fbpixel

Search icon
Search
Christian Louboutin: Το νέο του ξενοδοχείο Vermelho στις Μελίδες είναι μια ωδή στην πορτογαλική κομψότητα
ESCAPE

Christian Louboutin: Το νέο του ξενοδοχείο Vermelho στις Μελίδες είναι μια ωδή στην πορτογαλική κομψότητα

Σε ένα μικρό χωριό στην ακτή Alentejo, το καινούργιο boutique hotel υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα κατακόκκινο σύμπαν


Αστείρευτη θηλυκότητα, ατόφιο elegance και all-time-classic ταυτότητα αποτελούν μέχρι σήμερα την ξεχωριστή αισθητική του κουλτούρα. Η κατακόκκινη σόλα ενός high heel έγινε σημείο αναφοράς, ένας διαχρονικός δείκτης γοητείας, ο οποίος θα συντροφεύει με λεπτότητα και κινηματογραφικό μυστήριο κάθε γυναικείο περπάτημα. Ο δημοφιλής Γάλλος designer υποδημάτων, Christian Louboutin, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της fashion επικαιρότητας από το 1991, παραδίδοντας εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα style και bonne vie. Κάθε του δημιουργία καταφέρνει να δομήσει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό με τον ερωτισμό να απευθύνεται στο κοινό σε πρώτο πρόσωπο. Αυτή τη φορά μας εξέπληξε ξανά με θετικό πρόσημο, χάρη στο άνοιγμα του νέου του boutique ξενοδοχείου "Vermelho"  στην Πορτογαλική πόλη Μελίδες.

Passion and eclectism 

habitacion1-terraza-dvv-2-1366x2048-1-683x1024-1.jpg
Image courtesy of Vermelho Hotel

 Σε ένα μικρό χωριό στην ακτή Alentejo, τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης γίνονται «ένα» με την exclusive fashion υπογραφή του, με τελικό αποτέλεσμα ένα αρχοντικό, το οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην υψηλή ποιότητα και τον ρομαντισμό. Το όνομά του "Vermelho" σημαίνει κόκκινο στα πορτογαλικά και αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποκλειστικότητας. Το luxurius ξενοδοχείο διακρίνεται για τις πλούσιες υφές και τις χειροποίητες λεπτομέρειες, σχεδιασμένες από τους ίδιους τους φίλους του Louboutin, οι οποίες προσδίδουν μια επιπλέον πινελιά οικειότητας και αυθεντικότητας. Είναι αλήθεια ότι η δομή του συγκεκριμένου κτιρίου προοριζόταν για εστιατόριο. Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί: «Είναι το πιο παλιό σπίτι της περιοχής που ήθελα να το μετατρέψω σε εστιατόριο, κάτι που έλειπε στο χωριό. Μετά, αντιμέτωπος με τις δυνατότητές του και πιεσμένος από τον δήμαρχο, έγινε ξενοδοχείο».

The local soul 

vo0423-02-lifestyle-fr-04-1.webp
Image courtesy of Vermelho Hotel

Το καινούργιο unique ξενοδοχείο περιλαμβάνει τρεις ορόφους με δεκατρία δωμάτια, στα οποία πρωταγωνιστεί η παραδοσιακή ομορφιά αυτού του τόπου. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Madalena Caiado τους έχει επιμεληθεί με τον δικό της τρόπο και και την προσωπική της αισθητική φιλοσοφία. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο σχεδιαστής: «Δεν προσυπογράφω την αισθητική των ξενοδοχείων. Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνεις εκεί που υπάρχει, όλα είναι συμμετρικά. Το Vermelho θεωρείται μια εξοχική κατοικία όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει εκεί όπως θέλει».

Το Vermelho θεωρείται μια εξοχική κατοικία όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει εκεί όπως θέλει. 
junior-suite-3-1-edited-1.png
Image courtesy of Vermelho Hotel

Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό. Κάθε ένα από τα 13 δωμάτιά του έχει ξεχωριστό χαρακτήρα- ορισμένα διαθέτουν μαξιμαλιστικά πλακάκια, υφές και χρώματα, ενώ άλλα αγκαλιάζουν την πιο φυσική παλέτα του βαθύ βυσσινί και της περιστασιακής μπλε πινελιάς. Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά, και το έργο κορυφώθηκε με μυριάδες συνεργασίες υψηλής ποιότητας με συναρπαστικούς καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο Έλληνας ζωγράφος που είναι υπεύθυνος για ορισμένες από τις τοιχογραφίες των δωματίων. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξενοδοχείο που έχει τις ρίζες του στη γοητεία του Louboutin για τα πολιτιστικά μίγματα, φέρνοντας μεσογειακές και βορειοαφρικανικές πινελιές με έναν γαλήνιο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Ο κήπος γύρω από τον οποίο είναι χτισμένο το Vemelho σχεδιάστηκε από τον διαβόητο αρχιτέκτονα τοπίου Louis Benech, τα υφάσματα ήταν έργο της Carolina Irving και το ίδιο το ξενοδοχείο είναι στην αξία της Madalena Caiado.

Info: Vermelho Boutique Hotel, R. DR. EVARISTO SOUSA GAGO, PORTUGAL. Instagram: @hotelvermelho

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery!