fbpixel

Search icon
Search
Caroline de Maigret: Όταν η «ιέρεια» του παριζιάνικου coolness απολαμβάνει τη γαστρονομία, προκαλείται έκρηξη αισθησιασμού
TASTE

Caroline de Maigret: Όταν η «ιέρεια» του παριζιάνικου coolness απολαμβάνει τη γαστρονομία, προκαλείται έκρηξη αισθησιασμού

Μια Femme Fatale με ανοιχτές γευστικές «κεραίες» και αναρχία απέναντι στην υπερβολή


Είναι πιστός λάτρης του «comfort food», αιώνια παντρεμένη με το «total black» και με έναν ασυμβίβαστο τρόπο, όπως κάθε κλασική Γαλλίδα γνωρίζει, σε μυεί στον έρωτα, το στυλ και τις κακές συνήθειες! Άλλωστε, αυτό είναι το motto του πρώτου συγγραφικού «παιδιού» της Caroline de Maigret, με τίτλο «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι». Στη σύγχρονη τέχνη της παρισινής γοητείας, η πικάντικη γεύση του θάρρους κατακτά έδαφος χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος!

Η πρέσβειρα του διαχρονικού οίκου Chanel δεν μασάει τα λόγια της και υποστηρίζει σθεναρά την πολυτέλεια με μια φρέσκια, σχεδόν εφηβική, και συνάμα απλή προσέγγιση! Χαρακτηριστική της ατάκα: «Το αρχετυπικό κομμάτι είναι η σημαντική λειτουργία που "δένει" μια εμφάνιση».

caroline-de-maigret-1.jpg

Αργά τη νύχτα, στο αγαπημένο της κατακόκκινο «Thoumieux», περπατώντας δίπλα της, παρατηρείς ότι έχει ήδη παραγγείλει ένα Martini Bianco με μία φέτα φρέσκο λεμόνι! Την επόμενη ημέρα, μην σου φανεί παράξενο όταν την συναντήσεις στην κουζίνα του σπιτιού της να φοράει ένα αντρικό λευκό T- shirt και να μαγειρεύει την παραδοσιακή μπολονέζ - αμαρτία ακούγοντας Elvis, τον πλατωνικό της σύντροφο! Σιχαίνεται να αντιστέκεται στις ιταλικές γευστικές παρεκτροπές και σίγουρα δεν την σταματάει κανένας ηθικός, πόσο μάλλον, διατροφικός κανόνας.

Μόνο ένα γεύμα αρνείται κατηγορηματικά και αυτό από προσωπική αντιπάθεια, κουβαλώντας υπογραφή βαριάς κληρονομιάς. Δεν τρώει ποτέ πρωινό και ναι, ανήκει στην «all time classic» γενιά Γάλλων που ταυτίζουν το πρώτο πιάτο της ημέρας με κάτι ελαχίστης σημασίας.

«Η Παριζιάνα ξέρει τα κλασικά. Και μια και δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει για τη μαγειρική, χρησιμοποιεί μερικά τρικ που δεν αποκαλύπτει σε κανέναν»

Γαλλικό Brunch: Η ιερή συνήθεια που υμνεί την ξεκούραση και την φιλία

caroline-de-maigret.jpg

Η νέα τάση που συνδυάζει το πρωινό με το κυρίως γεύμα της ημέρας στα μάτια της Caroline de Maigret φαντάζει ως μια ρομαντική ιεροτελεστία, ειδικά για τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου. Γύρω από μια επιμελημένη, αλλά λιτή τραπεζαρία, με αγαπημένα πρόσωπα, ώρες συζητήσεων και gossip (φυσικά!) είναι το αγαπημένο της! Καπνιστός σολομός, σαλάτα μιμόζα και συνοδευτικό ένα κολονάτο ποτήρι με ζουμερό Bellini εκτοξεύουν τον ουρανίσκο! Στο βιβλίο - «Βίβλο» της «How to be a Parisian wherever you are» μοιράζεται μαζί μας τις must συνταγές της γαλλικής κουζίνας. Λαχταριστές Crêpes Suzette, κρεμώδες Îles flottantes και σπιτική μαγιονέζα, που είναι o χαμαιλέων των πιάτων, δημιουργούν με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, γευστικά πυροτεχνήματα!

Προετοιμασία της τραπεζαρίας: Η απλότητα θα κερδίσει!

caroline-de-maigret-2.jpg

Φτάνοντας στο SOS κεφάλαιο «Στρώνοντας το τραπέζι», οι βασικές αρχές είναι ξεκάθαρες, αυστηρές και minimal! Όπως η ίδια τονίζει: «Οι «θεματικές» διακοσμήσεις είναι απολύτως απαγορευμένες – δεν ήρθε ακόμη το καρναβάλι» . Η ιδιαίτερη αδυναμία στα διάφανα, κολονάτα ποτήρια, η έρευνα αγοράς στις υφασμάτινες πετσέτες, που μπορούμε να τις αποκτήσουμε σε προσιτή τιμή, και τα λινά σεντόνια χαρισμένα από την κομψή γιαγιά μας, χτίζουν την διακοσμητική τελειότητα! Η απλότητα εδώ, μπορούμε να πούμε, ότι δεν αποτελεί απλώς ένα κοινό μυστικό, αλλά στελεχώνει έναν καθιερωμένο θεσμό!

Οι κανόνες είναι πολύ συγκεκριμένοι και για τη θέση των απαραίτητων «αξεσουάρ» στο τραπέζι. Είναι δεδομένο ότι πάνω στην τραπεζαρία τοποθετείται ένα μπουκάλι κρασί και μια καράφα με νερό. Σύμφωνα με την ίδια, τα πλαστικά υλικά δεν έχουν καμία θέση στο σύνολο που θέλουμε να ετοιμάσουμε. «Ρουμπιρόζα», οι μεγάλοι ξύλινοι μύλοι, όπως μάς εξηγεί, και αλατιέρες ολοκληρώνουν και «δένουν» πρακτικά και στιλιστικά την τελική διαμόρφωση.

Έτσι λοιπόν…

Ακολουθώντας τις συμβουλές μιας γοητευτικής γυναίκας που χαίρεται τη ζωή, τον έρωτα και το προπαντός το νόστιμο φαγητό, αυτό που δεν λογαριάζεις θερμίδες και αριθμούς, ας τολμήσουμε να προσθέσουμε λίγη «χρυσόσκονη» χαλαρότητας στο μεσημέρι που ακολουθεί! Γιατί μια αυθεντική Femme Fatale ξέρει να κάνει το ανδρόγυνο look δεύτερη φύση της, το κόκκινο κραγιόν φετίχ και τα μεγάλα κατάμαυρα γυαλιά σύμμαχο της στο καμουφλάζ του χθεσινοβραδινού party!

Βάζω το αγαπημένο «Move on» του George Michael κι ετοιμάζω μια cozy παριζιάνικη ατμόσφαιρα χωρίς να υπολογίσω τον χρόνο! Εσείς;