fbpixel

Search icon
Search
City Vibes: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε τον 15αύγουστο στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

City Vibes: Τι να κάνετε εάν παραμείνετε τον 15αύγουστο στη Θεσσαλονίκη

Νιώστε τον παλμό της πόλης και περάστε ξέγνοιαστες στιγμές


Μπορεί να έχουμε συνδέσει τον Δεκαπενταύγουστο με καλοκαιρινές εξορμήσεις στους μαγευτικούς τόπους της χώρας μας, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που αυτό το εορταστικό weekend θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και θα γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου υπό τον «παλμό» της πόλης. Εάν ανήκετε σε αυτήν τη μερίδα ανθρώπων, τότε να είστε σίγουροι πως θα περάσετε μοναδικά, μιας και οι προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης είναι πολλές και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Ανακαλύψτε παρακάτω όλα όσα μπορείτε να κάνετε, καθώς και τα in spots που αξίζει να επισκεφθείτε, έτσι ώστε να περάσετε αξέχαστα τον φετινό Δεκαπενταύγουστο ακόμα κι αν παραμείνετε στην πόλη!

It's all about art

Είναι σημαντικό να παραμένουμε σε επαφή με την τέχνη και με όσα οδήγησαν τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας στο σήμερα, ακόμα και αυτές τις ημέρες που είναι συνώνυμες με ειδυλλιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Για τον λόγο αυτόν, η έκθεση «Σύμβολα της Επανάστασης του 1821» που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., είναι άμεσα συνυφασμένη με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικού αγώνα. Μέσα από 56 έργα (λιθογραφίες, επιζωγραφισμένες λιθογραφίες και χαρακτικά), που βασίζονται σε πίνακες των Karl Krazeisen, Peter von Hess κ.ά., ξεδιπλώνονται πτυχές του Αγώνα, μέσα από τη ματιά καλλιτεχνών που έζησαν από κοντά τα γεγονότα ή γνώρισαν τους πρωταγωνιστές τους.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, ώρες: 11:00-14:00.

telloglio-2.jpg
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


Εναλλακτικά, η έκθεση «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ο όρος «ταυτότητα» χρησιμοποιείται αυτονόητα σήμερα προκειμένου να περιγράψει χαρακτηριστικά, επιλογές και δραστηριότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, άλλοτε ενώνοντας κι άλλοτε διαχωρίζοντάς τον από τους άλλους. Ταυτόχρονα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζούμε στην εποχή των ταυτοτήτων, με την αποδοχή του ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός εαυτός και ότι η ταυτότητα δεν αφορά κάτι ενικό, αδιαπέραστο και σταθερό, αλλά κάτι πολύσημο, πολυφωνικό και ρέον, να διανοίγει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων, αναθεωρήσεων και καινούργιων αφηγήσεων. Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, η έκθεση αυτή διοργανώνεται από τη RUNONART, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις σκέψεις τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ-Helexpo, ώρες: 10:00-18:00.

Brunch o'clock

Κι επειδή τα weekends και οι αργίες είναι συνώνυμα με τα brunches, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό γεύμα κι έναν απολαυστικό καφέ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα άγχη της καθημερινότητας και δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας και τους ανθρώπους της ζωής σας.

212927924-3035592533344934-6482206596790633876-n.jpg
Pantheon Bar


Από brunch μέχρι tasty snacks για όλες τις ώρες, το κλασικά αγαπημένο spot της πόλης, Pantheon Bar, θα σας ξετρελάνει και θα σας προσφέρει απίστευτα γευστικά ταξίδια. Ακόμα κι αν προσέχετε τη διατροφή σας, τα πεντανόστιμα πιάτα -μεταξύ αυτών και vegan επιλογές- θα αποτελέσουν μονόδρομο για εσάς. Διαφορετικά και για ένα αξέχαστο cheat meal, τα σοκολατένια pancakes θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Info: Pantheon Bar, Προξένου Κορομηλά 8.

Get your bike

thessaloniki-7.jpg

Με σκοπό να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης, νοικιάστε ένα ποδήλατο από τον Λευκό Πύργο και απολαύστε τη διαδρομή με τελικό προορισμό το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Εξοπλιστείτε με το ποδήλατό σας και τη θετική σας ενέργεια και κάντε την πιο ευχάριστη δραστηριότητα με παρέα. Είναι πραγματικά πανέμορφη η πόλη αυτήν την περίοδο, μιας και η ηρεμία κυριαρχεί ακόμα και στους πιο πολυσύχναστους δρόμους.

Coffee break

Κι αφού κάνετε τη βόλτα σας, ένα break για καφέ επιβάλλεται! Κατευθυνθείτε λίγο πιο πάνω από το λιμάνι της πόλης και συγκεκριμένα στην Ικτίνου, εκεί όπου θα βρείτε το λατρεμένο Cin Cin, στο οποίο αξίζει να απολαύσετε τον καφέ σας ή όποιο άλλο δροσιστικό ρόφημα επιθυμείτε, στην υπέροχη αυλή του μαγαζιού, όπου τα pastel χρώματα και η καλαισθησία πρωταγωνιστούν, ενώ τα πράσινα στοιχεία της φύσης μπλέκονται με τις αστικές αναφορές. Μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

210645371-2908118999501748-5107345821439328846-n.jpg
Cin Cin


Info:
Cin Cin, Ικτίνου 22.

By the sea

Ακόμα και για εσάς που δε θα επιλέξετε το κέντρο για τη βόλτα σας, τότε επισκεφθείτε το hot right spot της Θεσσαλονίκης, που χαρίζει φανταστική θέα προς τη θάλασσα για ακόμα περισσότερη ηρεμία και μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. To νέο εγχείρημα της οικογένειας του Ergon, το λεγόμενο "grocerant", όπως το αποκαλούν, από τα συνθετικά "grocery" και "restaurant" είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομά του: ένα μοναδικό ντελικατέσεν/market με εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε in the house, πλέον, στην ολοκαίνουρια μαγική αυλή που καταλήγει το κατάστημα.

201295649-4048251745261699-8188156052182640389-n.jpg
Ergon Agora


Info:
Ergon Agora, Γεωργικής Σχολής 50.

Lunch in nature

Ακόμα, μια εξαιρετική ιδέα είναι να κατευθυνθείτε προς τον Χορτιάτη, ο οποίος σας περιμένει να εξερευνήσετε τη γοητευτική, καταπράσινη πλευρά του και να περπατήσετε στα παραμυθένια δασάκια της περιοχής. Κι επειδή από μια τόσο γεμάτη ημέρα δεν μπορεί να λείπει το απαραίτητο lunch, το εστιατόριο Tzaki 'Ho είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για την απόλυτη dining εμπειρία. Ολόφρεσκα, προσεγμένα υλικά, τοπικές γεύσεις με country επιρροές, gourmet dishes κι εκπληκτική θέα στη φύση, είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό του restaurant και το κατατάσσουν στη nubmer one επιλογή για φαγητό στην περιοχή.

98207592-1045892775804490-972566112631783424-n.jpg
Tzaki 'Ho


Info:
Tzaki 'Ho, Αποστόλου Δράγου 2, Χορτιάτης.

For cinema lovers

Εάν είστε λάτρεις του σινεμά, τότε σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθήσετε μια από τις ταινίες που παίζονται αυτό το διάστημα στην πόλη. Αυτό το καλοκαίρι, ο οραματικός κινηματογραφιστής, M. Night Shyamalan, μας αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό, μυστηριώδες νέο θρίλερ -το "Old"- για μια οικογένεια που κάνει διακοπές σε ένα τροπικό μέρος και που θα ανακαλύψει ότι η απομονωμένη παραλία που επέλεξε να χαλαρώσει για λίγες ώρες με κάποιο τρόπο κάνει τους ανθρώπους να γερνούν γρήγορα, συμπυκνώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους στη διάρκεια μιας ημέρας.

Info: "Old", Village Cosmos, αίθουσα 3, στις 22:30.

mv5bnjvjmdcyyzqtymezys00ytuxlwi0ytety2e4zmnjzgfjzjhkxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mty-at-v1-fmjpg-ux1920.jpg
Old


Eπίσης, εάν σας εξιτάρει η περιπέτεια, δεν πρέπει να χάσετε την ταινία "Jungle Cruise". Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Info: "Jungle Cruise", Village Cosmos, αίθουσα 1, στις 19:30.

Wine experience

img-6986.jpg
Local Thessaloniki


Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσετε την ημέρα σας; Φυσικά, μια χαλαρή έξοδος για ένα δροσιστικό κρασί κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πόλης! Aγαπημένη επιλογή που βρίσκεται πάντα εκεί για κάθε στιγμή μας, το Local είναι ο απόλυτος wine destination, για να ενταχθείτε σε calming ρυθμούς, απολαμβάνοντας θεσπέσιες γεύσεις. Bonus, τα finger foods που θα σας προσφερθούν θα συμπληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο την έξοδό σας, μιας και θα ταιριάξουν τέλεια με το ποτό σας.

Info: Local Thessaloniki, Παλαιών Πατρών Γερμανού 17.

Have fun!