fbpixel

Search icon
Search
Brain Training: Τα apps που θα εξασκήσουν το μυαλό σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας
WELLNESS

Brain Training: Τα apps που θα εξασκήσουν το μυαλό σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Κατεβάστε αυτά τα «έξυπνα» παιχνίδια στο κινητό σας και βοηθηθείτε


Καθώς η καραντίνα συνεχίζεται, ψάχνουμε συνεχώς τρόπος που μας κάνουν να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας και μας βοηθούν να ξεφεύγουμε από τις αντιξοότητες που φέρνει η επικαιρότητα. Με τους περισσότερους από εμάς να ψαχαγωγούμαστε σχεδόν αποκλειστικά από τις κινητές μας συσκευές, όλη μας η καθημερινότητα έχει περάσει σε άλλη τεχνολογική διάσταση, κάτι που είχαμε καταλάβει και από το πρώτο lockdown. Καλό, όμως, είναι να ηρεμήσουμε λιγάκι από τις αγχωτικές κοινωνικές εξελίξεις, εξασκώντας το μυαλό μας με κάτι που θα αποδειχθεί ωφέλιμο.

Εάν κι εσείς βρίσκεστε διαρκώς με το smartphone σας στο χέρι, ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τα top apps που είναι κατάλληλα για εξάσκηση του νου!

Left vs. Right: Brain Games

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, μια σειρά από παιχνίδια σας δίνει την ευκαιρία να εξασκήσετε τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά πλευρά του μυαλού σας. Τι σημαίνει αυτό; Τα 51 brain games τεστάρουν από τη μία την υπομονή και τα αντανακλαστικά σας και από την άλλη τις γνώσεις και τη λογική που έχετε απέναντι σε διάφορα θέματα, όπως η ιστορία, ο πολιτισμός και η γλώσσα. Ένα app που θα σας βοηθήσει πραγματικά να εξελίχθηκε και να μάθετε καλύτερα κάθε πτυχή των γνώσεών σας.

shutterstock-379989589.jpg

Brain Dots

Σε πρώτη φάση, το Brain Dots φαίνεται αρκετά εύκολο και πολύ fun. Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας του θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να φερθείτε έξυπνα, με στόχο να κατευθύνετε μερικές τελείες που πρέπει να φτάσουν σε συγκεκριμένα σημεία για να περάσετε στο επόμενο level. Έτσι, θα δείτε πως υπάρχει τρόπος να πετύχετε το σκοπό σας, αρκεί να προσπαθήσετε αρκετά και να σκεφτείτε στρατηγικά.

QuizUp

Μια ακόμα εφαρμογή που με μερικά μόνο finger touches θα δείτε πόσες πληροφορίες ξέρετε, αλλά και πού υστερούν οι γνώσεις σας σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων ο κινηματογράφος, οι τέχνες γενικότερα, καθώς και η γεωγραφία. Με τις απαντήσεις που θα σας δίνονται, θα καταφέρετε να αποκτήσετε γνώσεις για τις ερωτήσεις που απαντάτε λανθασμένα, έτσι ώστε να είστε πάντα σωστοί από ‘δω και πέρα!

woman-hands-using-mobile-smart-phone-35534-132.jpg

Tetris

Το μακροβιότερο και το πιο γνωστό παιχνίδι αυτής της λίστας που σίγουρα θα έχει τύχει να ασχοληθείτε μαζί του! Για πολλούς είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι, καθώς το βρίσκουν εξαιρετικά ενδιαφέρον, πολύ εθιστικό και ό,τι καλύτερο για training στο μυαλό. Δημιουργήθηκε το 1984 και από τότε έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη των δεξιοτήτων των παικτών του, μέσα από τη διαδικασία ταξινόμησης, συγκέντρωσης και σωστής σκέψεις που τους οδηγούν στα next levels.

Unblock Me

Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε για να εξετάσει τον τρόπο που σκέφτεστε και δράτε, έχοντας ως στόχο την επίλυση προβλημάτων και το πέρασμα εμποδίων. Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να ζορίσετε λίγο παραπάνω το μυαλό σας για να δείτε πώς θα καταφέρετε να περάσετε στην επόμενη πίστα, απλά και μόνο μετακινώντας μερικά ξύλινα κιβώτια και τοποθετώντας τα στα σωστά σημεία, προκειμένου να «ξεκλειδώσετε» την ευκαιρία του επόμενου επιπέδου που σίγουρα θα είναι δυσκολότερο.