fbpixel

Search icon
Search
Chez Moi: O οίκος Dior παρουσιάζει την πρώτη loungewear collection στην ιστορία του
FASHION NEWS

Chez Moi: O οίκος Dior παρουσιάζει την πρώτη loungewear collection στην ιστορία του

Και άλλα νέα από τον χώρο της μόδας που θα σας κάνουν να ξεκινήσετε από τώρα τα γιορτινά δώρα


Θέλοντας να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε, αποφασίσαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, κανένας δε μπορεί να μας «κλέψει» τα Χριστούγεννα και τα θετικά συναισθήματα που μας προκαλούν. Είναι η πιο φωτεινή και λαμπερή γιορτή του έτους και φέτος έχουμε την ανάγκη να τη ζήσουμε πιο πολύ από ποτέ προσφέροντας χαρά και αγάπη τόσο στο εαυτό μας όσο και στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ένας από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς τρόπους για να το πετύχουμε είναι με το να χαρίσουμε δώρα. Μέσω αυτών, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Τα δώρα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό, ιδιαίτερα όταν προορίζονται για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για να μπούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο γιορτινό κλίμα έχουμε συλλέξει τις πιο ωραίες προτάσεις για τις φετινές γιορτές από διάσημους οίκους που θα λατρέψετε.

Καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, συνεχίζοντας παρακάτω θα ανακαλύψετε κομμάτια τόσο προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της εποχής, όσο και κατάλληλα για την επιστροφή μας στην κανονικότητα που δε θα αργήσει να έρθει!

Dior, Chez moi

dior.jpg

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οίκος Dior παρουσιάζει μία capsule collection αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο loungewear style, το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η collection έχει όνομα «Chez moi» και είναι σχεδιασμένη από την art director του οίκου Maria Grazia Chuiri, κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού και οι δημιουργίες «γιορτάζουν» την τέχνη της ζωής στο σπίτι με στιλ. 

Γι' αυτήν τη νέα γραμμή, ο Pietro Ruffo, ένας καλλιτέχνης από τη Ρώμη που είναι από τους αγαπημένους της Chuiri, σχεδίασε και πάλι τα εμβληματικά του ζωδιακά μοτίβα -ένα αφιέρωμα στην προληπτική φύση του Monsieur Dior- ως έναν παγκόσμιο χάρτη που συνδέει τον ουρανό και τη γη, τις ηπείρους και τους αστερισμούς, τη χλωρίδα και την πανίδα.

dior-cover-2.jpg

Παράλληλα με μια αναθεωρημένη έκδοση του toile de Jouy, έναν από τα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα σχέδια του οίκου, τα σκίτσα του δημιουργού κοσμούν μοναδικά pyjamas’ set, delicated μπουρνούζια και άνετα ponchos -ακαταμάχητα, διαχρονικά κομμάτια που μπορούν επίσης να φορεθούν έξω. Μια πρόσκληση για βελτίωση και έναν πιο ήπιο τρόπο ζωής, με την υπογραφή του Dior.

Salvatore Ferragamo, Unwrapping joy

acbec820-d0bb-4068-afc2-82c5c55d6df3.jpeg

Το όνειρο της συντροφικότητας, η ευχή της χαράς: αυτήν την εορταστική περίοδο, ο oίκος Salvatore Ferragamo παρουσιάζει μία ξεχωριστή καμπάνια αφιερωμένη στον χρόνο που περνάμε μαζί, και είναι υψίστης σημασίας για όλους μας, με τίτλο «Unwrapping joy». Όπως παρουσιάζεται στη θερμή και ευφυή καμπάνια, η προετοιμασία γεννά όνειρα και προσμονή, και μέρος της παράδοσης των γιορτών είναι και η δημιουργία της εορταστικής συλλογής του Οίκου Ferragamo.

