fbpixel

Search icon
Search
Βόλος: Tο στολίδι της Μαγνησίας που θα σας μαγέψει με την ιδιαίτερη γοητεία του
TRAVEL

Βόλος: Tο στολίδι της Μαγνησίας που θα σας μαγέψει με την ιδιαίτερη γοητεία του

Από τις βόλτες στα καταπράσινα τοπία, στα αμέτρητα τσιπουράδικα μπροστά από τη θάλασσα


Μπορεί να αποχαιρετήσαμε κι επίσημα το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως μαζί τελείωσαν και τα χαλαρωτικά weekends σε κοντινούς προορισμούς. Η Ελλάδα διαθέτει πολλά, διαφορετικά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά, απολαμβάνοντας όλες τις ομορφιές τους. Είστε λάτρεις της θάλασσας, αλλά σας αρέσουν κι οι βόλτες στη φύση και το βουνό; Ο Βόλος τα συνδυάζει όλα και προσφέρεται για έντονα short trip, ειδικά τώρα που ακόμη το θερμόμετρο κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας, που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου, αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα επάνω της κι εμείς σας παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό, σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να την επισκεφθείτε.

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα χαλαρωτικό ταξίδι!

The city

shutterstock-792263716.jpg

Μία πόλη διαφορετική από όλες τις άλλες... Αυτός είναι ο Βόλος, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί ιδανική επιλογή, για ένα σύντομο weekend. Για τους περισσότερους, το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, που βρέχεται από τον Παγασητικό Κόλπο, ταυτίζεται με μία εκδρομή στο Πήλιο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη με τα γραφικά του χωριά. Ο Βόλος προσφέρει αμέτρητες επιλογές για όσους τον επισκέπτονται, καθώς διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, γραφικά στενάκια και πλούσια ιστορία, ενώ σήμα κατατεθέν του είναι το εντυπωσιακό λιμάνι, που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες. Εκεί συναντά κανείς και τα μικρά, αλλά πασίγνωστα τσιπουράδικα που σερβίρουν λαχταρισμούς μεζέδες όλη την ημέρα κι ουσιαστικά αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Θέλετε να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις, με φόντο το απέραντο μπλε; Εκεί θα βρείτε αυτό που ψάχνετε και το σίγουρο είναι, πως θα επιστρέψετε γεμάτοι αναμνήσεις και μοναδικές εικόνες, από το ταξίδι σας.

Α for accommodation

Θέλετε να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, απολαμβάνοντας τη διαμονή σας στην "καρδιά" της πόλης; Το πεντάστερο, Domotel Xenia Volos θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Πρόκειται για ένα υπέρκομψο, πολυτελές θέρετρο που που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και διαθέτει εντυπωσιακά δωμάτια και σουίτες με θέα τη θάλασσα, που κόβει την ανάσα. Ξεκινήστε την ημέρα σας, επιλέγοντας το πρωινό της αρεσκείας σας κι αφού επιστρέψετε από τη βόλτα σας, απολαύστε το dinner σας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, δοκιμάζοντας λαχταριστές μεσογειακές γεύσεις και τοπικές σπεσιαλιτέ. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το spa του resort, που διαθέτει -μεταξύ άλλων- υδρομασάζ, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σάουνες, ατμόλουτρα κι εσωτερική πισίνα και δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χαλαρώσει, κλείνοντας μία συνεδρία μασάζ για όλο το σώμα.

pool4-0.jpg
Xenia Portartia

Από την άλλη σε περίπτωση που είστε λάτρεις του βουνού, η Πορταριά είναι το απόλυτο μέρος για εσάς, καθώς ξεχωρίζει για τα φυσικά τοπία της, αρχοντικά, τα γραφικά δρομάκια και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της. Εκεί βρίσκεται και το Xenia Portaria, που προσφέρει θέα στην πόλη του Βόλου, τον Παγασητικό Κόλπο και το Πήλιο κι αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους και πολυτελείς σουίτερ, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε κατά τη διαμονή σας εκεί, να επισκεφθείτε και το spa του ξενοδοχείου, που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία θεραπειών σχεδιασμένες να απομακρύνουν το στρες από το μυαλό και το σώμα. Καλή απόλαυση!

