fbpixel

Search icon
Search
Boost your sociability: Πώς να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί
PSYCHOLOGY

Boost your sociability: Πώς να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί

Δουλέψτε σταδιακά βήμα - βήμα και δείτε τη διαφορά


Η κοινωνική ζωή δεν είναι για όλους μια εύκολη υπόθεση. Η επικοινωνία με άγνωστα άτομα πολλές φορές μπορεί να τους δημιουργήσει έντονο άγχος, καθώς σχετίζεται με το κομμάτι της ψυχολογίας. Ένας άνθρωπος που δεν θεωρείται ιδιαίτερα κοινωνικός, αντιμετωπίζει δυσκολότερα την έξω κατάσταση και έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Μια απλή συζήτηση με τον περίγυρο, γι' αυτόν φαντάζει μια δοκιμασία. Εάν δεν αποτελεί έμφυτο στοιχείο της προσωπικότητάς σας, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Φυσικά, δεν θα πρέπει να πιέζουμε κανέναν να λειτουργήσει στην ενεργό του ζωή, όπως οι άλλοι, ωστόσο μπορούμε να συμβάλλουμε στο να τον βοηθήσουμε να ανοιχτεί περισσότερο. Η κοινωνικότητα θεωρείται ένα πολύ χρήσιμο συστατικό για την καθημερινότητά μας, αφού περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε τομέα. Επομένως, μην νιώθετε άσχημα συναισθήματα.  Αντιθέτως, εάν διανύετε μια περίοδο, που αισθάνεστε έτοιμοι να το καταπολεμήσετε, ξεκινήστε με ορισμένα βήματα.

Ποια είναι αυτά;

Οι τρόποι για να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί προϋποθέτουν πάνω από όλα καλή διάθεση. Τίποτα δεν δύναται να αλλάξει σε περίπτωση που εσείς δεν το επιθυμείτε και το πραγματοποιείται υπό πιέσεις τρίτων ή για άλλους σκοπούς. Στην αρχή, θα σας είναι ζόρικο να τα κάνετε, αλλά μη ξεχνάτε πως δεν υπάρχει βιασύνη. Δουλέψτε με τον εαυτό σας μέχρι εκεί που μπορείτε και με το πέρασμα του χρόνου θα αρχίσετε να νιώθετε πιο άνετα. Το μυστικό είναι η σταδιακή προσπάθεια.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 7 τρόπους που θα σας βοηθήσουν!

Χαμογελάτε περισσότερο 

Αρχικά, υιοθετήστε μια πιο ευχάριστη και θελκτική εικόνα, η οποία δεν θα απομακρύνει τους υπόλοιπους. Χαλαρώστε. Φέρτε στο μυαλό σας όμορφες σκέψεις, οι οποίες δεν σας προκαλούν άγχος όταν βρίσκετε με μια παρέα και αμέσως πιο εύκολα θα σας προσεγγίσει ο άλλος για να σας μιλήσει.

Να είστε ο εαυτός σας

Μην προσποιείστε για να αρέσετε, αλλά να είστε ακριβώς όπως εσείς θέλετε. Αυτό αμέσως θα σας τονώσει με αυτοπεποίθηση και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε άτομα του ίδιου ενδιαφέροντος με εσάς. Για παράδειγμα, μην τροποποιήσετε το outfit σας. Μπορεί να βρεθείτε σε ένα χώρο που επικρατεί το ρομαντικό ντύσιμο και εσείς να είστε λάτρης του ροκ. Παραμείνετε έτσι.

shutterstock-1496782199.jpg

Να είστε ευγενικοί

Όταν συναντάτε γνωστούς, δοκιμάστε να ανταλλάξετε δύο τυπικές κουβέντες από το να αλλάξετε πεζοδρόμιο. Ένα απλό «γεια τι κάνεις;» σταδιακά θα μετατραπεί σε περισσότερα και θα εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, στο μέλλον θα σας είναι πιο εύκολο να γνωριστείτε και με άλλους και σιγά σιγά να αποβάλλετε το άγχος του κοινωνικού status.

Ξεκινήστε μια δραστηριότητα

Σε αυτήν την περίπτωση, θα έρθετε κοντά με ανθρώπους που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με εσάς και αυτομάτως θα σας βοηθήσει να ανοιχτείτε περισσότερο. Περνώντας κάποιες ώρες μέσα την βδομάδα παρέα με εκείνους, θα γνωρίζεστε όλο και πιο πολύ, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερες συναναστροφές. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει νέες επαφές, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες.

shutterstock-1242396274.jpg

Φλερτάρετε

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας θα σας βοηθήσει να γίνετε αρκετά πιο κοινωνικοί. Μην το απορρίπτετε, αλλά δοκιμάστε να ζήσετε λίγο αυτό το είδος, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως θα βγείτε ραντεβού. Αυτομάτως, θα αρχίστε να αισθάνεστε πιο άνετα με τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για να ανοιχτούμε σε κάποιον άλλον.

Φροντίστε να θέτετε σε προτεραιότητα τη δική σας διασκέδαση

Όσο περισσότερο προσπαθείτε, τόσο περισσότερο δεν εκπέμπετε θετικότητα. Καταλήγετε να κάνετε πράγματα, τα οποία δεν είναι σύμφωνα με τα δικά σας θέλω ή τις αξίες σας. Γιατί, λοιπόν, να μην επιλέγετε τις δικές σας επιθυμίες; Διαλέξτε μέρη και παρέα, που θα σας ψυχαγωγήσουν και θα σας προσφέρουν ευχαρίστηση, ώστε να νιώθετε τελικώς καλά με τον εαυτό σας. Όλη αυτή η ενέργεια που θα εισπράξετε, θα συμβάλλει στην κοινωνικότητά σας. Θα λειτουργήσει θετικά στη ψυχολογία σας και δεν θα φοβάστε να μοιραστείτε τα θέλω σας.

shutterstock-1061080760.jpg

Μην απορρίπτετε εξόδους

Το σπίτι σας δεν θα είναι πάντοτε η διέξοδός σας. Οι δικοί σας άνθρωποι, φίλοι, οικογένεια, θα προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν. Προσπαθήστε να μην τους αποφεύγετε συνεχώς, αλλά δώστε τους μια ευκαιρία και αφεθείτε. Περάστε καλά και όσο πιο συχνά αντικρίζετε την έξω ζωή, τόσο πιο πιθανό θα είναι να βρείτε τη δύναμη να το κάνετε ακόμη και μόνοι σας.