fbpixel

Search icon
Search
Book Addicts: 5+1 νέα βιβλία θρίλερ που θα σας εκπλήξουν
ARTS & CULTURE

Book Addicts: 5+1 νέα βιβλία θρίλερ που θα σας εκπλήξουν

«Χαθείτε» στις σελίδες τους και στις άκρως περιπετειώδεις ιστορίες που έχουν να σας διηγηθούν


Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και ο καιρός μας κάνει να θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Τις στιγμές αυτές, τέλεια συντροφιά μπορεί να μας κάνει ένα καλό βιβλία, το οποίο θα μας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. Ειδικά εσείς που συνηθίζετε να «χάνεστε» μέσα από ιστορίες τρόμου, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τις νέες αφίξεις των εκδοτικών οίκων που συγκεντρώσαμε για εσάς.

Ανακαλύψτε παρακάτω όλα τα νέα, must-read βιβλία θρίλερ για το φετινό φθινόπωρο, που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

Η τελευταία πτήση, Julie Clark

teleftaia-ptisi.jpg

Δύο ευάλωτες γυναίκες. Και οι δύο προσπαθούν να αποφύγουν έναν θανάσιμο αντίπαλο, ελπίζοντας να εξαφανιστούν για πάντα και να αφήσουν πίσω τον πόνο της παλιάς τους ζωής. Είναι άγνωστες μεταξύ τους, μέχρι τη συνάντησή τους στο μπαρ ενός αεροδρομίου. Καμιά τους δεν ξέρει από τι προσπαθεί να ξεφύγει η άλλη, ενώ και οι δύο πιστεύουν ότι η δική τους απελπισία είναι μεγαλύτερη. Και ξαφνικά, αποφασίζουν να αλλάξουν εισιτήρια, ταυτότητες, ζωές. Υπάρχει κάτι πολύ ερεθιστικό αλλά και πολύ τρομακτικό στην προοπτική να ζήσεις τη ζωή ενός αγνώστου. Να τα παρατήσεις όλα μια μέρα και να βρεθείς σε ένα ξένο σπίτι, χωρίς καμία γνώση του περιβάλλοντος: να ζήσεις στα τυφλά τη ζωή ενός άλλου. Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που γοητεύει τόσο η Τελευταία πτήση – σου δίνει την ευκαιρία να φανταστείς πώς θα ήταν να ξεκινούσες από την αρχή. Η ιστορία που αφηγείται η συγγραφέας όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα συναρπαστικό και ανατρεπτικό θρίλερ: είναι ένα συναισθηματικά ευφυές, προκλητικό, συγκινητικό έργο με επίκεντρο τη γυναίκα. Μια ιστορία με σκοτεινά θέματα –την κακοποίηση, τη δύναμη του διεφθαρμένου πλούτου, τον πειρασμό να ενδώσει κανείς στην ευκολία της παραίτησης, τις ενοχές για αμετάκλητα εγκλήματα–, σκοτεινά θέματα που τα διαχειρίζονται όμως φωτεινοί ήρωες, αληθινοί, τρυφεροί και δυνατοί. Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των θρίλερ και των βιβλίων μυστηρίου.

Το σανατόριο, Sarah Pearse

9786180137965-734751619787937.jpg

Ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Ένα παλιό σανατόριο. Χωμένο στο χιόνι. Απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια αστυνομικός στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όταν η ντετέκτιβ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο, δεν μπορεί παρά να τη δεχτεί. Φτάνοντας, όμως, εκεί όλα ανατρέπονται... Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό, τόσο ο χώρος όσο και ο αδελφός της την αγχώνουν. Και όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του έχει εξαφανιστεί. Ενώ η χιονοθύελλα μαίνεται αποκλείοντας την πρόσβαση στο ξενοδοχείο και η γυναίκα παραμένει άφαντη, οι ένοικοι του ξενοδοχείου αρχίζουν να πανικοβάλλονται.

