fbpixel

Search icon
Search
Christmas lights 2022: Οι ευρωπαϊκές πόλεις υποδέχονται τα Χριστούγεννα με τον πιο φωτεινό τρόπο
ESCAPE

Christmas lights 2022: Οι ευρωπαϊκές πόλεις υποδέχονται τα Χριστούγεννα με τον πιο φωτεινό τρόπο

Μας μεταφέρουν από νωρίς στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου


Πολύχρωμα φώτα, που ξεχωρίζουν για τα περίτεχνα σχέδια, ζεστή σοκολάτα και γλυκιές εορταστικές μελωδίες, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και σε αγαπημένες αναμνήσεις, που ξεχειλίζουν οικεία αρώματα κανέλας και πορτοκαλιού. Πλέον, μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων, νιώθοντας έτοιμοι να γιορτάσουμε την ειλικρινή αγάπη και συμπόνοια. Η πολυαναμενόμενη στιγμή της Ευρώπης καταφθάνει και είναι εξοπλισμένη και αυτή τη χρονιά να χαρίσει απλόχερα χαμόγελα στους επισκέπτες κάθε χώρας της. Λαμπερές δημιουργίες θα κυριαρχήσουν στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ποίησης και θαυμασμού. Συναισθήματα αφθονίας και χαράς πρόκειται να «ντύσουν» μαγικά τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες. 

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα σπουδαιότερα Christmas lights events, που θα κοσμήσουν τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Ευρώπης.  

Λονδίνο

shutterstock-755432335.jpg

Από το φαντασμαγορικό αυτό σκηνικό, δεν λείπει η αγγλική πρωτεύουσα, η οποία συνεχίζει να αγγίζει την πρώτη θέση των must-visit χριστουγεννιάτικων προορισμών. Τη φετινή εορταστική περίοδο, η Carnaby Street παρουσιάζει μια μοναδική εγκατάσταση, που ενσωματώνει 14 διαφορετικά θέματα. σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Choose Love.

Την παράσταση κλέβουν οι στίχοι νέον από το Bohemian Rhapsody των Queen, λαμπερές γλώσσες των Rolling Stones, αγαπημένες εικόνες των θαυμαστών, όπως υπερμεγέθεις κοκκινολαίμηδες, έναν γιγαντιαίο χιονάνθρωπο, πολύχρωμους φοίνικες από το Carnaby Carnival, καθώς και υποβρύχιες σκηνές από το αξέχαστο Under The Sea. Τα φώτα άναψαν χθες, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, με μια γιορτή που αποτελούνταν από περισσότερα από 100 καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια σε ένα πάρτι αγορών και φαγητού.

Στην Oxford Street, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως, ο φωτισμός ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, σε μια επίδειξη, η οποία περιελάμβανε πάνω από 5.000 LED. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εξήγησαν ότι οι λαμπτήρες LED φέτος είναι πιο αποδοτικοί από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, ενώ επιπλέον μπορούν να ανακυκλωθούν σε μελλοντικές οθόνες, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η χρήση πλαστικού μίας χρήσης.

Τα αγαπημένα ετήσια «Πνεύματα των Χριστουγέννων», η σειρά από φώτα που μοιάζουν με χρυσούς αγγέλους, θα επιστρέψουν στη Regent Street από σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Προκειμένου να γίνει η επίδειξη πιο φιλική προς το περιβάλλον, τα φώτα θα ανάβουν μόνο μεταξύ 2 μ.μ. και μεσάνυχτα κάθε μέρα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Βιέννη

shutterstock-1501787063.jpg

Το Graben, ένας από τους σημαντικότερους και πιο κομψούς κεντρικούς δρόμους-πλατείες στη Βιέννη, θα ανάψει τα εορταστικά του φώτα στις 18 Νοεμβρίου, καλωσορίζοντας το κοινό κάτω από τους γιγάντιους πολυελαίους του, που περιέχουν περίπου 200.000 LED. Τα αιωρούμενα αυτά κομψοτεχνήματα δημιουργούν κάθε χρόνο την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θυμίζει αίθουσα χορού. Συχνά γίνονται μαθήματα βαλς, καλώντας τους επισκέπτες στην πιο ξεχωριστή αισθητηριακή εμπειρία. 

Εδιμβούργο

1541600187.jpg
Copyright Edinburgh Christmas Lights Festival

Ο Δρόμος του Φωτός, που λαμπυρίζει κάθε βράδυ, εγκαινιάζεται την πρώτη ημέρα της έναρξης της Νύχτας Φωτός του Εδιμβούργου σκορπώντας μαγεία. Δεκάδες χιλιάδες μικρές λάμπες θα ανάψουν στις 19 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν τον ρυθμό της μουσικής. Έχουν κατασκευαστεί εξαιρετικές φωτεινές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την πόλη, συντροφεύοντας κάθε στιγμή της χριστουγεννιάτικης βραδιάς πεζούς και οδηγούς. 

Παρίσι

champs-elysees.jpg

Περισσότερο από ποτέ, το Παρίσι ανταποκρίνεται στο όνομά του η Πόλη του Φωτός! Οι χριστουγεννιάτικοι φωτισμοί στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων πρόκειται να ανάψουν στις 20 Νοεμβρίου, στη λεωφόρο Montaigne στις 20 Νοεμβρίου, στην Place Vendôme στις 22 Νοεμβρίου και στο Bercy Village στις 17 Νοεμβρίου, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης κάνουν τη γαλλική πρωτεύουσα πιο μαγική από ποτέ!

Plus,

sites-fdl-files-2022-11-time-froca.webp
© Filip Roca

Ταυτόχρονα, η ονειρική Λυών θα λάμψει με χίλια φώτα κατά τη διάρκεια του Festival of Lights 2022, το οποίο έχει ανανεώσει το ραντεβού του για τις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου. Ερχόμενοι κατευθείαν από την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τέσσερις γωνιές της Γαλλίας, όλα τα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης τέχνης, θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε καινοτόμες και φωτεινές εγκαταστάσεις. 

Πράγα

shutterstock-1682707294.jpg

Η Πράγα έχει ταυτιστεί με έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η μοναδική ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής πόλης δημιουργεί την πιο εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, σαν να βγήκαμε από παραμύθι. Τα φώτα θα ανάψουν στις 26 Νοεμβρίου, προσκαλώντας κάθε ταξιδιώτη σε μια μαγική ιστορία, γεμάτη με χιόνι και συναρπαστικές βόλτες με τις άμαξες στα γραφικά της στενά. 

Follow the lights!