fbpixel

Search icon
Search
Βρήκαμε το νέο ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ όπου ονειρευόμαστε να κάνουμε διακοπές
INTERIORS

Βρήκαμε το νέο ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ όπου ονειρευόμαστε να κάνουμε διακοπές

Περιηγηθείτε στους χώρους του Alila Bangsar και εκπλαγείτε από τις ομορφιές τους


Το interior design studio με έδρα του την Κίνα, Neri & Hu, ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα υπέροχο ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, που συνοδεύεται από μια τεράστια πισίνα στον τελευταίο όροφο, από την οποία δε γίνεται κανείς να μη μαγευτεί από το πρώτο λεπτό που θα την επισκεφτεί. Το Alila Bangsar Hotel με τα 143 δωμάτια καταλαμβάνει τους οκτώ κορυφαίους ορόφους του 42όροφου ουρανοξύστη, που βρίσκεται ανάμεσα στις συνοικίες Brickfields και Bangsar της πόλης. Η Neri & Hu έχει ολοκληρώσει με τέτοιο τρόπο το αρχιτεκτονικό σχέδιο και τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, για να μοιάζει με μια αστική όαση, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από τα ποικίλα δέντρα και τις γλάστρες με τα πράσινα φυτά, που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του ισογείου και φυσικά στους δημόσιους χώρους. 

hotel11.jpg

Το ξενοδοχείο είναι διαρρυθμισμένο με πέντε ορόφους, όπου βρίσκονται τα υπέροχα υπνοδωμάτια, ενώ στους υπόλοιπους τρεις δεσπόζουν οι κοινόχρηστοι χώροι, γεμάτοι από φυτά, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με λευκές κολώνες από σκυρόδεμα και δοκούς, συνθέτοντας ένα τετράγωνο πλέγμα. Στο εξωτερικό του κτιρίου το πλέγμα αυτό συνεχίζει σε μαύρο χρώμα, διαφοροποιώντας το με αυτόν τον τρόπο από το interior design.

Το λευκό πλέγμα σκυροδέματος περιβάλλει και την πισίνα, η οποία θα έλεγε κανείς πως αποτελεί την καρδιά του hotel. Είναι προσβάσιμη από το λόμπι του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου μέσω μιας τεράστιας σκάλας. Βρίσκεται δίπλα από ένα μπαρ και μια ηλιόλουστη βεράντα, έχοντας τρομερή θέα σε ολόκληρη την πόλη. 

«Η έννοια του τοπίου και η φύση, που αποτελεί κατεξοχήν στοιχείο της αρχιτεκτονικής μας, είναι τα βασικά στοιχεία που συνδέουν όλους τους κοινόχρηστους χώρους μεταξύ τους και ορίζουν την έννοια της "αστικής όασης"» δήλωσε η ομάδα των designers που ανέλαβε αυτό το έργο. Ακόμη, σε όλη την έκταση του ξενοδοχείου οι λευκές αποχρώσεις συνδυάζονται υπέροχα με τα γκρι πέτρινα δάπεδα, τις λεπτομέρειες των τοίχων από ξύλο Balau και τις οροφές, καθώς και από τις διακριτικές πινελιές που χαρίζει ο χαλκός. 

hotel8.jpg

Κάθε ένα από τα υπνοδωμάτια έχει χαρακτηριστεί ως «καλύβα», αφού ο σχεδιασμός του θυμίζει ένα super μοντέρνο καταφύγιο σε κάποιο συναρπαστικό, εξωτικό σημείο της Κουάλα Λουμπούρ. Μάλιστα, η μικρή εσωτερική αυλή που διαθέτει το κάθε δωμάτιο, να δίνει αυτό το κάτι extra και χαρίζει στους δημιουργούς του hotel extra πόντους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικροσκοπικό living room, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα παράθυρα του δωματίου και προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την πόλη. Όσον αφορά στα χρώματα που επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση είναι κατά βάση τα ψυχρά, οπότε θα δείτε το λευκό, το γκρι και το beige να δεσπόζουν και να έρχονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, ενώ ο κρυφός φωτισμός δημιουργεί μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα που θα σας μείνει αξέχαστη. 

Από την άλλη, στο εστιατόριο και το μπαρ, οι αποχρώσεις που επιλέχθηκαν είναι πιο φιλικές, ενώ το υλικό του ξύλου κυριαρχεί όπου κι αν κοιτάξετε. Μάλιστα, οι καναπέδες και τα καθίσματα από δέρμα, δίπλα στα τα μικρά, chic τραπεζάκια, δημιουργούν μια αριστοκρατική διάθεση σε ολόκληρο τον χώρο. Ο φωτισμός είναι διακριτικός αποπνέοντας μια casual αίσθηση, ενώ εάν θέλετε να απολαύσετε τη θέα καλύτερα, να καθίσετε στα γωνιακά τραπεζάκια. 

Γενικά, όπου κι αν κοιτάξετε, το σίγουρο είναι ότι τα μάτια σας θα γεμίσουν από μαγευτικές εικόνες. Φύγαμε;

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του ξενοδοχείου στη gallery