fbpixel

Search icon
Search
Charles de Vilmorin: Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Rochas
FASHION NEWS

Charles de Vilmorin: Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Rochas

Ο 24χρονος ανερχόμενος καλλιτέχνης που εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο ταλέντο του


Ο γνωστός οίκος μόδας με έδρα το Παρίσι, Rochas, ανακοίνωσε ως τον νέο καλλιτεχνικό του διευθυντή τον υπέροχο Charles de Vilmorin, ενισχύοντας την «μετεωρική άνοδο» του από τότε που κυκλοφόρησε την πρώτη του fashion συλλογή στη γαλλική Εβδομάδα μόδας τον περασμένο Απρίλιο με το δικό του label, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. 

Έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Alessandro Dell’Acqua, το fashion house εμπιστεύεται γι' αυτήν την τόσο σημαντική θέση τον 24χρονο ανερχόμενο σχεδιαστή-καλλιτέχνη, καθώς ο ίδιος είναι γνωστός για τους πολύχρωμους πίνακές του, που ωστόσο αναμειγνύονται με μια έντονη dark αισθητική. 

rochas.jpeg

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του WWD, ο Charles de Vilmorin, ο οποίος αποφοίτησε από την Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne το 2019, πρόκειται να είναι ο επικεφαλής των γυναικείων ready-to-wear συλλογών, ενώ μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν για τον οίκο την Άνοιξη του 2022.

«Το θράσος, η κομψότητα, ο διαχρονικός χαρακτήρας και η πρωτοτυπία είναι τα θεμέλια της κληρονομιάς του Rochas», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Interparfums SA, Philippe Benacin. 

rochas-charles.jpg

«Αυτές είναι επίσης, οι αξίες που καθορίζουν το έργο του Charles de Vilmorin, δημιουργώντας τέλεια συνέργεια μεταξύ των δύο κόσμων μας. Το νεαρό της ηλικίας, το ταλέντο και το «άγγιγμα» της άγριας ζωής του θα δώσει στον οίκο μας μια νέα πνοή για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Charles συμμετέχει σε αυτήν την καινούρια εποχή για το brand μας», προσέθεσε.

Άλλωστε οι δεσμοί που δένουν τον Charles με το διάσημο fashion house ξεκινούν από παλιά, καθώς η προ-γιαγιά του, η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος Louise de Vilmorin, ήταν φίλη με την Hélène Rochas, τη χήρα του ιδρυτή του οίκου Marcel Rochas, η οποία και ανέλαβε τα ηνία μετά τον θάνατό του.

rochas.jpg

Το δημιουργικό ταλέντο του De Vilmorin ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς εκείνος αποτέλεσε έναν από τους 15 ανερχόμενους new designers που επέλεξε ο Alessandro Michele -καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci- για να συμμετάσχουν στο online Gucci festival του Νοεμβρίου του 2020. Ο Charles σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία του ιταλικού brand, παρουσίασε μια διαφορετική haute couture collection, η οποία ξεχώρισε για τις ζωγραφισμένες δημιουργίες στο χέρι που θύμιζαν έργα τέχνης, και τα εμπνευσμένα φορέματα που έφερναν στο νου γλυπτά της Saint Phalle.