fbpixel

Search icon
Search
Chanel Cruise 2023: Ένα show με κοσμοπολίτικο beach lifestyle στο Μόντε Κάρλο
FASHION NEWS

Chanel Cruise 2023: Ένα show με κοσμοπολίτικο beach lifestyle στο Μόντε Κάρλο

Όλα όσα ξεχώρισαν από τη σημερινή επίδειξη


Από το ρομαντικό Παρίσι στην γοητευτική Ριβιέρα, το διαχρονικό brand Chanel κατευθύνθηκε σήμερα στο Μόντε Κάρλο για το πολλά υποσχόμενο cruise 2022/23, μια ιδιαίτερη collection της creative director του οίκου, Virginie Viard, εμπνευσμένη από το κοσμοπολίτικο beach lifestyle του Μονακό και την ιστορία της CHANEL κατά μήκος της Κυανής Ακτής. Το εμβληματικό runway παρουσιάστηκε στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στο ξενοδοχείο «Monte-Carlo Beach Hotel», συνεπαίρνοντάς μας μοναδικά σε ένα μαγικό «ταξίδι» ελευθερίας και εκλεκτικότητας. Η ιστορία της CHANEL σημαδεύεται από εμπνευσμένα μέρη που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του στιλ της, στην καθιέρωση των κωδίκων της και στην ενίσχυση της δημιουργικότητάς της. Ανάμεσα σε αυτές τις εμβληματικές πηγές έμπνευσης, το Μόντε Κάρλο κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Οι δεσμοί της με τη CHANEL ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1910, όταν η Gabrielle Chanel ανακάλυψε το Πριγκιπάτο του Μονακό και τη γύρω περιοχή, και ενισχύθηκαν από τον Karl Lagerfeld από τη δεκαετία του 1980 και μετά.

Αξέχαστο έμεινε και το καλλιτεχνικό trailer του cruise, σε σκηνοθεσία των δημοφιλών Ιταλοαμερικών σκηνοθετών, σεναριογράφων και παραγωγών, Sofia και Roman Coppola αποκαλύπτει ένα pop μωσαϊκό μονεγάσκων icons από αγαπημένα highlights του παρελθόντος του μέχρι τις διαχρονικά elegant πριγκίπισσές του, Vivienne Rohner, Blesnya Minher, HyunJi Shin, Mariam de Vinzelle και Lyna Khoudri.

eppefumes-1.jpg

Οι εμβληματικές λήψεις της Gabrielle Chanel στη Γαλλική Ριβιέρα παρουσιάζονται καρέ-καρέ μαζί με τις καμπάνιες που λάτρευε να φωτογραφίζει ο Karl Lagerfeld στο Μονακό, ενώ ακολουθούν μοναδικές λήψεις της Grace Kelly με tweed κοστούμι, της Linda Evangelista και της Christy Turlington σε καμπάνια από τα ’90s, της Charlotte Casiraghi, αλλά και της μητέρας της, Caroline, φωτογραφημένη στο Πριγκιπάτο από τον Helmut Newton ή τον Andy Warhol. Οι στιγμές-θησαυροί εναλλάσσονται με θεαματικές εικόνες από τοποθεσίες του Μόντε Κάρλο όπως η βίλα του Karl, το Grand Prix του Μονακό, η Villa La Vigie και το ξενοδοχείο Monte-Carlo Beach Hotel. Πέρα από τις θρυλικές προσωπικότητες του παρελθόντος, στο trailer πρωταγωνιστούν η ηθοποιός και ambassador του οίκου Chanel Lyna Khoudri και τα μοντέλα Blesnya Minher, HyunJi Shin, Mariam de Vinzelle και Vivienne Rohner.

The collection

chanel-b-1.jpg

Το trend των tweeds κυριάρχησε με το ιδιαίτερο στοιχείο των έντονων χρωμάτων, με πρωταγωνιστές το φουξ, ροζ, μοβ, προσδίδοντας μια πιο ρομαντική νότα στις εμφανίσεις. Ακόμη ένα element που χάρισε δυναμικότητα στο runway προσελκύοντας όλα τα βλέμματα ήταν τα αξεσουάρ. Statements κοσμήματα, γάντια, leather τσάντες και ζώνες, ενισχύοντας την αισθητική ατμόσφαιρα όλων των outfits.

Μια ενδιαφέρουσα αντίθεση που κέντρισε το ενδιαφέρον των fashion lovers αποτέλεσε το μοναδικό «πάντρεμα» strict στοιχείων, με κυρίαρχο το leather σε συνδυασμό με πιο soft girly λεπτομέρειες που μας «ταξιδεύουν» πίσω στην ρομαντική εποχή των '70s, όπως το floral. Ένα ιδιαίτερο «παιχνίδι» χρωμάτων και υλικών που κατάφεραν να δομήσουν το ιδανικό mix n' match.

Τα βλέμματα τράβηξαν και οι ολόσωμες φόρμες, οι οποίες υπερίσχυσαν σε strict γραμμές, αποπνέοντας έναν all time classic ανδρόγυνο χαρακτήρα. Οι σκούρες αποχρώσεις, με πρωταγωνιστή το μαύρο, όπως και τα ουδέτερα χρώματα ήταν αυτά που τις «έντυσαν» μαγικά. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατάφερε με έναν έξυπνο τρόπο να διασφαλίσει την αισθητική ισορροπία, καθώς η αυστηρότητα συνδυάστηκε σε αρμονία με την loose διάθεση δημιουργώντας ένα ξεχωριστό τελικό αποτέλεσμα.

chanel-a.jpg

Αέρινες σιλουέτες σε maxi φορέματα, αλλά και κοστούμια χάρισαν μια μοναδική γοητεία θυμίζοντάς μας την διαχρονική αίγλη του οίκου. Με εκρήξεις χρωμάτων, στόλισαν με φως και αισιοδοξία το show. Η "γεύση" που μας άφησε είναι μια ιδιαίτερα exclusive και luxurious εικόνα, η οποία κινείται από το casual, country chic μέχρι τα απόλυτα βραδινά party outfits. 

Παρακολουθήστε παρακάτω το video της collection!