fbpixel

Search icon
Search
Cinema lovers: 7 ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε στον θερινό κινηματογράφο
ARTS & CULTURE

Cinema lovers: 7 ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε στον θερινό κινηματογράφο

Θα είναι διαθέσιμες όλο τον Ιούλιο


Ένα καλοκαιρινό βράδυ πέρα από μια καλή παρέα χρειάζεται και την κατάλληλη ταινία που θα σας συντροφεύσει. Ο θερινός κινηματογράφος είναι η ιδανική λύση για μια απολαυστική έξοδο κι αυτό φαίνεται και από τις πετυχημένες προβολές ταινιών από την ημέρα που επαναλειτούργησαν. Ο μήνας του Ιουλίου μας παρουσιάζει νέες κυκλοφορίες, οι οποίες έκαναν πρεμιέρα εδώ και λίγες ημέρες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται διαφορετικά είδη, όπως ντοκιμαντέρ, δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, αλλά και πολλά ακόμη για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε αυτό που επιθυμείτε και να δοθεί το ραντεβού στην αίθουσα. Ποιες είναι όμως οι ταινίες που ξεκίνησαν να προβάλλονται; 

Ανακαλύψτε 7 επιλογές καλύπτοντας όλα τα γούστα!

Ο Πατέρας (The Father)

the-father-2020-1.jpg

Μια δραματική ταινία του 2020, η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Florian Zeller και πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί καλλιτέχνες, όπως Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell και Olivia Williams. Η εν λόγω ταινία, « ο Πατέρας» απέσπασε θετικές κριτικές και μάλιστα οδήγησε και στο γεγονός να κερδίσει ο πρωταγωνιστής, Anthony Hopkins, στα 83 του χρόνια το δεύτερο όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του. Η εξέλιξη της ιστορίας προορίζεται για άτομα με γερό στομάχι, καθώς θα σας προκαλέσει πολλά συναισθήματα και θα σας ακουμπήσει σε αδύναμα σημεία, που ίσως να μην γνωρίζαμε ότι έχουμε. Συγκεκριμένα, ο Hopkins υποδύεται απίθανα έναν ηλικιωμένο Ουαλό με προβλήματα μνήμης, ενώ η Olivia Colman ως κόρη του, προσπαθεί να τον βοηθήσει.

Black Widow

black-widow.jpg

Με διάρκεια 2 ώρες και 14 λεπτά, η απίστευτη ταινίας δράσης -περιπέτειας έρχεται να μας συνεπάρει αυτό το καλοκαίρι. Με γεύση από το Avengers: Infinity War, θα παρακολουθήσουμε την Natasha Romanoff να έρχεται αντιμέτωπη με τα πιο σκοτεινά μέρη του παρελθόν της και να ασχολείται με την ιστορία που εξελίσσεται, παριστάνοντας τον κατάσκοπο. Η υπόθεση τοποθετείται χρονικά μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War και το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, με καταπληκτικές ερμηνείες και εννοείται σκηνικά.

Νίκος Καρούζος - Ο Δρόμος για το Έαρ

nikos-karouzos-981-14352058-type14006.jpg

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ποιητή Νίκου Καρούζου, το οποίο είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο που επιθυμεί με απόλυτη φροντίδα και τεχνική να μας τον συστήσει, όχι μόνο για την θαυμάσια δουλειά του, αλλά κυρίως για τον Νίκο ως τον άνθρωπο που ήταν. Ο Δρόμος για το Έαρ εστιάζει αποκλειστικά από την αρχή ως το τέλος στον ήρωά του, παρουσιάζοντάς τον και στις 2 του εκδοχές ως ποιητή και ως το άτομο της διπλανής πόρτας, προβάλλοντας όλα τα γεγονότα της εποχής του. Η ταινία, ειδικότερα, ασχολείται διεξοδικά με το καλλιτεχνικό του έργο, με τα χρόνια της εξορίας, αλλά και με τον ίδιο ως απλό άντρα με τις δικές του ανησυχίες.

Καινούργιος Ουρανός: Οι Γυναίκες στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος

2d24eb8c333c0372d59e296838e241e9.jpg

Μόλις 75 λεπτά είναι αρκετά για να σας ανατριχιάσει και να σας προκαλέσει το απόλυτο δέος. Ένα ντοκιμαντέρ που το υπογράφουν οι: Γιάννης Ξύδας και Τάσος Κωνσταντόπουλος, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε αφανείς ηρωίδες της Αντίστασης να μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, για την δύσκολη επιβίωσή τους στα βουνά, αποκαλύπτοντας όλες τις μαρτυρίες τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του εμφυλίου που ακολούθησε.

Τhe Classics

Η Ταβέρνα της Τζαμάϊκα (Jamaica Inn), 1939

jamaica-inn-11.jpg

Κινηματογραφική ταινία παραγωγής 1939 σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ και με πρωταγωνιστές τους Τσαρλς Λότον και Μορίν Ο' Χάρα, εμπνευσμένη από ένα μυθιστόρημα της Δάφνης ντυ Μωριέ. Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν μια νεαρή Ιρλανδέζα φτάνει στην Κορνουάλη για να βρει τη θεία της στην ταβέρνα του άντρα της στην παραλία, αν και αυτή η ταβέρνα κρύβει πολλά μυστικά. Αποκαλύπτεται πως στην πραγματικότητα είναι ένα άντρο εγκληματιών και ληστών οι οποίοι προκαλούν πολλά ναυάγια στην περιοχή προκειμένου να τα ληστέψουν, με την κοπέλα μάλιστα να απαγάγεται.

Κραυγές και Ψίθυροι (Cries and Whispers), 1972

cries1.jpg

Η ταινία βασίζεται στην σχέση μεταξύ των αδερφών, την στιγμή που η μια κινδυνεύει να χάσει την ζωή της από τον καρκίνο. Δεδομένου, όμως και των δικών τους ψυχικών πόνων δεν μπορούν να της προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεται, εκτός από μια, την Άννα, η οποία φαίνεται ικανή να προσφέρει παρηγοριά και ενσυναίσθηση. Πρωταγωνιστούν: Harriet Andersson, Liv Ullmann, Ingrid Thulin, Kari Sylwan.

Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (Last Year at Marienbad), 1961

georges-pierre-loni-v-marienbadu-1960.jpg

Προβάλλοντας έναν έρωτα που γεννήθηκε στο Μαρίενμπαντ, ένας άντρας βρίσκει την παντρεμένη γυναίκα με την οποία πριν από έναν χρόνο είχαν περάσει όμορφες στιγμές στην εν λόγω πόλη. Σκοπός του τώρα είναι να καταφέρει να την κερδίσει, πείθοντάς την να τα παρατήσει όλα και να φύγουν μαζί. Κατά την διάρκεια της ιστορίας θα παρακολουθήσουμε πολλά μυστικά να βγαίνουν στην φόρα.