fbpixel

Search icon
Search
Bulgari Hotel Paris: Μόλις άνοιξε τις πύλες του και είναι συγκλονιστικό
ESCAPE

Bulgari Hotel Paris: Μόλις άνοιξε τις πύλες του και είναι συγκλονιστικό

Η Πόλη του Φωτός μετρά ακόμη ένα φανταστικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα


Το Bulgari Hotel Paris είναι ένα νέο είδος ξενοδοχειακής εμπειρίας όπου η ιταλική φιλοξενία συναντά τα κοσμηματοπωλεία της Bulgari και την ένδοξη ιστορία της Πόλης του Φωτός. «Σπάζοντας» τους παραδοσιακούς κώδικες της παριζιάνικης αρχιτεκτονικής, το κομψό κτίριο εμπλουτίζει το 8ο διαμέρισμα, στην καρδιά του παγκοσμίου φήμης Χρυσού Τριγώνου του Παρισιού.

Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου διαθέτουν 76 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένου του Bulgari Penthouse, ένα εξαιρετικό ιδιωτικό διαμέρισμα σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων με δικό του πανοραμικό roof garden 569 τετραγωνικών μέτρων με θέα σε όλα τα εμβληματικά μνημεία της πρωτεύουσας.

«Είμαστε οι κοσμηματοποιοί της φιλοξενίας» αναφέρει ο Silvio Ursini, executive vice president των Bulgari Hotels & Resorts. Το διάσημο brand που συνδέεται με τα εκθαμβωτικά κοσμήματα και το υπερπολυτελές lifestyle απέκτησε έδρα και στην Πόλη του Φωτός. Μετά το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Dubai, το ξενοδοχείο Bulgari του Παρισιού μόλις άνοιξε τις πόρτες του ξεσηκώνοντας το ενδιαφέρον των διεθνών media, αλλά και όσων λατρεύουν το interior design.

bh-paris-bulgari-suite-living-room-1638983190-hJbjo.jpg


Πάνω στην επιβλητική λεωφόρο George V που αγναντεύει το Champs-Élysées και τον Πύργο
του Eiffel, το ξενοδοχείο δεσπόζει και απογειώνει τις αισθήσεις. Η αρχιτεκτονική εταιρεία Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) με έδρα το Μιλάνο, ολοκλήρωσε το μεγαλεπίβολο project ως ένα νέο είδος ξενοδοχειακής εμπειρίας. Στη βασική ιδέα του σχεδιασμού του, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η ιταλική φιλοξενία και η πολυετής εμπειρία του οίκου στο χώρο του κοσμήματος. Αυτό μεταφράστηκε στη διαφοροποίηση του κτιρίου από την κλασική
παριζιάνικη αρχιτεκτονική.

Το κτίριο και η πρόσοψή του έχουν ανασχεδιαστεί από τον Antonio Citterio Patricia Viel σε συνεργασία με το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Valode & Pistre. Η ομάδα σχεδιασμού χρησιμοποίησε σαφείς αναφορές στην ιταλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, χαρίζοντας στο μια νέα ταυτότητα, που όμως ταιριάζει αρμονικά με τα γειτονικά κομψά κτίρια της λεωφόρου

bhparis-penthouse-bedroom-view-4c03b88c01a14dfcaac6742f6661fc03-I0d6k.jpg


Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργήθηκαν 76 δωμάτια και σουίτες. Το Bulgari Hotel Paris διαθέτει επίσης ένα spa 1.300 τετραγωνικών μέτρων, με μια ημιολυμπιακή πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, τζακούζι, 9 αίθουσες και μια σουίτα spa 65 τετραγωνικών μέτρων. Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στην παλέτα χρωμάτων και υλικών του ξενοδοχείου.

Κύριο μέλημα των δημιουργών ήταν η επίτευξη μιας σχετικής ομοιότητας με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του οίκου. Πρωταγωνιστικά υλικά είναι το μάρμαρο, οι μεταξωτές ταπετσαρίες, ο γρανίτης, και τα έπιπλα από ευκάλυπτο, τα οποία ολοκληρώνουν το εσωτερικό decor, δημιουργώντας μια κομψή και ταυτόχρονα ζεστή ατμόσφαιρα. Η πολυτέλεια του ξενοδοχείου που δεσπόζει στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε μια από τις πιο κεντρικές κι εμβληματικές τοποθεσίες, με πανοραμική θέα στην καρδιά του Παρισιού.

anoikse-tis-portes-tou-to-uperpoluteles-bulgari-hotel-tou-parisiou-2-ACZ57.jpg


Το αρχιτεκτονικό team έκανε σαφών γραμμών και λεπτών αναφορών στην αρχιτεκτονική της
ιταλικής Αναγέννησης, φέρνοντας μια νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα στη Λεωφόρο George V. Ως προς την παλέτα των υλικών και των αποχρώσεων, οι σχεδιαστές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια χρώματα και υφές που χαρακτηρίζουν τα υπόλοιπα Bulgari ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Ίσως το σημαντικότερο highlight του ξενοδοχείου είναι η υπέροχη θέα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αφεθούν στη γοητεία της Πόλης του Φωτός και να θαυμάσουν την παραμικρή λεπτομέρεια από τα luxury δωμάτια και τις σουίτες. Η ζεστασιά και η πολυτέλεια είναι αποτυπωμένα από γωνιά σε γωνία, μαγεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του απίθανου ξενοδοχείου!