fbpixel

Search icon
Search
Cannes 2024: Η βράβευση της Meryl Streep και τα red carpet looks που ξεχώρισαν
PEOPLE & MOMENTS

Cannes 2024: Η βράβευση της Meryl Streep και τα red carpet looks που ξεχώρισαν

Η πρώτη μέρα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών ήταν γεμάτη με βραβεύσεις και λαμπερές εμφανίσεις από τους αγαπημένους μας stars


Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκίνησε με τη βράβευση της μίας και μοναδικής Meryl Streep! Η απόλυτη star του Hollywood αποτέλεσε την εμβληματική προσωπικότητα, που σηματοδότησε την έναρξη της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ και τιμήθηκε με την απονομή του Χρυσού Φοίνικα. Η μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία της στον κόσμο του κινηματογράφου αναγνωρίστηκε στην τελετή έναρξης του Cannes Film Festival, με την αγαπημένη ηθοποιό να αποδέχεται το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα και να περιγράφει συγκινημένη τις σκέψεις της για την συγκεκριμένη τιμή.

Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τόσο τα προσωπικά επιτεύγματα της αυθεντικής star, όσο και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η ίδια συνέβαλε στην ιστορία των τεχνών και της μεγάλης οθόνης. Καθώς η 74χρονη πλέον ηθοποιός παρέλαβε τον τιμητικό Φοίνικα στο κοινό επικρατούσε έντονη συγκίνηση και χειροκρότημα, αποδεικνύοντας τον πραγματικό θαυμασμό προς το πρόσωπο και την εντυπωσιακή καριέρα της. 

gettyimages-2152931364-copy.webp

Η τελευταία εμφάνιση της Meryl Streep στις Κάννες, όπως θυμάται και η ίδια, ήταν το 1989. Στην ομιλία της αναφέρει, "Τόσα πολλά πρόσωπα και τόσα πολλά μέρη που θυμάμαι. Την τελευταία φορά που βρέθηκα στις Κάννες ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών, ετοιμαζόμουν να γίνω 40 ετών και πίστευα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει". Αναφερόμενη στη βράβευσή της δήλωσε πως "Αυτή δεν ήταν μια μη ρεαλιστική προσδοκία για τις ηθοποιούς εκείνη την εποχή. Και ο μόνος λόγος που βρίσκομαι εδώ απόψε και που συνεχίστηκε είναι εξαιτίας των πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκα, συμπεριλαμβανομένης της Madame La President", δείχνοντας προς την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Greta Gerwig, με την οποία συνεργάστηκε στο Little Women.

c186061e7f884b6681821155ac16d097.webp

"Είμαι τόσο ευγνώμων που δεν έχετε βαρεθεί το πρόσωπό μου και δεν έχετε κατέβει από αυτό το τρένο της πορείας μου. Η μητέρα μου, που συνήθως έχει δίκιο σε όλα, μου είπε: "Meryl, αγάπη μου, θα δεις. Όλα πάνε τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα". Και έτσι είναι. Εκτός από την ομιλία μου, η οποία είναι πολύ μεγάλη" ανέφερε χιουμοριστικά, παρουσιάζοντας για ακόμη μία φορά τον ανάλαφρο χαρακτήρα που διαθέτει, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις αυθεντικές χολιγουντιανές προσωπικότητες της εποχής μας.

meryl-streep-attends-le-deuxie-cc-80me-acte-screening-opening-news-photo-1715706268.jpg

Η πάντα κομψή Meryl Streep περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών με ένα λευκό μεταξωτό φόρεμα υψηλής ραπτικής του οίκου Dior, ενώ νωρίτερα είχε φωτογραφηθεί με μία διαφορετική εμφάνιση που μας εντυπωσίασε εξίσου. Η ηθοποιός τράβηξε όλα τα βλέμματα με ένα total Michael Kors look, ένα λευκό κοστούμι σε συνδυασμό με Jimmy Choo γόβες, αποδεικνύοντας την εμβληματική και chic αισθητική της.

gettyimages-2152895208-66436afdacf74.jpg

Από τις ξεχωριστές εμφανίσεις τις βραδιάς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η λαμπερή Anya Taylor-Joy, η οποία εμφανίστηκε στο φεστιβάλ με ένα εντυπωσιακό sheer φόρεμα και αξεσουάρ Jaquemus!

img-5066.jpg

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, ιδιαίτερα γνωστή για τη σκηνοθεσία της ταινίας "Barbie", Greta Gerwig, μας εντυπωσίασε με τη σειρά της με τις εμφανίσεις της. Η φανταστική σκηνοθέτης βρέθηκε στο κόκκινο χαλί με μία λαμπερή Saint Laurent δημιουργία και Chopard κοσμήματα. Νωρίτερα της ημέρας όμως, μας παρουσίασε μία τελείως ανατρεπτική εικόνα, στην οποία πρωταγωνιστούσαν δημιουργίες του Maison Margiela.

president-of-the-jury-greta-gerwig-attends-le-deuxie-cc-80me-news-photo-1715712312.jpg
gettyimages-2152352510-66436b2b8f726.jpg
Stay tuned για περισσότερες εξελίξεις στο φετινό Cannes Film Festival!