Δεκέμβριος, και το σκηνικό αλλάζει. Η θερμοκρασία πέφτει, οι μέρες γίνονται μικρότερες και οι γιορτές πλησιάζουν. Η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα έχει τη δική της μαγεία και αξίζει να είναι μοναδική. Ο στολισμός του δέντρου είναι η ιδανική αφορμή για ένα φιλικό κάλεσμα. Για να γίνει η βραδιά ακόμα πιο ξεχωριστή, ετοιμάζουμε έναν μοναδικό μπουφέ, φτιαγμένο με τα εξαιρετικά προϊόντα της σειράς Favorina και Deluxe της Lidl.
1. Cheesecake Μελομακάρονο με Κόκκινα Φρούτα

Μελομακάρονα και cheesecake: τα δύο πιο αγαπημένα γλυκά σε μία μπουκιά. Τα κόκκινα φρούτα στην κορυφή συμπληρώνουν την απόλαυση.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 MΕΡΙΔΕΣ
- 500 γρ. μελομακάρονα Favorina
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός
Για την κρέμα
- 1 συσκευασία πραλίνα μελομακάρονο Favorina
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φρούτων
- 200 γρ. κόκκινα φρούτα
- 2-3 πορτοκάλια ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. άνθος αραβοσίτου
- 1 κούπα σπόροι ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κομματιάζουμε τα μελομακάρονα σε χοντρά κομμάτια. Ραντίζουμε με χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
2. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα δεμένο μείγμα.
3. Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα φρούτων. Σε αυτό ρίχνουμε τα κόκκινα φρούτα, τα πορτοκάλια, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Στο τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού.
4. Ετοιμάζουμε τα cheesecake σε μικρά βαζάκια, όπου τοποθετούμε στη βάση λίγα μελομακάρονα κι από πάνω λίγη κρέμα. Τελειώνουμε με τη σάλτσα φρούτων στην κορυφή.
2. Mini Bites με Μοτσαρέλα και Ζαμπόν Ωρίμανσης

Απλούστατα στην προετοιμασία τους, αυτά τα mini σαντουιτσάκια κλέβουν την παράσταση. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε νωρίτερα, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα σερβίρετε με τον καφέ ή τα ποτά σας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΤΕΜΑΧΙΑ
- 8 mini brioche
- Deluxe μουστάρδα με λευκό κρασί
- 2 τεμ. Deluxe βουβαλίσια burrata σε φέτες
- 2 συσκευασίες Deluxe ζαμπόν ωρίμανσης με ερυθρό οίνο Amarone
- 2-3 λωτοί σε λεπτές φέτες
- Φύλλα πράσινης σαλάτας
ΕΚΤΕΛΗ
1. Κόβουμε στη μέση και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια. Απλώνουμε στο καθένα την Deluxe μουστάρδα με λευκό κρασί. Μοιράζουμε την Deluxe βουβαλίσια burrata σε φέτες και το Deluxe ζαμπόν ωρίμανσης με ερυθρό οίνο Amarone.
2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους λωτούς και μερικά φύλλα σαλάτας. Κλείνουμε με το καπάκι του ψωμιού και σερβίρουμε.
3. Christmas Deluxe Party Board

Το πλούσιο σε γεύση πατέ ταιριάζει με τα δυνατά κόκκινα κρασιά, τα καπνιστά ουίσκι, ακόμη και τα παλαιωμένα κονιάκ. Θα το σερβίρετε με κρακεράκια και φρέσκα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Για το πατέ πάπιας
- 1 συσκευασία Deluxe νεαρή πάπια με μπαχαρικά
- 100 γρ. Deluxe βούτυρο με θαλασσινό
- αλάτι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ. σ. Deluxe ξύδι βαλσάμικο με ρόδι
Για το σερβίρισμα
- Deluxe αλμυρά μπισκότα
- Deluxe κριτσίνια με παρμεζάνα
- Deluxe Τυρί Parmigiano Reggiano
- Διάφορα λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνουμε το πατέ πάπιας. Ετοιμάζουμε την Deluxe νεαρή πάπια με μπαχαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την ξεκοκαλίζουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Έπειτα, τη βάζουμε στο μούλτι, προσθέτουμε το Deluxe βούτυρο με θαλασσινό αλάτι, το τυρί κρέμα, το Deluxe ξύδι βαλσάμικο με ρόδι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη κρέμα.
2. Ετοιμάζουμε την πιατέλα. Βάζουμε το πατέ και διακοσμούμε με σπόρους ροδιού. Συμπληρώνουμε τα Deluxe αλμυρά μπισκότα με παρμεζάνα, τα Deluxe κριτσίνια πολύσπορα με porcini, την Deluxe παρμεζάνα, τα λαχανικά και σερβίρουμε.
4. Deluxe Dry Martini

Το κλασικότερο των κλασικών cocktails με χιλιάδες φανατικών. Αυτή η εκδοχή με την άλμη από τις Deluxe ελιές με ροκφόρ δίνει ένα μοναδικά πικάντικο αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
- 100 γρ. Castelgy London
- Dry Gin 37,5 % Vol
- 20 γρ. Romanetti Vermouth bianco
- 20 γρ. άλμη από τις Deluxe
- ελιές με ροκφόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στο ψυγείο το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα shaker, προσθέτουμε το gin, το vermouth, την άλμη, ένα παγάκι και χτυπάμε. Όταν το shaker φαίνεται να ξεπαγώνει, στραγγίζουμε στο παγωμένο ποτήρι (χωρίς το παγάκι).
2. Συμπληρώνουμε τις ελιές και σερβίρουμε.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - POV STUDIO
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΑΡΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025
