fbpixel

Search icon
Search
Χριστούγεννα στη Βιέννη: Ο παραμυθένιος προορισμός της Ευρώπης μας προσκαλεί για να γιορτάσουμε
ESCAPE

Χριστούγεννα στη Βιέννη: Ο παραμυθένιος προορισμός της Ευρώπης μας προσκαλεί για να γιορτάσουμε

Η αυστριακή πρωτεύουσα δημιουργεί την πιο γοητευτική festive season κάνοντάς μας γλυκιά συντροφιά


Αρώματα φρεσκοψημένου μπισκότου, strudel και καυτού κάστανου, μας καλωσορίζουν στην πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Κάθε γωνιά της ονειρικής αυτης πόλης έχει γεμίσει με τα πιο χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια, που μας προσκαλούν να απολαύσουμε παραδοσιακό Glühwein και λαχταριστά churros, βουτηγμένα στη ζεστή σοκολάτα. Η πόλη της Βιέννης πάντα ταυτιζόταν με τον απόλυτο χειμωνιάτικο προορισμό, καλώντας μας στην πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, βγαλμένη από παραμύθι. Η αυστριακή πρωτεύουσα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση των favourite οικογενειακών προορισμών, καθώς φροντίζει να χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους τις πιο αξέχαστες εορταστικές αναμνήσεις. 

Αυτό το σημείο στο χάρτη έχει κάτι μαγικό. Μια μοναδική χρυσόσκονη, που μας κάνει και πάλι παιδιά...

Dreamy markets

shutterstock-1568897635.jpg

Ζήστε τη χαρά των Χριστουγέννων με φόντο τους όμορφους δρόμους της Βιέννης. Οι ξύλινοι πάγκοι με ζουμερό punch και πολλά αγαπημένα χειροποίητα καλούδια μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών από τα πρώτα λεπτά. Η συγκεκριμένη ιεροτελεστία που πρωταγωνιστεί στις γραφικές πλατείες αποτελεί μια πανάρχαια παράδοση. Οι πρόδρομοι των σημερινών εκδηλώσεων χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, όταν το 1296 ο Albrecht I παραχώρησε στους πολίτες της Βιέννης το προνόμιο να διοργανώνουν μια αγορά του Δεκεμβρίου, τη λεγόμενη "Krippenmarkt". Σήμερα, ο χαρακτήρας τους έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς περιλαμβάνει πάνω από 20 επίσημες αγορές της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες πωλούν μια τεράστια ποικιλία από εποχιακά δώρα και λαχταριστές λιχουδιές.

Sweet miracles 

shutterstock-1182451303.jpg

Η φιλοσοφία της αστικής ζαχαροπλαστικής κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Από τα πιο μικρά στενάκια μέχρι τις πολυσύχναστες οδούς, μπορούμε να απολαύσουμε τα πιο νόστιμα γλυκά εδέσματα. Ο διάσημος κορμός σκαντζόχοιρος, η αυστριακή καρυδόπιτα και το ουγγρικό μιλφέιγ μας αποκαλύπτουν την πιο νόστιμη και premium γαστρονομική κληρονομιά. Μπορούμε να τα γευτούμε στα all time classic viennois cafés, που έχουν αναχθεί σε καθιερωμένους θεσμούς.  Το βιενέζικο brunch συντροφεύει την πρωινή μας χαλάρωση. Οι ψητές κρέπες palatschinken αποτελούν ένα από τα κορυφαία must taste dishes, κουβαλώντας μια μοναδική γευστική παράδοση. 

Christmas Lights 

shutterstock-1501787063.jpg

Το Graben, ένας από τους σημαντικότερους και πιο κομψούς κεντρικούς δρόμους-πλατείες στη Βιέννη, θα ανάψει τα εορταστικά του φώτα στις 18 Νοεμβρίου, καλωσορίζοντας το κοινό κάτω από τους γιγάντιους πολυελαίους του, που περιέχουν περίπου 200.000 LED. Τα αιωρούμενα αυτά κομψοτεχνήματα δημιουργούν κάθε χρόνο την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θυμίζει αίθουσα χορού. Συχνά γίνονται μαθήματα βαλς, καλώντας τους επισκέπτες στην πιο ξεχωριστή αισθητηριακή εμπειρία.

The perfect hospitality

grand-hotel-wien-deluxe-suite.jpg

Το σημαντικό σε κάθε χώρα, που επισκεπτόμαστε, είναι η φιλική φιλοξενία και η αίσθηση άνεσης που θα αποκτήσουμε από τα πρώτα λεπτά. Το Grand Hotel Wien έκανε το ντεμπούτο του το 1870, ήταν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της Βιέννης και γρήγορα έγινε το κοινωνικό της κέντρο, ένα ορόσημο, βαθιά συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Άριστης ποιότητας πακέτα και γαστρονομία υψηλού επιπέδου συμβάλλουν ενεργά στο πιο updated hospitality, ειδικά για την εορταστική μας διαμονή. 

amador-vienna-amadors-wirtshaus-photo60172c616bbcf-1440x810.jpg

Στην άκρη του ιστορικού κέντρου της Βιέννης, το εστιατόριο Amador είναι ένα σύμπαν γεμάτο εκπλήξεις. Έχει δημιουργήσει ένα κρυφό θολωτό κελάρι που είναι επενδεδυμένο με σειρές από κόκκινα τούβλα. Όμως είναι πράγματι εδώ, όπου ο Juan Amador, ένας γερμανοϊσπανός σεφ με δύο αστέρια Michelin, δημιούργησε το πιο πρωτοποριακό gourmet εστιατόριο της πόλης. Παρέχει μια άκρως προσωπική, τεχνικά αριστοτεχνική και πολυπολιτισμική κουζίνα.

Info: For the hotel: Kärntner Ring 9, 1010 Wien, Αυστρία

For the restaurant: Grinzingerstraße 86 1190 Vienna. 

Advent concerts

christmas-in-vienna.jpg

Τα Christmas live concerts κατέχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη διαχρονική κουλτούρα της Βιέννης. Μεγάλοι συναυλιακοί χώροι, όπως το Konzerthaus οργανώνουν εκλεπτυσμένες μουσικές παραστάσεις. Τις εντυπώσεις κλέβει η ξεχωριστή μελωδική ιεροτελεστία σε κεντρικές εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς. Αυτή μπορεί επίσης να είναι η κατάλληλη στιγμή για μια από τις συναυλίες Mozart και Strauss, που διοργανώνονται ειδικά για τους επισκέπτες σε ιστορικούς χώρους.

Such a Christmas fairytale!