fbpixel

Search icon
Search
British Royal Family: 30 αυστηροί κανόνες που υποχρεούνται να ακολουθούν καθημερινά
LIFE & CAREER

British Royal Family: 30 αυστηροί κανόνες που υποχρεούνται να ακολουθούν καθημερινά

Ένα ποτ πουρί που θα λατρέψουν όσοι τους ακολουθούν πιστά


Οι ειδήσεις για τη Megan και το Harry αποτέλεσαν το απόλυτο θέμα συζήτησης την εβδομάδα που μας πέρασε. Και έτσι, ενώ όλοι αναρωτιούνται αν η Megan αγνοούσε πως το να ανήκει σε αυτή την οικογένεια δεν ήταν "a piece of cake", εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους 30 πιο περίεργους κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν. Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα πιο λαμπερά φορέματα, αυτοί που φορούν κοσμήματα εκατομμυρίων δολαρίων και πηγαίνουν σε χορούς που θυμίζουν μια άλλη εποχή, είναι εδώ για να αποδείξουν πως η μοναρχία ακόμη αποτελεί μια πραγματικότητα. Υπερτιμημένη, καλοπληρωμένη αλλά παρόλα αυτά πραγματικότητα. 

basiliki-oikogeneia-1.jpg

1. Όταν η βασίλισσα σηκώνεται: Μπορεί να θεωρείτε πως αυτά είναι υπερτιμημένες εκφάνσεις μιας άλλης εποχής αλλά όταν η βασίλισσα σηκώνεται τότε οφείλουν όλοι να ακολουθούν την ίδια κίνηση. Καθώς αυτό είναι το πρωτόκολλο. 

2. Το φαγητό: Μόλις η Queen Elizabeth πάρει την τελευταία της μπουκιά, όλοι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε.

3. Η υπόκλιση: Όταν χαιρετάνε τη βασίλισσα, οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας σκύβουν το κεφάλι τους και οι γυναίκες κάμπτουν τα πόδια τους ως ένδειξη σεβασμού. 

4. Το όνομα μετά γάμου: Από την αρχή του έγγαμου βίου, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παίρνουν ένα νέο όνομα το οποίο προστίθεται στο ήδη υπάρχον.

royal-family.jpg

5. Τα φιλιά:Ειδικά κατά τις περιόδους που βρίσκονται σε ταξίδι, τα ζευγάρια απαγορεύεται ακόμη και να κρατάνε τα χέρια τους. Έτσι, κάποια παραπάνω κίνηση εγγύτητας είναι φυσικά απαγορευμένη.

6. Η πρόταση γάμου: Απαιτείται έγκριση πριν από μια πρόταση. Σύμφωνα με το Royal Marriages Act του 1772, οι βασιλικοί απόγονοι πρέπει να ζητήσουν την έγκριση του μονάρχη προτού κάνουν το μεγάλο βήμα.

7. Η τιάρα του γάμου: H βασίλισσα διαλέγει την τιάρα της νύφης. Επειδή κάποιος ανήκει στην οικογένεια, δε σημαίνει ότι μπορεί να φορέσει οποιαδήποτε τιάρα θέλετε. Η βασίλισσα τελικά αποφασίζει ποια τιάρα θα φορέσει μια νύφη, από τη συλλογή της, την ημέρα του γάμου της.

8. Μπουκέτα και μυρτιά: Κάθε βασιλική νύφη κουβαλάει μυρτιά στο γαμήλιο μπουκέτο της.

9. Τα παρανυφάκια: Υπάρχει η παράδοση που θέλει τα παιδιά στους βασιλικούς γάμους να είναι αρκετά. 

basiliki-oikogeneia-5.jpg

10. Πίστη και γάμος: Μέχρι το 2011, η βασιλική οικογένεια απαγορευόταν να παντρευτεί έναν roman-καθολικό. Τώρα, η οικογένεια μπορεί να εντάξει ανθρώπους από οποιαδήποτε πίστη. 

11. Η πολιτική ορθότητα: Δεν επιτρέπεται ούτε να ψηφίζουν ούτε να μιλούν δημόσια για την πολιτική.