Προσωπική υπογραφή, Michael Tsokos & Andreas Gössling

c3dd49c4c2383c3a01bcb56335b15c2b.jpg

Τα μυθιστορήματα του Michael Tsokos ξεχωρίζουν γιατί είναι όλα τους βασισμένα σε αληθινές ιστορίες. Και, ως γνωστόν, η φαντασία δύσκολα μπορεί να φτάσει την πραγματικότητα σε τραχύτητα, επινοητικότητα και τρόμο. Ο ιατροδικαστής δόκτωρ Φρεντ Άµπελ, από την Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήµατος, ασχολείται µε έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που δρα σε όλη την Ευρώπη. Κοντά σε ευρωπαϊκά αεροδρόµια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών, που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη. Με βάση µια ειδική ανάλυση DNA, ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές κρίνεται ο πρώην στρατιώτης Λαρς Μόεβιχ, παλιός φίλος του Άµπελ από τα χρόνια του στρατού. Όµως ο ιατροδικαστής δε θα τον θεωρούσε ποτέ ικανό για τέτοια βάναυσα εγκλήµατα.

Το ένστικτο, Ashley Audrain

978-618-03-2592-8-3jpg.jpg

Ένα μυθιστόρημα για τη δημιουργία και τη διάλυση μιας οικογένειας, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που βιώνει τη μητρότητα τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι ονειρευόταν -στην πραγματικότητα, τη βιώνει ακριβώς όπως φοβόταν. Μια νεαρή γυναίκα δεν είχε ποτέ μια σχέση στοργής με τη μητέρα της, αλλά είναι αποφασισμένη ότι η δική της σχέση με την κορούλα της θα είναι διαφορετική: θέλει να είναι η θερμή, καθησυχαστική, υποστηρικτική μητέρα που η ίδια δεν είχε ποτέ. Όταν, όμως διαπιστώνει ότι η κόρη της εκδηλώνει επιθετικότητα και μοχθηρία τόσο απέναντι στη μητέρα της όσο και απέναντι στα άλλα παιδάκια του νηπιαγωγείου, αρχίζει να αναπτύσσει ένα είδος εμμονής με τη συμπεριφορά της κόρης της με ολέθριες συνέπειες για τον γάμο της. Και μετά το τραγικό ατύχημα στο οποίο χάνει τον γιο της η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο εφιάλτη της...

Μακρύ, φωτεινό ποτάμι, Liz Moore

35247-hr.jpg

Σε μία γειτονιά της Φιλαδέλφειας που μαστίζεται από την κρίση των οπιοειδών, δύο κάποτε αχώριστες αδελφές κινούνται πλέον σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Η μία, η Κέισι, ζει στους δρόμους εγκλωβισμένη στη μέγγενη των ναρκωτικών. Η άλλη, η Μίκι, κάνει περιπολίες για το 24ο αστυνομικό τμήμα με το περιπολικό της. Η Μίκι έχει χρόνια να μιλήσει με την αδελφή της, όμως ποτέ δεν έχει πάψει να ανησυχεί γι’ αυτήν. Όταν στη Λεωφόρο αρχίζουν να εμφανίζονται οι σοροί δολοφονημένων ιερόδουλων, ο αρχηγός της αστυνομίας θέλει να θάψει την είδηση. Όμως, καθώς η μυστηριώδης σειρά από φόνους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Μίκι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τον ένοχο και να βρει την αδελφή της προτού να είναι πολύ αργά και γίνει η Κέισι το επόμενο θύμα. Ποιος είναι ο δολοφόνος της Λεωφόρου;

Σκοτεινοί δρόμοι του Καΐρου, Parker Bilal

20210713173317-skoteinoi-dromoi-tou-kairou.jpeg

Ο Αγγλο-Σουδανός συγγραφέας Parker Bilal, έχει γράψει μεταξύ άλλων έξι αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον Μακάνα που διαδραματίζονται στη δεκαετία που οδήγησε στην Αραβική Άνοιξη το 2011. Ο πρώην αστυνομικός επιθεωρητής Μακάνα, εξόριστος από την πατρίδα του το Σουδάν, ζει σε μια ξεχαρβαλωμένη φελούκα του Νείλου, στο Κάιρο, βγάζοντας με κόπο τα προς το ζην ως ιδιωτικός ερευνητής. Όταν τον προσλαμβάνει ο διαβόητος και πανίσχυρος Σάαντ Χάναφι, βρίσκεται απότομα σ’ έναν επικίνδυνο και αστραφτερό κόσμο. Ο Χάναφι είναι ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με πολλά διάσημα ονόματα, της οποίας όμως ο πιο πολύτιμος παίκτης έχει εξαφανιστεί. Η εξαφάνισή του απειλεί να καταστρέψει όχι μόνο την προσωπική αυτοκρατορία του επιχειρηματία αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Καλή ανάγνωση!