fbpixel

Search icon
Search
Brownies σοκολάτας: 4 συνταγές που δε θα μπορείτε να αντισταθείτε
TASTE

Brownies σοκολάτας: 4 συνταγές που δε θα μπορείτε να αντισταθείτε

Κλασική, vegan, light και μια παραλλαγή για εσάς που λατρεύετε τις εκπλήξεις


Στην αναζήτηση του ιδανικού γλυκού που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους η απάντηση είναι πάντα η ίδια, σοκολάτα σε κάθε της εκδοχή. Έτσι, σήμερα, έφτασε η στιγμή να ετοιμάσετε τον φούρνο σας, να εξασκήσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες και να τολμήσετε να φτιάξετε τα πιο απολαυστικά brownies. Σε 4 διαφορετικές εκδοχές, με αγαπημένα υλικά και με γεύση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία θα απολαύσετε το δημοφιλές γλυκό χωρίς δεύτερη σκέψη. 

H κουζίνα απαιτεί φαντασία πειραματισμό και καλή διάθεση και είναι βέβαιο πως οι μυρωδιές που θα έρθουν από τα γλυκά που θα ανακαλύψετε παρακάτω θα σας κάνουν να θέλετε να δοκιμάσετε κάθε διαφορετική συνταγή. Καλοψημένα από έξω και με μια απαλή υφή στο εσωτερικό, συνοδεύστε τα brownies σας με λευκό παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση. 

The classic one

brownies.jpg
Συνταγή από το www.elizabethdhokia.com

Υλικά:

  • 300g άπαχο βούτυρο
  • 300g σκούρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
  • 5 μεγάλα αυγά 
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 200g απλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Λιώστε σε μπεν μαρί το βούτυρο και τη σοκολάτα και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει. 

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέστε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι και το αλάτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Ready to enjoy!

The vegan raw one

vegan-brownies.jpg
Συνταγή από το www.bromabakery.com

Υλικά για τα brownies:

  • 1 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αλατισμένα καρύδια
  • 2 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 1 φλιτζάνι κακάο 
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. σκόνη εσπρέσο

Υλικά για τη ganache:

  • 350 gr τριμμένη μαύρη σοκολάτα
  • 1 κούπα κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα τριαντάφυλλα

Εκτέλεση: Σε ένα blender ρίξτε τα καρύδια και τους χουρμάδες και επιμείνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε σκόνη κακάο, αλεύρι αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου, εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και σκόνη εσπρέσο και συνεχίστε την ανάδευση μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο αποτέλεσμα. Μεταφέρετε το παρασκεύασμα σε ένα ταψί, κάντε ομοιόμορφη την επιφάνεια με μια σπάτουλα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μόλις κρυώσει, κάνετε το ganache. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, θερμαίνετε την κρέμα καρύδας. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε το για 5 λεπτά και ανακατέψτε. 

Αφαιρέστε τα brownies από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω τη ganache και τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

The light one

light-brownies.jpg
Συνταγή από το www.ourflipsidelife.com

Υλικά:

  • 100 gr. χορτοφαγικό βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη από καρύδα
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. στιγμιαίου καφέ
  • ½ κ.σ. baking bowder
  • ½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα λιωμένη
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¼ κούπας κόμμι ξανθάνης (γλυκαντικό που το βρίσκεται σε καταστήματα που πωλούν μπαχαρικά)
  • ¼ κ.γ. αλατιού

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει, ρίξτε το σ' ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, με τη σκόνη κακάο, τον καφέ, το baking powder και τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, συνεχίζοντας την ανάδευση. 

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το κόμμι ξανθάνης και ανακατέψτε κι άλλο. Βάλτε το μείγμα σε ταψί και ψήστε το στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Μόλις κρυώσει κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε!

The peanut butter one

brownies-peanut-butter.jpg
Συνταγή από το www.oyfoodsunshine.com

Υλικά: 

  • ¼ κούπα λάδι καρύδας
  • ¼ κούπα κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1 κούπα chips σοκολάτας 
  • ½ κούπα ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • ¼ σκόνη κακάο 
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη σκόνη κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Στη συνέχεια λιώστε το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο και το ¼ φλιτζανιού chips σοκολάτας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και τη βανίλια και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, ρίξτε τα αυγά και συνεχίστε την ανάδευση, μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Ρίξτε το μείγμα σε ταψί για 20-25 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, τρυπήστε στο κέντρο τα brownies με μια οδοντογλυφίδα, θα πρέπει να είναι ελαφρώς νωπή. Καλή απόλαυση!