fbpixel

Search icon
Search
Christmas Flowers: Τα φυτά της εποχής που θα απογειώσουν τον γιορτινό σας στολισμό
INTERIORS

Christmas Flowers: Τα φυτά της εποχής που θα απογειώσουν τον γιορτινό σας στολισμό

Και θα χαρίσουν χρώμα στην καθημερινότητά σας


Τα φετινά Χριστούγεννα τα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Θέλουμε να αισθανθούμε όλα τα όμορφα συναισθήματα που μας προσφέρουν, να δημιουργήσουμε μοναδικές αναμνήσεις και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Η συνεχής παραμονή μας στο σπίτι, κάνει πιο έντονη τη θέληση και την προσπάθεια για ένα υπέροχα και πρωτότυπα στολισμένο σπίτι. Το Christmas décor μπορούν να το πετύχουμε με πολλούς τρόπους ανάλογα με το στιλ και την αισθητική που προτιμάμε, η κάθε μία ξεχωριστά. Τα φυτά έχουν μία έντονη δυναμική στη home decoration όλο το χρόνο αλλά και τη γιορτινή περίοδο. Υπάρχουν κάποια λουλούδια που ταιριάζουν φανταστικά στο κλίμα των ημερών και είμαστε σίγουρες πως θα τα λατρέψετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα festive plants που θα δώσουν χρώμα στο σπίτι σας αλλά θα «ανεβάσουν» στα ύψη την ψυχολογία και τη γιορτινή διάθεση!

Έλατο

xmas-plants-2.jpg

Αναφερόμενοι στα Χριστούγεννα δε θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε πρώτα για το απόλυτο φυτό αυτής της περιόδου. Το έλατο είναι το κλασικό δέντρο που στολίζουμε με όμορφες μπάλες και φωτάκια τα Χριστούγεννα. Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να στολίσουμε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο, προστατεύοντας το περιβάλλον διατηρώντας όμως την υπέροχη αισθητική του Christmas tree. Άλλωστε και σ’ αυτήν την περίπτωση έχουμε τη ζωντάνια και την πρασινάδα ενός δέντρου στο σαλόνι μας.

Αλεξανδρινό

xmas-plants-1.jpg

Το αλεξανδρινό είναι ίσως το λουλούδι που έχουμε περισσότερο συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα. Τα φλογερά κόκκινα φύλλα του χαρίζουν μία μοναδική γιορτινή αισθητική σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας κι αν επιλέξουμε να το τοποθετήσουμε. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να φροντίσετε το αλεξανδρινό σας τις φετινές γιορτές πρέπει να θυμάστε ότι είναι ένα φυτό που αγαπά το φως αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό. Έτσι, θα έχετε υγιή αλεξανδρινά που θα διακοσμούν όμορφα το σπίτι σας. Προτείνουμε να μην αρκεστείτε στο ένα!

Γκι

3-qGm4N.jpg

Το γκι ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας mistletoe είναι κι αυτό ένα λουλούδι πολύ στενά συνυφασμένο με τις ημέρες των γιορτών. Μάλιστα, υπάρχει το έθιμο ότι αν βρεθείτε κάτω από ένα κλαδί γκι πρέπει να φιληθείτε με τον αγαπημένο σας. Στην Αμερική συνηθίζουν να το κρεμούν πάνω από τις πόρτες για να έχουν καλή τύχη. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε διάφορες συνθέσεις με άλλα αντικείμενα, όπως στεφάνια ή λουλούδια για τη διακόσμησή σας. Όπως κι αν επιλέξετε να το διακοσμήσετε το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Κάκτος των Χριστουγέννων

etxna0px0aa6-ug-1.jpg

Ο κάκτος των Χριστουγέννων, ή αλλιώς «υπομονή» είναι ένα από τα λιγότερο διαδεδομένα χριστουγεννιάτικα φυτά. Ανθίζει το Δεκέμβριο, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πράγμα που δικαιολογεί το όνομα του. Τα άνθη του σε χρώμα ροζ- κόκκινο σε συνδυασμό με τα πράσινα φύλλα του κάνει το συγκεκριμένο φυτό μια υπέροχη επιλογή για το γιορτινό σας σπίτι. Αν και οι φήμες θέλουν τους κάκτους να μην δίνουν θετική ενέργεια στο χώρο μας, η εικόνα τους είναι υπέροχη.

Αμαρυλλίς

33.jpg

Η αμαρυλλίς είναι ένα βολβώδες λουλούδι που ταιριάζει τέλεια στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Τα άνθη του φυτού είναι συνήθως κόκκινα ή άσπρα, τα απόλυτα γιορτινά χρώματα σε συνδυασμό με τα πράσινα κοτσάνια τους. Έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε σε γυάλινα βάζα ή γλαστράκια έτσι ώστε να δώσετε μία πολύχρωμη πινελιά στο τραπέζι σας.