fbpixel

Search icon
Search
Checkerboard: Η πιο all time classic τάση που αξίζει να ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Checkerboard: Η πιο all time classic τάση που αξίζει να ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το καρό δεν πρωταγωνιστεί μόνο στα outfits σας...


Υπάρχουν κι εκείνα τα σχέδια που ό,τι και να συμβεί με τις τάσεις είτε στον χώρο της μόδας είτε στον κόσμο του interior design, παραμένουν αναλλοίωτα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή που εμείς θα τα προτιμήσουμε. Ένα απ’ αυτά που ξεχωρίζει είναι το καρό μοτίβο, το οποίο εκφράζει μια κλασική διαχρονική αισθητική. Οι fashionistas μάλιστα, αλλά και πολλοί σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια έχουν επιχειρήσει να το ενσωματώσουν με επιτυχία σε stylish looks, όπως και στη διακόσμησή τους, καθώς η εκλεπτυσμένη πλευρά του ταιριάζει οπουδήποτε. Αν και φέτος αποτελεί το πιο επίκαιρο pattern ever, με τα κορυφαία brands Molly Coddard και Stine Goya να λανσάρουν την πιο pop εκδοχή του, η τάση φαίνεται να κερδίζει περισσότερους fans και στον κόσμο του design. 

Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε τους πιο ευφάνταστους τρόπους να το εντάξετε στη διακόσμησή σας!

Προτιμήστε το σε διακοσμητικές λεπτομέρειες

3-krKQn.jpg

Το καρό έχει τη μαγική ικανότητα να προσδίδει στιλ σ’ έναν χώρο ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να επιλέξετε κάποια κομμάτια στα οποία να πρωταγωνιστεί το καρό print. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε στο σαλόνι σας ένα καρό φωτιστικό, ένα καρό βάζο ή μερικά καρό μαξιλαράκια και τραπεζομάντιλα. Plus, το καρό αποτελεί σχετικά ένα διακριτικό σχέδιο, κάτι το οποίο δεν σας δεσμεύει, αντιθέτως σας δίνει την δυνατότητα να διαλέξετε διάφορες υφές του και να τις τοποθετήσετε στον χώρο σας.

Προσθέστε το στην τραπεζαρία σας

1-GQyQ0.jpg

Πόσες φορές έχουμε χαζέψει στο instagram και στο pinterest φωτογραφίες με καλαίσθητες τραπεζαρίες γεμάτες χρώματα και τέλειους συνδυασμούς στα patterns ή ακόμα picnics με καρό τραπεζομάντιλα; Σίγουρα αμέτρητες και σίγουρα μας έχουν κάνει να τα αγαπήσουμε! Πως τώρα εμείς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το καρό στοιχείο στην τραπεζαρία μας; Με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να βάλετε καρό στα μαξιλάρια των καρεκλών και ο δεύτερος να βάλετε ένα καρό τραπεζομάντιλο. Η δεύτερη λύση είναι καλύτερη σε περίπτωση που φοβάστε μήπως βαρεθείτε εύκολα τις καρό καρέκλες - που δεν αλλάζουν τόσο εύκολα όσο ένα τραπεζομάντιλο.

Πείτε «ναι» στις καρό ταπετσαρίες

2-VgUDA.jpg

Οι ταπετσαρίες έχουν την έμφυτη τάση να κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο καθαρός, πιο οριοθετημένος και σίγουρα πιο κομψός. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι το ιδανικό σχέδιο για την κουζίνα και για την τραπεζαρία. Ναι μεν αυτό ισχύει και συμφωνούμε ακράδαντα, αλλά πιστεύουμε πως ταιριάζει και στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού μας – όπως άλλωστε παρατηρούμε στην παραπάνω φωτογραφία, η καρό ταπετσαρία όχι μόνο έχει προσδώσει extra δόση vintage στοιχείων, αλλά του έχει προσφέρει και παιχνιδιάρικες πινελιές.

Επενδύστε σε καρό έπιπλα

44.jpg

Το καρό είναι ένα διαχρονικό κομμάτι και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την μόδα. Όπως αναφερθήκαμε και παραπάνω έχει την δύναμη να μεταμορφώσει ένα χώρο, ειδικά εάν συνδυαστεί κατάλληλα και να προσδώσει στον χώρο αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη, μια πιο ζεστή και άνετη νότα. Επιλέγοντας το καρό στα έπιπλα σε γήινους τόνους ή σε pastel χρώματα, κερδίζετε πολλά χωρίς να κάνετε σχεδόν τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, το καρό σε απαλά χρώματα, μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε σπίτι, χωρίς να σας δεσμεύει ιδιαίτερα. Γι’ αυτό επιλέξτε μια καρό πολυθρόνα ή ακόμα έναν καναπέ και συνδυάστε το με ξύλινα στοιχεία.

Εντάξτε το στο πάτωμα

3-QFl92.jpg

Εάν θέλετε ένα πιο αριστοκρατικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας τότε το καρό πάτωμα είναι για εσάς και σίγουρα θα το λατρέψετε! Μπορείτε να επιλέξετε γυαλιστερό ασπρόμαυρο πάτωμα που θα μοιάζει σαν καθρέφτης ή τα απλά κλασσικά τετράγωνα πλακάκια που οι περισσότεροι επιλέγουμε για το σπίτι μας ή ακόμα και ξεβαμμένα πλακάκια σε ουδέτερες αποχρώσεις. Σε περίπτωση, που δεν θέλετε να σας κλέβει την παράσταση το πάτωμα μην επιλέξετε έντονα χρώματα, επιλέξτε τα πιο safe – όπως απαλό πορτοκαλί με λευκό, ασπρόμαυρο, royal blue με λευκό, καθώς και μπεζ με λευκό. Εάν δεν θέλετε ένταση, συνεχίστε με μπεζ επιλογές στα έπιπλα, αλλιώς αν χαρακτηρίζεστε για τον μαξιμαλισμό σας, διαλέξτε έπιπλα σε bold χρώματα – όπως το κόκκινο, το μπλε και το πορτοκαλί.

Mix & match

checked-print-xT1ef.jpg

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι ειδικοί της διακόσμησης επιλέγουν διάφορα prints – όπως το καρό, το πουά και τα animal prints στην διαμόρφωση ενός χώρου όπου κυριαρχεί το color blocking. Όλα αυτά τα patterns ταιριάζουν μεταξύ τους, παρά μόνο αν τα χρώματά τους το επιτρέπουν. Με λίγα λόγια, εάν θέλετε να τολμήσετε επιλέξτε μια floral ταπετσαρία στον τοίχο και ένα καρό πάτωμα. Ενώ, εάν θέλετε να κινηθείτε safe προτιμήστε πολλά διακοσμητικά αντικείμενα σε διάφορα σχέδια, δηλαδή συνδυάστε τα deco μαξιλάρια σας μεταξύ τους – όπως ένα πολύχρωμο καρό μαξιλάρι θα ήταν τέλειο με ένα floral και ένα πουά. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο coffee table σας καρό βάζα και κεριά, συνδυάζοντάς τα με fashion περιοδικά και ιδιαίτερα σουβέρ.