fbpixel

Search icon
Search
Βρίσκετε στον εαυτό σας στοιχεία της Samantha Jones; Ίσως τότε να είστε το πρότυπο του σήμερα
PSYCHOLOGY

Βρίσκετε στον εαυτό σας στοιχεία της Samantha Jones; Ίσως τότε να είστε το πρότυπο του σήμερα

Ανακαλύψτε τα μυστικά αυτοπεποίθησης που μας έμαθε ένας από τους πιο #girlpower χαρακτήρες


H σκηνή ξεκίνησε με τη φράση "I love you" και η αποστομωτική απάντηση που τη συνέχισε ήταν η εξής: "I love you too, Richard. But I love me more". Η Samantha του Sex and the City, η περσόνα που με τις συμπεριφορές της δημιούργησε ένα νέο κύμα απελευθέρωσης αποτελεί ένα αξεπέραστο case study γυναίκας. Με τις συνήθειές της να διαφέρουν αρκετά από αυτό που αποκαλείται «κοινωνικά ορθό» και με τις ιστορίες της -ενδεχομένως- να μην αποτελούν συχνό φαινόμενο αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε μερικές από τις πτυχές της που παραμένουν νούμερο ένα στις καρδιές μας. 

Κάνοντας ένα mini galop διαπιστώσαμε πως δεν είναι λίγες οι κοπέλες που στο σήμερα αισθάνονται μια ταύτιση με τον ρόλο που έπαιξε η Kim Cattrall. Όχι μόνο για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, όχι μόνο για το στιλ της που πέτυχε να αποτυπώσει υπέροχα τη δεκαετία στην οποία εντασσόταν αλλά και για τη μοναδική της ευθύτητα που παραμένει ακόμη και σήμερα ζητούμενο. Τόσο στις ερωτικές, όσο και στις φιλικές σχέσεις της. 

Ανακαλύψτε παρακάτω όλα όσα μας δίδαξε για την καθημερινότητα η θρυλική -πια- Samantha Jones. 
samantha-woman.jpg

Ξεκινήστε με τον εαυτό σας

Οποιονδήποτε και αν έχετε δίπλα σας, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας ξεκινήστε επιλέγοντας να φροντίσετε πρώτα τον εαυτό σας. Χωρίς εγωισμούς, αυτή η υπέροχη συνήθεια θα σας βοηθήσει στο να χτίσετε τελικά καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας. Μια γυναίκα η οποία γνωρίζει τις δυνατότητες και τα όριά της αποτελεί πάντα ένα πρότυπο προς μίμηση. 

Μην κρίνετε τους άλλους

Μπορεί αυτή η φράση να μοιάζει χιλιοειπωμένη αλλά η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι άνθρωποι καταφέρνουν να την εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. H Samantha, λοιπόν, ήταν μια από αυτές τις γυναίκες που έδινε έμφαση στη ζωή της και δεν την ενδιέφεραν οι επιλογές των υπολοίπων. Αν καταφέρετε να κάνετε αυτή τη συνήθεια τρόπο ζωής, θα ανακαλύψετε πως τελικά υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα από το να αναλώνεστε σε οτιδήποτε δε σας αφορά. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως ο καθένας θα πρέπει να ζει το δικό του μονοπάτι, το οποίο είναι για όλους διαφορετικό.

samantha-woman-3.jpg

Δώστε χρόνο στο να γνωρίσετε τον εαυτό σας

Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε ισορροπημένες σχέσεις είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ποτέ πόσο σημαντικές και ιδιαίτερες είστε και μην αφήνετε κανέναν να σας αμφισβητήσει. Γιατί; Γιατί τη στιγμή που θα δημιουργήσετε την πρώτη «ρωγμή» και που θα περάσουν οι σκέψεις των άλλων για εσάς μέσα, θα ανοίξετε τον Ασκό του Αιόλου. Επικεντρωθείτε στο να κατανοήσετε το ποιες πραγματικά είστε κι επαναλάβετε καθημερινά την αγαπημένη φράση της Samantha: : "I am fabulous". Αν όχι εσείς, τότε ποια;

Είναι ok να κάνετε λάθη

Αυτό που δεν είναι ok είναι το να παραμένετε και να χαλάτε τις μέρες σας, ενώ εύχεστε να είχατε επιλέξει κάτι άλλο. Τα λάθη φέρνουν εμπειρίες, διαφορετική οπτική πάνω στις καταστάσεις και σας εξελίσσουν σαν άνθρωπο. Χαρείτε την κάθε σας στιγμή και αποδεχτείτε πως δε μπορούν όλα να είναι ρόδινα. 

samantha-woman-2.jpg

Μη φοβάστε να τολμήσετε το διαφορετικό

Αν κι εσείς φοβάστε την κριτική, τότε αυτό που οφείλετε στον εαυτό σας είναι να τολμήσετε. Το διαφορετικό, αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο ή για να το θέσουμε με απλούστερα λόγια, αυτό που αγαπάτε. Είτε αυτό έχει να κάνει με την ερωτική σας ζωή, είτε με την επαγγελματική είναι σημαντικό να αφιερώνετε τον χρόνο και τις δυνάμεις σας σε πράγματα που τελικά θα σας γεμίσουν. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο κόσμος εξελίσσεται επειδή κάποιος επέλεξε να αλλάξει αυτό που μέχρι τώρα θεωρείται δεδομένο. Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας.

Οι φίλες σας είναι ένα πραγματικό δώρο

Φροντίστε έτσι ώστε να περνάτε χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους που σας στηρίζουν σε όλες τις στιγμές σας, δύσκολες ή εύκολες. Οι φίλες σας είναι η οικογένεια που επιλέγετε και αυτό δεν είναι ένα κλισέ που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα αλλά μια αλήθεια την οποία αν ενστερνιστείτε θα βγείτε μονάχα κερδισμένες.