Το swim

shutterstock-1367240957.jpg

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Ελλάδα, όσο το θερμόμετρο παραμένει αρκετά ψηλά κι αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον Βόλο σύντομα, τότε είναι σίγουρο πως θα μπορέσετε να κολυμπήσετε και στις αμέτρητες κοντινές παραλίες, που αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Ακολουθώντας μία καταπράσινη διαδρομή, κατηφορίζοντας προς τη θάλασσα από την Τσαγκαράδα, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στον ξακουστό, Μυλοπόταμο. Με σήμα κατατεθέν της τα ζεστά νερά και τον τεράστιο βράχο που δεσπόζει σε αυτήν, πρόκειται για την πιο δημοφιλή παραλία της περιοχής που συγκεντρώνει παραδοσιακά αρκετό κόσμο. Επίσης, must-visit αποτελεί και το ακρογιάλι της Νταμούχαρης, με τα χρωματιστά βότσαλα, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα χαρακτηριστικά κύματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκεί πραγματοποιήθηκε και μέρος των γυρισμάτων της γνωστής αμερικανικής ταινίας "Mamma mia!".

Food lovers

190287241-185626460107865-5225812418161419004-n.jpg
Image source: @mpraiton

Αδιαμφισβήτητα, ο Βόλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις βόλτες στο λιμάνι και τους λαχταριστούς μεζέδες, που συνοδεύονται πάντα από δροσερό τσίπουρο ή ουζάκι στα αμέτρητα, μικρά ταβερνάκια. Θέλετε να απολαύσετε φρέσκες θαλασσινές γεύσεις, με θέα το απέραντο γαλάζιο; Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε την καλύτερη για εσάς και να απολαύσετε τα γευστικά πιάτα, αλλά και την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν την gourmet κουζίνα, τότε τo Μπράιτον Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε και θα σας κλέψει την καρδιά. Εκεί, θα απολαύσετε μοναδικά πιάτα κι ιδιαίτερες, μεσογειακές γεύσεις και θα βρείτε μία σειρά από τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιού από πολλά σημεία της Ελλάδας. 

Drink O'clock

220591259-220254129853194-7646670468981917562-n.jpg
Image source: @isalos_beach

Θέλετε να ολοκληρώσετε την ημέρα σας με ένα δροσερό ποτό ή ένα γευστικό cocktail; To Isalos Beach Club αποτελεί πόλο έλξης αυτό το διάστημα κι αν επισκεφθείτε το Βόλο, πραγματικά αξίζει να βρεθείτε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Η μουσική, το ιδιαίτερο περιβάλλον, η μαγευτική θέα στη θάλασσα και τα λαχταριστά ποτά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που θα σας αποζημιώσει! Αν πάλι θέλετε να κάνετε μία βόλτα στην "καρδιά" της πόλης για να γνωρίσετε όλες τις κρυφές ομορφιές της, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας σε ένα από τα μικρά μπαράκια που βρίσκονται στο πλακόστρωτο και στα στενά σοκάκια. Αφεθείτε στη μαγεία της πόλης κι απολαύστε τη βραδιά, γεμίζοντας μπαταρίες κι όμορφες αναμνήσεις.

Το visit

image33181465.jpg
Αρχαιλογικό Μουσείο

Ο Βόλος, είναι μία πόλη γεμάτη εκπλήξεις που προσφέρεται για εξερεύνηση, συνδυάζοντας αρμονικά πολλά διαφορετικά στοιχεία. Στο δυτικό κομμάτι του, βρίσκεται η συνοικία Παλαιά ή αλλιώς, Παλιά, που είναι γνωστή για τα νεοκλασικά της κτίρια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Εκεί, θα συναντήσετε το κάστρο του Βόλου που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα, θα θαυμάσετε τα ρωμαϊκά λουτρά και θα περπατήσετε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Φυσικά, από την must-visit list σας, δεν πρέπει να λείπει μία βόλτα στο Πάρκο του Αναύρου που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο κι αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Last but not least, αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την ιστορία του τόπου, πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φυλάσσονται μερικά εξαιρετικά σπάνια προϊστορικά ευρήματα από την περιοχή. Η άλλη πλευρά της πόλης θα σας συναρπάσει!