Η Θεσσαλονίκη, εδώ και μέρες έχει αρχίσει να ομορφαίνει επικίνδυνα. Οι φίλοι, οι μαζώξεις, οι επιστροφές, η νοσταλγία, η ανάγκη για εκτόνωση, κι αυτοί οι άνθρωποι που εδώ και καιρό είναι σε αναβρασμό για να γευτούμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η γαστρονομική σκηνή της πόλης. Από το καρέ δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν γνώριμα στέκια, η avant-garde των ξενοδοχείων με τα κοσμοπολίτικα lobby αλλά και new spots που σας περιμένουν την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.
Restaurants & Café- Bars
Στο πολλά υποσχόμενο The Aficionados της Νικολάου Πλαστήρα 105, πέρα από εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και premium σαμπάνιας που προτείνονται με το ανάλογο pairing, στο fine dining του 1ου ορόφου, ο βιρτουόζος Δημήτρης Παμπόρης μέσα από το festive a la cart μενού που επιμελήθηκε, προτείνει ένα σερί ιδιότυπων πιάτων για γερούς λύτες, ενώ στις 31/12 το Ρεβεγιόν ξεκινά από τις 21.00 και συνεχίζει έως αργά.
Αν ο πάλι τριγυρνάτε από νωρίς στο κέντρο, στο Café Balkan (Προξένου Κορομηλά 3) την παραμονή ο χρόνος μετρά αντίστροφα με ένα ποτήρι glühwein ή σαμπάνιας, καπνιστό σολομό με γκουακαμόλε και μουσικές από τους Νάσο Τουράσογλου - Ιάκωβο Κομνηνού, ενώ εξαιρετική κουζίνα του Canteen υπογράφει ένα πληθωρικό μενού με gourmet «εξορμήσεις» κι ένα New Year’s Eve με άφθονη σαμπάνια και προσεγμένα πιάτα, όπως το ανεπανάληπτο μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ μωβ πατάτας και baby καρότα γλασέ με σάλτσα σοκολάτας - μπαχαρικών (Δημ. Γούναρη 7).
Εξίσου ενδιαφέρον, το κοσμοπολίτικο Cin Cin της Ικτίνου 22, με το dusty pink και το gentleman's blue βελούδο. Εδώ, η Παραμονή γιορτάζεται με Ρεβεγιόν και fix μενού που λειτουργεί με κρατήσεις από τις 21:00, ενώ η αλλαγή χρόνου καταφτάνει με premium cocktails (από τα καλύτερα στην πόλη) και soul-funk μουσικές μετά την αλλαγή. Και επειδή πάντα, μετά από ένα δυνατό ξενύχτι παραμονής, επιβάλλεται ένα γερό πρωινό, φέτος αυτό θα σερβίρεται στις 01/01 από τις 07.00, στο Ergon Agora (Παύλου Μελά 42).
Dandelion
Όσοι πάλι, θέλετε να αλλάξετε τον χρόνο στο σπίτι, προτείνουμε το classy Gastro Winery-Café Dandelion στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 17, όπου στις 31/12 και από τις 16.00 έως και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, σας περιμένει ένα party με welcoming-Cordon Rouge Champagne, disco, soul και funk μουσικές, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα, όπως το ριζότο με το καραμελωμένο παντζάρι και το κατσικίσιο τυρί Chèvre. Για τη συνέχεια, ξεχωρίσαμε το ultra chic Dio Con Dio στην Πλατεία Δημαρχείου στο Πανόραμα, που φέτος ενσωμάτωσε το fine dining 1st Floor Restaurant με το εορταστικό μενού και όπου στις 31/12 οι ρυθμοί θα ανέβουν με signature κοκτέιλ, κρασί ή ποτό, και ατμοσφαιρικές μουσικές από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ (Παπαδοπούλου 19).
Επιστροφή στο κέντρο και στο αγαπημένο Local, στη γωνία Παλαιών Πατρών Γερμανού & Παύλου Μελά, που τη φετινή παραμονή, λέει “let the troubles become bubbles”, αφού την τιμητική τους έχουν εξαιρετικές σαμπάνιες, ετικέτες κρασιών αλλά και ποτά, πλάι σε παραδοσιακές γευστικές λιχουδιές, ενώ από τις 14.00-18.00 θα απολαύσετε Local Tapas με κρασί ή μπύρα. Και οι ρυθμοί ανεβαίνουν, με το Πάνθεον να αναστατώνει την Προξένου Κορομηλά 8 με δυνατές μουσικές και το καθιερωμένο street party, που θα ξεκινήσει από το πρωί έως τις 23.00. Τα δύο μπαρ που θα είναι στημένα στο πεζοδρόμιο θα σερβίρουν winter κοκτέιλ, όπως το must-taste “Vintage Lovers” με Μεταξά 7* στη βάση του, εξαιρετική Rioja και φυσικά, κλασικά ποτά για κάθε γούστο.
Η βόλτα στην πόλη, κλείνει για φέτος στο εστιατόριο Thria (Μαρία Κάλλας 1). Εδώ, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Δημήτρης Τασιούλας με τη βοήθεια του Sous chef Νικόλαου Διάφα έχουν ετοιμάσει ένα extravagant, degustation μενού 6 πιάτων, με το παιχνίδι των γεύσεων να φλερτάρει με όρους νέας ελληνικής κουζίνας. Να τους επισκεφτείτε!
Hotel Living
Εξίσου λαμπερές και οι φιέστες 5* που στήνονται με τα Ρεβεγιόν της Παραμονής στα αγαπημένα ξενοδοχεία της πόλης. Από το Grand Hotel Palace και το Seros Prime Dining που σας υποδέχεται με μια prive βραδιά και ένα ρεβεγιόν με σαξόφωνο, guest Dj και festive menu για απαιτητικούς ουρανίσκους, μέχρι το πλήρως ανακαινισμένο Makedonia Palace, που φέτος φωτίζεται για πρώτη φορά. Εδώ, το Ρεβεγιόν στις 31/12 «ντύνει» με τις μουσικές της η ανεπανάληπτη Σοφία Βόσσου, ενώ ο Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράφει ένα από τα πιο δυνατά μενού των εορτών.
Ολοκληρώνοντας, κλείνουμε με το Hotel Nikopolis, όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι επιλογές είναι δύο: Στο Da Vinci Restaurant θα υπάρχει ένας πληθωρικός μπουφές και τους ρυθμούς θα ανεβάσουν οι “Just The Two Of Us”, ενώ στο fine dining Dome Real Cuisine του Στέφανου Σταμίδη, οι εορταστικές γεύσεις σκαρφαλώνουν σε άλλο επίπεδο.
Από εμάς, καλή σας χρονιά!