12. Απαγορεύεται η monopoly: Πιθανώς ο πιο περίεργος κανόνας είναι ότι η βασιλική οικογένεια δεν μπορεί να παίξει Monopoly. 

13. Δεξιά και αριστερά: Σε κάθε επίσημο δείπνο, η βασίλισσα ξεκινά μιλώντας στο άτομο που κάθεται στα δεξιά της. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πιάτου, γυρίζει στον επισκέπτη στα αριστερά της.

14. Οι κηδείες στα ταξίδια: Όταν ένας βασιλικό μέλος ταξιδεύει στο εξωτερικό, απαιτείται να έχουν μαζί τους ένα total black outfit. Κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να είναι προετοιμασμένο με ένα κατάλληλο σύνολο κηδείας, σε περίπτωση ξαφνικού θανάτου.

basiliki-oikogeneia-2.webp

15. Τα απομονωμένα ταξίδια: Δύο κληρονόμοι του θρόνου απαγορεύεται να ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο αφού και οι δύο περάσουν την ηλικία των 12. Δηλαδή ο Prince George και ο μπαμπάς του William, σε λίγα χρόνια θα ταξιδεύουν ξεχωριστά.

16. Απαγορευμένα αυτόγραφα: Selfies και αυτόγραφα απαγορεύονται αν κάποιος ανήκει στη βασιλική οικογένεια.

17. Κατανάλωση μυδιών: Καθώς το φαγητό αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, η οικογένεια απαγορεύεται να το καταναλώνει. 

18. Δεν "ακουμπιούνται": Ακόμη και όταν ο LeBron James έτεινε το χέρι του στην πλάτη της Kate, αυτή του το απομάκρυνε διακριτικά. Απαγορεύεται, λοιπόν, να ακουμπάτε τους royals.

19. Τα γάντια: Η βασίλισσα φοράει πάντα γάντια. Με βάση τον αριθμό των χεριών που πρέπει να πιάσει κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της, είναι λογικό να μη θέλει να κολλήσει περιττά -για αυτήν- μικρόβια. 

royal-family-2.jpg



20. Το dresscode του Prince George: Όλοι έχουν τους δικούς τους κανόνες και ο μικρός George φυσικά δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, πάντα είναι ντυμένος με tailored shorts και ποτέ με παντελόνια.

21. Τα καπέλα: Οι γυναίκες της οικογένειας οφείλουν να φοράνε καπέλα σε κάθε επίσημο γεγονός. Μάλιστα, the fancier, the better!

22. O κανόνας των 6: Ίσως ο αγαπημένος κανόνας των φωτογράφων να είναι πως μετά τις 6 το απόγευμα, τα καπέλα βγαίνουν και οι τιάρες παίρνουν τη θέση τους. 

23. Τα παλτό: Θεωρείται προσβολή να αφαιρείται ένα παλτό δημοσίως. Για αυτό το λόγο εάν ένα μέλος το φοράει, πρέπει να το διατηρήσει για όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. 

basiliki-oikogeneia-7.jpg

24. Απαγορευμένα συστατικά: Το σκόρδο απαγορεύεται στο Buckingham Palace καθώς η βασίλισσα το απεχθάνεται. 

25. Το βραδινό: Η ίδια η Elizabeth έχει αυστηρούς κανόνες και απαγορεύει τις πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια για βραδινό.

26. Παπούτσια: Καθώς η βασίλισσα αντιπαθεί τις πλατφόρμες, τα βασιλικά μέλη απαγορεύεται να τις φοράνε ενώ βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί της.

27. Η τσάντα στο τραπέζι: Μόλις η βασίλισσα βάλει την τσάντα της στο τραπέζι, το δείπνο έχει επισήμως σταματήσει.

28. Η άδεια οδήγησης: Το μόνο άτομο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν πρέπει να έχει άδεια οδήγησης, είναι η Q.B.

royal-family-1.jpg

29. Gourmet γεύματα: Ακόμη και τα σκυλιά της βασίλισσας τρέφονται με ειδικά γεύματα. Για αυτά είναι υπεύθυνος ένας in-house chef.

30. Το περπάτημα: Ο Prince Phillip οφείλει να περπατάει πάντα μερικά βήματα πίσω από την αυτού μεγαλειότητα.