fbpixel

Search icon
Search
Brunch o' Clock: Απολαύστε τα πιο νόστιμα pancakes ακολουθώντας 4 εύκολες & γρήγορες συνταγές
TASTE

Brunch o' Clock: Απολαύστε τα πιο νόστιμα pancakes ακολουθώντας 4 εύκολες & γρήγορες συνταγές

Θα θέλετε να τα φτιάχνετε ξανά & ξανά


Έχετε καθιερώσει ένα δεκατιανό γεύμα μέσα στην ημέρα σας, αλλά δυσκολεύεστε να παίρνετε την απόφαση του τι θα τρώτε; Διατηρώντας μια κλασική αγάπη που ήρθε για να μείνει, τα pancakes αποτελούν την number one επιλογή για εσάς που επιθυμείτε να τρώτε κάτι νόστιμο που θα σας κρατήσει χορτάτους, φτιάχνοντάς το σε ελάχιστο χρόνο -χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες μέσα στην κουζίνα σας. Από την all time favorite συνταγή με τη σοκολάτα μέχρι την healthy με το μέλι και την μπανάνα αλλά και αλμυρές λύσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς μπορείτε να απολαύσετε τη νοστιμιά τους.

Διαβάστε παρακάτω & εκτελέστε τις καλύτερες συνταγές για λαχταριστά pancakes!

Pancakes με μέλι & μπανάνα

banana-pancakes-18.jpg


Υλικά:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • Φέτες από μια μπανάνα

ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes. Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται. Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes.

Pancakes με σοκολάτα

amazing-chocolate-chocolate-chip-pancakes-20-minutes-naturally-sweetened-so-fluffy-vegan-glutenfree-breakfast-chocolate-pancakes-recipe-5.jpg


Υλικά:

  • 180 γρ. ξινόγαλο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κοφτό κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για το ψήσιμο

ΕκτέλεσηΒάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, το αβγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα των στερεών στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά. Ψήνουμε τα pancakes σε δόσεις. Σε κάθε δόση προσθέτουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει το βούτυρο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το καυτό μείγμα από το τηγάνι στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να μαλακώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τα pancakes με τη γκανάς, φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Pancakes από παντζάρι

red-velvet-pancake-1-of-1-2-min.jpg


Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 300 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα παντζάρια (κρατάμε ένα για το σερβίρισμα) με 2 κ.σ. από το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του πουρέ παντζαριού. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και το βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. του χυλού μέσα στο τσέρκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το τσέρκι, γυρνάμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά το pancake. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Pancakes με αβγό, μπέικον & λιωμένο τυρί

k-edit-04-03-2020-sourdough-pancakes-img-2351.jpg


Υλικά:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 6 γρ. σόδα
  • 260 ml. γάλα, πλήρες
  • 50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

        ΕκτέλεσηΒάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ρίγανη, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το αυγό και το μπέικον.