαντασία, στη δημιουργία, στην ποικιλία του μενού του. Από εξελιγμένες μορφές της πρώτης απόπειρας του Earl of Sandwich μέχρι την αλμυρή βάφλα, που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους, το νέο μενού του Spoon ξαναγράφει γευστική ιστορία, με κάθε κεφάλαιο και μια ξεχωριστή εμπειρία!

Π. Μελά 38, τηλ. 231 022 0290, Fb: Spoon Thessaloniki, Instagram: Spoonthessaloniki

Wine O' Clock

souel-1.jpg

Souel

Στέκι διαχρονικό, με χαρακτήρα που αγαπήθηκε το δικό μας Souel, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και φιλόξενα wine-concept bar του κέντρου. Αυτό είναι το feeling που παίρνεις εδώ. Αν σκοπεύετε να δοκιμαστείτε σε γεύσεις που φωτογραφίζουν τον διεθνή οινικό χάρτη, είστε στο σωστό μέρος. Ιδιαίτερες ετικέτες από οινοπαραγωγούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, μια επιλογή από τον ελληνικό αμπελώνα, τα κρασιά εδώ συνοδεύονται από εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτα. Το ιδανικό σημείο για ένα καλό ποτήρι κρασί, με παρέα ή και χωρίς, όλες τις ώρες της ημέρας.
Να τους επισκεφτείτε!

Π. Μελά 16, τηλ. 2310 262827

Και για τα κλασικά σας Day to Night Rendez-vous

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης σε τρία κλασικά κι αγαπημένα places to be. Γεύσεις που εξιτάρουν τον ουρανίσκο σε hot spots με ανανεωμένη ατμόσφαιρα.

Χαρούπι

xaroupi.jpg

Η τέχνη των παλιών να τρέφονται και να μαγειρεύουν με αγάπη -κι αν θέλετε, με μια δική τους σοφία και σπιρτάδα- με τα πιο ταπεινά υλικά, είχε ως αποτέλεσμα τα πιο νόστιμα και «καθαρά» φαγητά. Γιατί; Γιατί απλά ήξεραν πώς να σεβαστούν τον κύκλο ζωής της πρώτης ύλης και τον τόπο τους. Όλο αυτό συμπυκνώνει νοιάξιμο, σεβασμό και συναίσθημα. Αυτά είναι τα υλικά στην εξαιρετικά δουλεμένη κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη, που στήνοντας το Χαρούπι στα Λαλάδικα αναβίωσε τη στόφα της Κρήτης, σε όλα τα επίπεδα φιλοξενίας. Από το δικό τους ζυμωμένο ψωμί και τις σφακιανές πίτες, τα μοναδικά καλιτσούνια στο τηγάνι και το παραδοσιακό γαμοπίλαφο, τα επικά τυριά από επιλεγμένα κρητικά τυροκομεία, τα χειροποίητα ζυμαρικά κι ένα σωρό άλλα πιάτα από εξαιρετική ύλη. Όσοι κυνηγάτε την ποιότητα, αυτά τα δύο και πλέον χρόνια που λειτουργεί το μαγαζί, ξέρετε γιατί επιστρέφετε. Για τις παραδοσιακές συνταγές, που απέδωσε με μια ματιά νεωτερική, ευγένεια και φιλοδοξία την ίδια στιγμή, για το καλωσόρισμα με μια μερακλίδικη πρώτη ρακή, για τον υποδειγματικό τρόπο που στηρίζει τους παραγωγούς της Κρήτης -πρώτες ύλες και κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί.

Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 698 8526262, www.xaroupi.gr, Fb: xaroupi.gr

Apallou

apallou-1.jpg

Το αγαπημένο μας στέκι φέτος αλλάζει ύφος για να γράψει νέα εποχή. Ωστόσο, μένει πιστό στην ιδέα του Apallou ως το απόλυτο meeting point. Αυτήν τη σεζόν θα το δούμε να «μετατρέπεται» σ’ ένα Premium Bar Restaurant, που θα επενδύσει ιδιαίτερα στο κεφάλαιο γαστρονομία μέσα από πιάτα με την υπογραφή του Λουκιανού Λιούτα, ο οποίος θα βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας, και σε μία ενημερωμένη λίστα κρασιών, ποτών και cocktails με την υπογραφή του έμπειρου bartender Χρήστου Μανιάτη.

Μητροπόλεως & Καρόλου Ντηλ 10

Chester

chester1.jpg

Mε τον all day χαρακτήρα και τις ιδιαίτερα προσεγμένες προτάσεις του στο επίπεδο καφέ-ποτού, το Chester παραμένει δυναμικά στη λίστα με τα places to be. Στα hits του, η άψογη φιλοξενία και το σέρβις, το όμορφο, χωρίς επιτήδευση design, τα αγαπημένα πάρτι, που συνθέτουν το απόλυτο meeting spot των εκλεκτικών. Ενημερωμένη η premium κάβα του, ενώ τα signature cocktails βασίζονται σε homemade συνταγές και ιδιαίτερους, σπιτικούς πουρέδες που απογειώνουν τη γεύση. Όσο για τον καφέ, τώρα έχεις ακόμη ένα λόγο για να επισκεφτείς το Chester. Όλες τις ώρες της ημέρας. Μία μοναδικότητα ανεβάζει τον πήχη: Το 3ο-4ο κύμα καφέ. Το αποτέλεσμα; Απολαμβάνεις φρεσκοψημένο, μονοποικιλιακό καφέ εξαιρετικής Α' ύλης.

Things to know: ο αγαπημένος Πέτρος Κωστόπουλος ανεβάζει τους ρυθμούς κάποιες Παρασκευές του μήνα, για μια ακόμη δυνατή σεζόν, ενώ οι Κυριακές μας δίνουν μία διαφορετική πρόταση απογευματινών live πάρτι: τα “Vocal Sundays” μπαίνουν στα "don't miss" της ατζέντας μας.

Προξένου Κορομηλά 4, τηλ. 6945556918 & 2310241909, Fb: chester.lounge.thess, Instagram: @chesterbarthess

Κεντρική Φωτογραφία: Αριστερά Clochard, Δεξιά: Μαύρη Θάλασσα

Φωτογραφία: Άρης Ράμμος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 153 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019