fbpixel

Search icon
Search
PSYCHOLOGY

Career goals: Πώς να επικεντρωθείτε στην καριέρα σας ακολουθώντας αποτελεσματικά βήματα

Και να εκπληρώσετε τους στόχους σας με μεγάλη επιτυχία


Career goals: Πώς να επικεντρωθείτε στην καριέρα σας ακολουθώντας αποτελεσματικά βήματα

Πολλοί από εμάς κάποια στιγμή στην ζωής μας έχουμε βρεθεί σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει η θέληση αλλά η έμπνευση και το κουράγιο λείπουν; Μέσα από απλούς τρόπους και προσωπική προσπάθεια μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και να βελτιώσετε την επαγγελματική σας κατάρτιση.

Βρήκαμε για εσάς έξυπνους τρόπους, οι οποίοι θα σας οδηγήσουν στην απόλυτη επαγγελματική επιτυχία.

1. Θέστε στόχους!

Το πρώτο και κυριότερο βήμα είναι φυσικά να προσδιορίσετε τους στόχους για τους οποίους θα παλέψετε. Επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να πετύχετε και διεκδικήστε το. Καλό είναι να θέτετε μικρούς στόχους την κάθε φορά, ώστε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, να τους εκπληρώνετε πιο εύκολα και να μην απογοητεύεστε σε τυχόν αποτυχία. Για παράδειγμα μπορείτε να ταξινομήσετε τα θέλω σας σε εβδομάδες ή και μήνες. Έτσι καταφέρνοντας σιγά σιγά τους μικρούς σας στόχους θα οδηγηθείτε και στο τελικό σας επίτευγμα. Θυμηθείτε ότι χρειάζεται να ξέρετε ακριβώς για το τι θέλετε να παλέψετε, διαφορετικά μπορεί να μπερδευτείτε και οι προσπάθειες σας να αποτύχουν.

story-body-content-v1-0-1601302114474.jpeg

2. Let's learn

Η ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό της επιτυχίας σας. Και τι εννοούμε με την λέξη ενημέρωση; Μα φυσικά να πραγματοποιήσετε μια ενδελεχή έρευνα γύρω από τον στόχο σας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε προκειμένου να καταφέρετε ότι θέλετε. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα search στο διαδίκτυο και να βρείτε ακριβώς όσα χρειάζεστε. Επιπλέον μπορείτε να απευθυνθείτε σε σύμβουλους καριέρας, να συζητήσετε με φίλους και γνωστούς αλλά και να μελετήσετε ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για την σταδιοδρομία σας.

3. Say no to the toxic thoughts

Σας έχει τύχει να θέλετε κάτι πάρα πολύ, να προσπαθείτε υπερβολικά να το κατακτήσετε και να μένετε πίσω εξαιτίας της αρνητικότητας σας; Ε λοιπόν ήρθε ο καιρός αυτό να αλλάξει. Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα σενάρια που πραγματοποιούμε στο μυαλό μας, κυρίως άσχημα, δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεστε αρνητικά, να μένετε στάσιμοι και απογοητευμένοι. Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με προσπάθεια και χαμόγελο. Γι αυτό και εσείς χρειάζεται να «μπλοκάρετε» τις τοξικές και άσχημες σκέψεις και να σκεφτείτε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

rs-1024x759-181031162611-1024-anine-bing-1.jpeg

4. Company is a good idea

Για εσάς που λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε μια ομάδα, σιχαίνεστε την μοναξιά και εξαιτίας της πανδημίας νιώθετε απομονωμένοι έχουμε να σας προτείνουμε τις διαδικτυακές ομάδες μελέτης στις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να δουλέψετε με παρέα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι search το study stream και να ενταχθείτε σε όποια ομάδα επιθυμείτε. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά καθώς πέρα από το κίνητρο που θα σας δίνουν οι υπόλοιποι μαθητές/σπουδαστές/εργαζόμενοι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. You should try it!

 5. Relax!

Μπορεί ο χρόνος να σας πιέζει και εσείς να επιθυμείτε γρήγορα αποτελέσματα στην καριέρα σας αλλά το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε. Γι' αυτό λοιπόν, δώστε χρόνο στον εαυτό σας, προγραμματίστε σωστά τις υποχρεώσεις και βάλτε ενθαρρυντικά deadlines για τους στόχους σας.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα βιβλία που θα σας βοηθήσουν στο να θέσετε υψηλούς στόχους, αλλά και για να καταφέρετε να τους πετύχετε. Μια λαμπρή καριέρα βρίσκεται μπροστά σας κι εσείς δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε, πραγματοποιώντας σωστά και μεθοδευμένα βήματα. Άλλωστε, με πρόγραμμα, θέληση και προσπάθεια μπορείτε να καταφέρετε ό,τι επιθυμείτε. You can do this!

1

Αναπτύξτε τον ηγέτη μέσα σας 2.0

John C. Maxwell, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Public BUY HERE

2

Πώς να είσαι δυνατός

Anna Barnes, Εκδόσεις Ψυχογιός BUY HERE

3

Τόλμησε και θα νικήσεις

Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Εκδόσεις Διόπτρα BUY HERE

4

Η τέχνη της παραγωγικότητας

Jim Stovall, Public BUY HERE

5

Κάνε τη ζωή σου απλή και τις πωλήσεις σου παιχνίδι

Ευάγγελος Ανδιόπουλος, IANOS BUY HERE

6

Τι ακριβώς να πεις

Phil M. Jones, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Politeianet.gr BUY HERE