fbpixel

Search icon
Search
Χωρίς την παρουσία κοινού θα πραγματοποιηθεί το φετινό Paris Fashion Week
FASHION NEWS

Χωρίς την παρουσία κοινού θα πραγματοποιηθεί το φετινό Paris Fashion Week

Η ανακοίνωση για τα επερχόμενα fashion shows που πρόκειται να γίνουν χωρίς front row


Με τις κοινωνικές εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμός και τα περιοριστικά μέτρα να παραμένουν αυστηρά, βλέπουμε από πέρσι πως όλα τα μεγάλα events λαμβάνουν χώρα κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ πολλά από αυτά ακυρώνονται λόγω των άκρως απαιτητικών καταστάσεων. Όλες οι διοργανώσεις παγκοσμίως, λοιπόν, έχουν μέριμνα για τη νέα πραγματικότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πραγματοποίησής τους, μιας και η ελπίδα παραμένει ζωντανή για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον που βρίσκεται κοντά και θα μας φέρει όλα όσα στερηθήκαμε κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Στη νέα πραγματικότητα που βιώνει ο πλανήτης, λοιπόν, εναρμονίζεται και το επερχόμενο fashion week του Παρισιού, το οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού.
paris-fashion-week-virtual.jpg

Όπως δήλωσε στο WWD, o Pascal Morand, πρόεδρος της Fédération de la Haute Couture et de la Mode, διοργανώτριας αρχή της Paris Fashion Week, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Couture Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, αλλά χωρίς την παραμικρή παρουσία κοινού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μπορεί το Παρίσι να βγήκε από το αυστηρό lockdown στις στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά κλειστά παραμένουν εστιατόρια, bar, σινεμά, θέατρα και μουσεία, ενώ παράλληλα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

«Οι οδηγίες από τα κεντρικά της αστυνομίας του Παρισιού λένε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρουσία κοινού, είτε πρόκειται για fashion shows ή οποιοδήποτε άλλο event. Οι οίκοι μπορούν να διοργανώσουν runway shows με μοντέλα και να τα μεταδώσουν live, με την προϋπόθεση ότι τα events τους θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών», αποκάλυψαν οι αρμόδιοι του fashion event, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό αλλά και τους κανόνες που ορίζει ο νόμος.

Δεδομένης της κατάστασης, λοιπόν, και γνωρίζοντας πολύ καλά την απαγόρευση των συναθροίσεων, οι διοργανωτές του Fashion Week με τη βοήθεια του πρακτορείου ειδήσεων The Associated Press θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των Μen’s και Ηaute Couture fashion shows, που προηγούνται της παρουσίασης των ready-to-wear συλλογών, με βάση τους κανονισμούς, χωρίς δηλαδή παρουσία καλεσμένων. Κάτι τέτοιο, στο μεταξύ, είχαν προβλέψει οι οίκοι Louis Vuitton και Dior, οι υπεύθυνοι των οποίων είχαν πριν από μήνες στο μυαλό τους πως τα runways θα πραγματοποιηθούν είτε με ελάχιστο κοινό είτε χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, πέρα από τα μοντέλα και τους αρμόδιους του συνεργείου, που θα είχαν υποβληθεί σε Covid test. Πρόσφατα, μάλιστα, μάθαμε πως και ο Giorgio Armani θα παρουσιάσει την Armani Privé συλλογή του μέσω livestreaming από τα social media του οίκου, ενώ σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο σχεδιαστής από το περασμένο καλοκαίρι, σκοπεύει να παρουσιάσει και μια seasonless collection που θα περιλαμβάνει κομμάτια χειμερινά και καλοκαιρινά.

kaia-gerber-on-chloe-fall-2020-runway-at-paris-fashion-week.jpg

Το Paris Fashion Week είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου με τις αντρικές συλλογές, ενώ στις 25 με 28 Ιανουαρίου πρόκειται να δούμε στις οθόνες μας την Haute Couture collection των αγαπημένων μας οίκων για την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχονται.