fbpixel

Search icon
Search
Chanel: Η resort 2022 collection του γαλλικού οίκου συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με την punk αισθητική
TRENDS & CATWALKS

Chanel: Η resort 2022 collection του γαλλικού οίκου συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με την punk αισθητική

Η νέα αυτή συλλογή έλαβε χώρα στο Carrières de Lumières


Την Τρίτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το show για τη νέα Resort 2021-2022 collection του γαλλικού οίκου Chanel, στην ηλιόλουστη περιοχή τη Νότιας Γαλλίας, στη Προβηγκία. Πιο συγκεκριμένα, το show έλαβε χώρα στο Carrières de Lumières ή αλλιώς στα «Λατομεία του Φωτός», στο Les Baux, όπου γυρίστηκε η ταινία, Διαθήκη του Ορφέα. Οι σπηλιές, που δημιούργησαν το δικό τους γρίφο από τον ήλιο και τη σκιά, παρείχαν ένα κατάλληλο σκηνικό για τη ασπρόμαυρη συλλογή, η οποία ήταν η ίδια παράθεση φωτός και σκοταδιού. Για ακόμη μια φορά, η Virginie Viard και ο οίκος μας έκαναν να ονειρευτούμε ξανά.

chanel-resort-1.jpg

Η συλλογή συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη γαλλική κομψότητα με τη σκληρή και έντονη αισθητική του punk κινήματος, κάτι το οποίο η καλλιτεχνική διευθύντρια είχε επιλέξει κι ως θέμα για την παρουσίαση της κολεξιόν για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης η ίδια η Viard αποκάλυψε μερικά από τα στοιχεία και τα σχέδια που επρόκειτο να κυριαρχήσουν.

«Πολλά κρόσσια, σε δέρμα, χάντρες και πούλιες, μπλουζάκια που φέρουν το πρόσωπο του μοντέλου Lola Nicon σαν ροκ σταρ, συνδυάζονται με ξεχωριστό τρόπο με tweed suits και μυτερά ασημένια Mary-Janes. Πρόκειται για μια οπτική που θυμάται τόσο τον εκσυγχρονισμό της δεκαετίας των '60s όσο και το πανκ», είπε στη δήλωση της.

chanel-resort-2.jpg

Αντί για το iconic punk trend που όλοι έχουμε συνηθίσει να συναντάμε σ’ αυτό το στιλ, δηλαδή τα button-fettered τζιν πανωφόρια, κυριάρχησαν τα διαχρονικά tweed κοστούμια του οίκου με τις χρυσές παραμάνες. Από τη δικής τους πλευρά, τα δερμάτινα ενδύματα και αξεσουάρ είχαν χρυσά studs. Τα κρόσσια και τα διχτυωτά σχέδια πρόσθεσαν διάσταση σε διάφορες εμφανίσεις. Σε άλλα looks ήταν έντονος ο “resort” χαρακτήρας της συλλογής, όπως στα αέρινα καφτάνια, τα εμπριμέ σετ και τα λευκά φορέματα. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε γι’ αυτήν τη συλλογή, η creative director του οίκου, Virginie Viard βασίστηκε στο κλασικό black & white. Δεν έλειψαν όμως και οι χρωματικές «εκρήξεις», οι οποίες έκαναν τη διαφορά, όπως ένα ροζ deux piece, με σακάκι και φούστα κι ένα φόρεμα με πολύχρωμο pattern.

chanel-resort-3.jpg

Για το τέλος της επίδειξης, ή για να είμαστε ακόμα πιο σαφείς για το au revoir του show, τα μοντέλα επέστρεψαν στα πέτρινα σκαλοπάτια από τα οποία κατέβηκαν πριν απελευθερώσουν ένα σμήνος περιστεριών, για ένα τελευταίο αντίο με τα looks της σεζόν.

Παρακολουθήστε παρακάτω στο βίντεο ολόκληρη την χθεσινή παράσταση!