Αυτή η παράδοση απαιτεί επίσης εγγύτητα, κι έτσι ένα πολύ διαφορετικό cast ενώνεται, στην πιο εορταστική γυναικεία και αντρική συλλογή αλλά και στα παπούτσια και αξεσουάρ της σεζόν. Αυτή η ένωση αντανακλά το απολαυστικό αφήγημα των γιορτών, να βρισκόμαστε με τους αγαπημένους μας για να προετοιμαστούμε για τις γιορτές, να διαλέξουμε τα δώρα που θα χαρίσουμε και να ευχηθούμε για εκείνα που θα θέλαμε να λάβουμε.

Όπως δήλωσε και ο creative director του οίκου Paul Andrew: «Η εορταστική συλλογή περιλαμβάνει παπούτσια, αξεσουάρ και ρούχα, που έχουν δημιουργηθεί για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής εκείνων που τα λαμβάνουν· είναι κομμάτια που θα σας συνοδεύουν, θα σας εξυπηρετήσουν, και κάθε μέρα θα σας θυμίζουν εκείνον που ξέρει καλά ότι θα τα χαρείτε και θα τα απολαύσετε, ώστε να επέλεξε να σας τα προσφέρει ως δώρο. Αυτή η εορταστική συλλογή είναι η βάση των γιορτινών αναμνήσεων.»

Αναζητήστε για τις γυναίκες της ζωής σας, modernist tailoring και ποικιλία συνδυασμών. Πλεκτά με μεταλλιζέ κλωστή. Φορέματα και φούστες με χρυσές αλυσίδες. Φορέματα με σφυρήλατο μετάξι και πλεκτά μαντήλια. Mid-heel Viva παπούτσια και μπαλαρίνες Gancini διακοσμημένες με κρυστάλλους. Studio bag με φουλάρια με patterns. Δύο σχέδια της Viva Bow, το ένα με χρυσό τόξο πάνω σε μαύρο φόντο και το άλλο με εφέ χρυσής αλυσίδας που συνδυάζεται με το αντίστοιχο σανδάλι Viva. Μία νέα Viva Bow σε μαύρο χρώμα, με επένδυση. Γυαλιά ηλίου Gancini σε νέο σχέδιο. Σκουλαρίκια Gancini και μανσέτες διακοσμημένες με σκληρό δέρμα.

Για τους άντρες που αγαπάτε επιλέξτε, κοστούμια double-layered. Κλασικά πουκάμισα. Πλεκτά και μάλλινα κομμάτια. Ζώνες Gancini. Executive πορτοφόλια και card holders. Ρολόγια Ferragamo, μπρασελέ, γυαλιά ηλίου και αθλητικά παπούτσια. Χειροποίητα παπούτσια Tramezza.

Gucci, Gift giving

f9e1420a-cc66-408d-af56-d98e4823efbe.jpeg

Άλλος ένας οίκος που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εορταστική περίοδο είναι ο Gucci. Για τις φετινές γιορτές ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Alessandro Michele, αποφάσισε να μας πάει μερικά χρόνια πίσω, στη δεκαετία των ‘90s και στα office party που γίνονταν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί μία ομάδα εργαζομένων που περιμένουν με ανυπομονησία τη μέρα του χριστουγεννιάτικου πάρτι στο γραφείο με τους συναδέλφους τους.

Έτσι μόλις φτάσει η ώρα που τελειώνει το ωράριο εργασίας, τη θέση των βαρετών γραφείων και μηχανημάτων παίρνουν τραγούδια των ‘80s, χορός και σαμπάνια. Σαν άλλοι σούπερ ήρωες, οι υπάλληλοι μετατρέπονται σε clubbers, απελευθερώνονται από τα συμβατικά ρούχα τους και εισέρχονται σε έναν φανταστικό κόσμο. Αυτή η γιορτινή ατμόσφαιρα περιβάλλει τη συλλογή Gucci Gift Giving Collection που περιλαμβάνει ιδέες για τα πιο glamorous, αλλά και cozy χριστουγεννιάτικα δώρα, από γυαλιά ηλίου και backpacks μέχρι παπούτσια και glittery τσάντες, κάλτσες και καπέλα.