fbpixel

Search icon
Search
Burberry: Η νέα SS 21 συλλογή του Riccardo Tisci αποτελεί μια ωδή στη φύση
FASHION NEWS

Burberry: Η νέα SS 21 συλλογή του Riccardo Tisci αποτελεί μια ωδή στη φύση

Μια μοναδικά επικαιροποιημένη προσέγγιση της μόδας του σήμερα


Το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου, ο αγγλικός οίκος Burberry παρουσίασε ζωντανά, μέσα από ένα digital show, τη συλλογή του για την περίοδο Spring/Summer 2021. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του fashion house, Riccardo Tisci, συνεργάστηκε με την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα, Anne Imhof, για τη δημιουργία μιας έντονης και ιδιαίτερης ζωντανής παράστασης.

«Ως άνθρωποι, είχαμε πάντα μια βαθιά συγγένεια με τη φύση. Έπρεπε να σεβαστούμε και να βασιστούμε στη δύναμή της για την ίδια μας την ύπαρξη, ενώ θαυμάζουμε την εξαιρετική ομορφιά της. Ειδικά πρόσφατα, όλοι θέλαμε να ξανασυνδεθούμε. Γι’ αυτήν την παράσταση, ήθελα να γιορτάσω αυτά τα συναισθήματα ενώνοντας την κοινότητά μας. σε μια δημιουργική εμπειρία που λαμβάνει χώρα μέσα στο όμορφο, φυσικό τοπίο της Βρετανίας», είπε ο ίδιος ο creative director.

outside-of-time-1whtz.jpg
Burberry SS21

Στόχος αυτού του show, όπως άλλωστε και των προηγούμενων δύο, ήταν η βιωσιμότητα της μόδας. Γι’ αυτόν το λόγο ήταν ουδέτερο από άνθρακα. Λήφθηκαν πολύ προσεκτικά μέτρα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μέσω της Burberry’s Regeneration Fun.

burberry-1.jpg

Για το show της νέας αυτής συλλογής, ο οίκος επέλεξε τη διαδικτυακή πλατφόρμα, Twitch. Μάλιστα είναι το πρώτο brand που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει μία ζωντανή ροή της επίδειξης μόδας.

outside-of-time.jpg
Burberry SS21

«Η Burberry ήταν πάντα brand πρώτων και η συνεργασία με την Twitch συνεχίζει αυτήν την κληρονομιά. Το Twitch ξεκλειδώνει ένα συναρπαστικό νέο χώρο όπου η κοινότητά μας, μπορεί να μεταφερθεί ψηφιακά για να αισθάνεται σαν να έχει μια εικονική θέση στη ζωντανή μας εκπομπή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος marketing της Burberry, Rod Manley.

Τα φαντασμαγορικό αυτό show, το οποίο αποτελούνταν τόσο από ουδέτερα, όσο και από έντονα χρώματα και από πλήθος σχεδίων και υφών, από απλά ready to wear, μέχρι glam φορέματα με μεταλλικές και λαμπερές λεπτομέρειες, έλαβε χώρα σ’ ένα δάσος στη Βρετανική ύπαιθρο, που αποτέλεσε το ειδυλλιακό σκηνικό γι’ αυτήν την παράσταση. Ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής περιέγραψε τη συγκεκριμένη συλλογή του ως την πιο προσωπική για τη Burberry. Την εμπνεύστηκε και τη δημιούργησε κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν αποφάσισε να μείνει μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι της κοντά στη λίμνη Como.


Arriving at the #BurberryShow . #BurberrySpringSumme

A post shared by Burberry (@burberry) on


View this post on Instagram

Stay tuned !

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

Πέρα όμως απ’ αυτό μεγάλο ρόλο στη Spring/Summer 2021 collection, ήταν και όλο το κίνημα του Black Lives Matter, γεγονός που έγινε ξεκάθαρο σε όσους παρακολούθησαν το show. Όλες οι άσχημες καταστάσεις που βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες έδωσαν την ευκαιρία στο Riccardo Tisci να επανεκτιμήσει το ρυθμό της βιομηχανίας του και να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της μόδας, με νέες μορφές έκφρασης, αλλά και να νιώσουμε τη βαθύτατη ανάγκη που έχουμε όλοι να βρεθούμε στη φύση.

Παρακολουθήσετε ολόκληρο το show για τη Spring/Summer 2021 collection του οίκου Burberry και του Riccardo Tisci: