fbpixel

Search icon
Search
Breaking News: Ο οίκος Givenchy ανακοίνωσε την Sarah Burton ως τη νέα creative director
FASHION NEWS

Breaking News: Ο οίκος Givenchy ανακοίνωσε την Sarah Burton ως τη νέα creative director

Η πρώην creative director του Alexander McQueen θα είναι η τέταρτη σχεδιάστρια της Givenchy που ανήκει στην LVMH μέσα σε 10 χρόνια


Πριν λίγη ώρα, ο Givenchy ανακοίνωσε τη Sarah Burton ως της νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυτελούς οίκους. 

Η Burton, η οποία αποχώρησε από τον Alexander McQueen πέρυσι έπειτα από μια 25ετη καριέρα στον οίκο με έδρα το Λονδίνο, είναι γνωστή για την ανάμειξη της ποίησης και της χρηστικότητας στις tailored collections. 

Η σχεδιάστρια, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργική διεύθυνση όλων των γυναικείων και ανδρικών συλλογών με άμεση ισχύ, χαρακτήρισε τον Givenchy «ένα κόσμημα»: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα μπορέσω να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του εμβληματικού οίκου και να φέρω στον Givenchy το δικό μου όραμα, την ευαισθησία και τις πεποιθήσεις μου», ανέφερε σε δήλωσή της.

Μετά από χρόνια ως το δεξί χέρι του ιδρυτή Lee McQueen, η Burton έγινε δημιουργική διευθύντρια του οίκου Alexander McQueen που ανήκει στην Kering μετά τον θάνατο του το 2010. Βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων της μάρκας της Kering σε περίπου 830 εκατομμύρια ευρώ από το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου.

Το τελευταίο show της ήταν ένας συναισθηματικός αποχαιρετισμός, γεμάτος δάκρυα και επισφραγισμένος από ένα μακροχρόνιο χειροκρότημα που είδε το κλείσιμο μιας βαθιάς σχέσης. Η ίδια χάρισε μια πιο ήπια και πολυτελή εκδοχή στο συγκρουσιακό, δραματικό brand. Οι συλλογές της συχνά αναμείγνυαν wearable αντικείμενα της γκαρνταρόμπας, όπως σακάκια και μπότες, με χοντροκομμένα, punk κοσμήματα και αξεσουάρ, καθώς και εξωφρενικές σιλουέτες επίδειξης, όπως ένα ψηλοκάβαλο φόρεμα διακοσμημένο με γιγαντιαία τριαντάφυλλα από ταφτά.

Στον Givenchy, η Burton βρίσκεται για άλλη μια φορά στα χνάρια του αείμνηστου μέντορά της: Ο McQueen ήταν creative director του οίκου από το 1996 έως το 2001, σε μια αμφιλεγόμενη θητεία που ταρακούνησε το brand με δραματικές συλλογές που είχαν ελάχιστη σχέση με το συμβατικό καλό γούστο.

01review-mcqueen-07-wkct-superjumbo.jpg
Alexander McQueen SS24

«Η Sarah Burton είναι ένα εξαιρετικό δημιουργικό ταλέντο, το έργο του οποίου παρακολουθώ με πάθος εδώ και πολλά χρόνια. Το μοναδικό της όραμα και η προσέγγισή της στη μόδα θα είναι ανεκτίμητη για αυτόν τον εμβληματικό οίκο, γνωστό για την τόλμη και την υψηλή ραπτική του. Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργική της ηγεσία θα συμβάλει στη μελλοντική επιτυχία και τη διεθνή θέση του οίκου»δήλωσε ο Sidney Toledano, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Givenchy.

Ο Givenchy ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου ότι ο πρώην δημιουργικός διευθυντής Matthew Williams αποχωρεί την 1η Ιανουαρίου 2024 μετά από τρία χρόνια στη θέση αυτή, χωρίς να υπάρχει διάδοχος. Οι ομάδες στούντιο του οίκου ηγήθηκαν του σχεδιασμού στο μεσοδιάστημα, ενώ ο Williams επέστρεψε την πλήρη προσοχή του στο brand 1017 Alyx 9SM.