fbpixel

Search icon
Search
Carla Bruni: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες
PEOPLE & MOMENTS

Carla Bruni: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μοιράζεται τη δική της αλήθεια και πρέπει να την ακούσουμε όλες!


Ο Οκτώβρης, είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Είναι μήνας αφιερωμένος σε όλες τις γυναίκες που πρέπει -που οφείλουν στον εαυτό τους- να αφιερώνουν χρόνο σε αυτές και να ελέγχουν την υγεία και το σώμα τους. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και η Carla Bruni, ήρθε τώρα να μας το υπενθυμίσει αυτό, μέσα από μία συγκλονιστική εξομολόγηση. Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για τη δική της περιπέτεια, για τη δική της εμπειρία και θέλησε να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα: Η πρόληψη πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές!

Συγκλονιστική Carla Bruni!

Η εξομολόγηση 

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πριν από τέσσερα χρόνια. Χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, πέρασα τη συνήθη θεραπευτική αγωγή για αυτό τον τύπο καρκίνου. Αλλά ήμουν τυχερή: ο καρκίνος μου δεν ήταν ακόμη επιθετικός. Γιατί δεν ήταν; Επειδή δεν είχε χρόνο να γίνει επιθετικός», ανέφερε η Carla Bruni, μέσα μίας ανάρτησης που επέλεξε να κάνει στα social media της. Πολλές φορές, δημιουργεί η αίσθηση πως αυτά τα λαμπερά πρόσωπα αποτελούν... εξαίρεση, ωστόσο, η Iταλίδα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως όλο αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι μία γυναίκα που πάλεψε, μία γυναίκα που κλήθηκε να δώσει τη δική της, σκληρή μάχη. Όταν έσβηναν τα φώτα, δίπλα της ήταν μόνο η οικογένειά της. Μόνο αυτή γνώριζε το τι πραγματικά περνούσε, τους φόβους και τις αγωνίες που βίωσε. 


«Κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, κάνω μαστογραφία. Αν δεν έκανα κάθε χρόνο, δεν θα είχα αριστερό μαστό σήμερα. Δεν γράφω αυτή την ανάρτηση για να σας δώσω λεπτομέρειες για την υγεία μου. Όχι, ο λόγος που κάνω την ανάρτηση είναι για να στείλω ένα μήνυμα. Ένα θεμελιώδες μήνυμα για όλες τις γυναίκες που το διαβάζουν αυτό. Κάντε μαστογραφία κάθε χρόνο. Κάντε μαστογραφία, οι ζωές σας εξαρτώνται από αυτό», συνέχισε η Carla και δεν επιλέγει καθόλου τυχαία αυτή τη στιγμή, για να μιλήσει τόσο ανοικτά, τόσο ειλικρινά για τη δική της εμπειρία. Δεν επιλέγει τυχαία αυτή τη στιγμή, για να μοιραστεί την αλήθεια της και να εξομολογηθεί την περιπέτειά της. Ο Οκτώβρης, είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και η Ιταλίδα, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να μιλήσει για τη δίκη της εμπειρία, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι κάνει κάθε χρόνο συστηματικά μαστογραφία, τη βοήθησε να αποφύγει τη μαστεκτομή. 

Το πιο σπουδαίο μήνυμα

shutterstock-1132825997.jpg

Αυτό ακριβώς είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα, που αξίζει να κρατήσει κάθε γυναίκα. Η Ιταλίδα αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα. Προφανώς κι η ίδια θα προτιμούσε να μην το είχε περάσει όλο αυτό, ωστόσο, είναι εδώ, για να μοιραστεί τη δική της εμπειρία και να μας δείξει το δρόμο. Η πρόληψη σώζει, η πρόληψη είναι υπεραπαραίτητη για κάθε γυναίκα. Είναι μία διαδικασία αναγκαία, μία διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί πολύ-πολύ σπουδαία και σημαντική. H Bruni διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2019 και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτήν να μιλήσει ανοικτά για όλο αυτό, έφτασε στο σημείο που πλέον αισθάνεται πιο άνετα. Παραδέχθηκε και η ίδια πως δίσταζε για καιρό να μιλήσει για το θέμα, αλλά τώρα τονίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η μαστογραφία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Μία συγκλονιστική στιγμή, μία συγκλονιστική εξομολόγηση από την πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, που μας δείχνει και κάτι ακόμη. Μας δείχνει -για μία ακόμη φορά- πως σε αυτόν τον κόσμο, είμαστε όλοι ίσοι. Δεν υπάρχουν celebrities που αποτελούν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κινδυνεύουν από το οτιδήποτε. Όσο μεγάλη κι αν είναι η λάμψη τους, όσο ελκυστική κι αν είναι η εικόνα τους, όταν σβήνουν τα φώτα, όταν ηρεμούν τα πνεύματα, η πραγματικότητα είναι κοινή για όλους και δεν αλλάζει. Δεν χρειάζεται να φτάσει στο σημείο ένας άνθρωπος να μιλήσει τόσο ανοικτά για μία δύσκολη κατάσταση, προκειμένου να το αντιληφθούμε αυτό. Η Carla Bruni το έκανε για να δείξει το δρόμο και σε πολλές άλλες γυναίκες, για να στείλει το δικό της, ηχηρό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η δική της εμπειρία αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα κι αν μη τι άλλο, θα πρέπει να τη ακούσουμε όλες.

Η τακτική μαστογραφία μπορεί να μην αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη αύξηση των πιθανοτήτων ίασης, λόγω της έγκαιρης διάγνωσης. Μην το αμελείτε. Μιλήστε με τον γιατρό σας, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με εσάς...