fbpixel

Search icon
Search
Brendan Fraser: Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στα φετινά Critics Choice Awards
PEOPLE & MOMENTS

Brendan Fraser: Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στα φετινά Critics Choice Awards

Για ακόμη μια φορά κατάφερε να μας συγκινήσει μιλώντας για την ψυχική υγεία


«Ήμουν στην έρημο. Και μάλλον θα έπρεπε να είχα αφήσει ίχνη. Αλλά με βρήκες. Kai όπως όλοι οι καλύτεροι σκηνοθέτες, εσύ απλώς μου έδειξες που να πάω για να φτάσω εκεί που έπρεπε», παραδέχτηκε κοιτώντας τον Darren Aronofsky με δακρυσμένο βλέμμα. Ο Brendan Fraser κατάφερε να μας συγκινήσει όλους με την ευχαριστήρια ομιλία του για τη βράβευσή του ως καλύτερος ηθοποιός στα φετινά Critics Choice Awards. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles την Κυριακή (15 Ιανουαρίου), ο Fraser αναγνωρίστηκε για τη δουλειά του στη δραματική ταινία "The Whale", που αφορά στη ζωή ενός μοναχικού δασκάλου που ζυγίζει 272 κιλά. Ο Fraser έχει λάβει έναν αξιόλογο αριθμό επαίνων από την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ πέρυσι και αναμένεται να λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ αργότερα αυτό το μήνα.

Ταξίδι προς το φως

the-whale.webp

Ξεκίνησε τον λόγο του προς το κοινό με ένα απόσπασμα του κλασικού Αμερικανού συγγραφέα, Herman Melville, λέγοντάς τους: «Υπάρχουν μόνο πέντε κριτικοί στην Αμερική - οι υπόλοιποι κοιμούνται. Ούτε εγώ ξέρω τι σημαίνει αυτό», είπε, ξεσπώντας σε γέλια και πρόσθεσε: «Αλλά χαίρομαι πολύ που ξυπνήσατε για μένα.» Ο δημοφιλής ηθοποιός συνέχισε να ρωτάει αστειευόμενος που ήταν η κριτική επιτροπή όταν κυκλοφόρησε η πολύπαθη οικογενειακή ταινία του 2010, "Furry Vengeance", στην οποία πρωταγωνιστούσε, πριν επαινέσει την ερμηνεία της κινηματογραφικής του κόρης, Sadie Sink.

Είναι γεγονός ότι στη φιλοσοφία του Aronofsky, προσεγγίζονται σε μεγάλο βαθμό και με αρκετή ωμότητα και χωρίς καμουφλάζ τα σοβαρά ζητήματα της ψυχικής υγείας, στοιχείο που μπορεί να εμπνεύσει και να μεταφέρει σημαντικά ειλικρινή μηνύματα για τη σύνθετη μορφή της προσωπικότητας. Στο φιλμ "The Whale", σε πρώτο πλάνο βρίσκονται θεματικές, όπως η διαχείριση του πένθους, η σχέση με την τροφή, καθώς και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης. 

«Πηγαίνοντας προς το φως, μόνο καλά πράγματα μπορούν να σας συμβούν...»

Ο Fraser, βαθιά συγκινημένος, μοιράστηκε με το κοινό: «Αν είστε σαν τον Charlie, που υποδύομαι στην ταινία, και παλεύετε με την παχυσαρκία, ή νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μια σκοτεινή θάλασσα, θέλω να ξέρετε ότι αν μπορείτε να στέκεστε στα πόδια σας, πηγαίνοντας προς το φως, μόνο καλά πράγματα μπορούν να σας συμβούν. Αυτή η ταινία έχει να κάνει με την αγάπη. Έχει να κάνει με τη λύτρωση. Έχει να κάνει με το να βρεις το φως σε ένα σκοτεινό μέρος. Και είμαι τόσο τυχερός που δούλεψα με μία ομάδα που είναι απίστευτη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους συμπρωταγωνιστές του. «Σας ευχαριστώ γι' αυτήν την τιμή, Critic’s Choice Association. Μου πήρε 32 χρόνια για να φτάσω εδώ» είπε στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή.

Παρακολουθήστε τη συγκινητική ομιλία του:

Ας κρατήσουμε τα λόγια του. Σίγουρα αυτή η πάστα καλλιτεχνών αξίζει τόσο πολλά, που αργά η γρήγορα τα κατακτά, με την αξιοπρέπεια και την αξία τους...