fbpixel

Search icon
Search
Body Confidence: Αντικαταστήστε τις παλιές σας αντιλήψεις και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει
PSYCHOLOGY

Body Confidence: Αντικαταστήστε τις παλιές σας αντιλήψεις και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει

Τελικά όλα είναι θέμα οπτικής


Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων. Ο καιρός μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο ηλιόλουστος. Έπειτα από τόσο καιρό κλεισμένοι στο σπίτι, είναι λογικό πως όλοι μας αναμένουμε τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε, η αίσθηση του ήλιου που διαπερνάει το σώμα και το αφήνει πιο μαυρισμένο ή τα παγωτά και τις ατέλειωτες, ανέμελες βόλτες στην παραλία με ανάλαφρα ρούχα; Όλα ακούγονται ονειρικά και ρόδινα όταν μιλάμε για το ελληνικό καλοκαίρι. Αλλά είναι πραγματικά έτσι για όλους;

Ανάμεσα στον ενθουσιασμένο για τις ζεστές μέρες, υπάρχουν ταυτόχρονα και πολλές προκλήσεις για όλους όσους διανύουν ακόμη το ταξίδι της αποδοχής του σώματος τους. Σίγουρα όλοι έχετε νιώσει την άβολη αίσθηση της πρώτης φοράς, που το σώμα σας εκτίθεται στον ήλιο. Κάποιοι από εσάς, «κουβαλάτε» αυτή την αίσθηση ολόκληρο το καλοκαίρι. Η πραγματικότητα όμως είναι η εξής, αν η αποδοχή του σώματος σας εξαρτάται από το βάρος του, τότε οι πιθανότητες είναι ότι δε θα ευτυχίσετε ποτέ με την εικόνα σας.

Ανακαλύψτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την αντίληψη που είχατε για τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε μια πιο θετική εικόνα για το σώμα σας,

Δεν είστε το σώμα σας

confidence-2.jpg

    Διαχωρίστε το σώμα από εσάς. Αυτό είναι ένα μέρος από εσάς που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Είστε πολλά παραπάνω από αυτό. Το σώμα από μόνο του αλλάζει διαρκώς και ποτέ δε μένει το ίδιο. Αν βασίζετε την αξία σας με βάση το βάρος σας, τότε θα ζείτε μια ζωή με ιδεοληψίες, ενοχές και ντροπή. Για να αντικαταστήσετε αυτά τα συναισθήματα με αποδοχή και ελευθέρια θα πρέπει να δουλέψετε στο να «ιδρύσετε» μια καινούργια ανεξάρτητη ταυτότητα που δε θα σας επιτρέπει να μπέρδεψε την προσωπική σας αξία με το πως φαίνεται και λειτουργεί το σώμα σας.

    Στρατηγική pre-game

      Αυτή η στρατηγική λέει το εξής. Κάθε φορά που νιώθετε ότι εκτίθεστε, για παράδειγμα λίγο πριν πάτε στην παράλια, αφιερώστε 20 λεπτά από το χρόνο σας, στον εαυτό σας. Σκεφτείτε τι θα σας έκανε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Είτε αυτό προϋποθέτει ένα ζευγάρι καινούργια γυαλιά ή μαγιό ή να κάνετε ένα ωραίο body scrub. Κάντε μικρά πράγματα φροντίδας για τον εαυτό σας λίγο πριν πατέ κάπου που θα νιώσετε έκθεση και θα δείτε πως η διάθεση σας θα μετατραπεί απευθείας σε confidence mode.

      «Βαδίστε» διπλά με τα όρια σας

      confidence-1.jpg

        Τα όρια είναι απαραίτητα. Ακόμη πιο απαραίτητο είναι να μην αφήνετε τους ανθρώπους γύρω σας να τα ξεπερνάνε. Φύγετε μακριά από όλους εκείνους που δε ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία και τις αξίες σας. «Καθαρίστε» από τη ζωή σας όλους όσους σας κάνουν να νιώθετε άβολα είτε με σχόλια για αυτά που φοράτε είτε για την εικόνα του εαυτού σας. Και στο τέλος, όταν εξαφανιστούν τα σύννεφα τι συμβαίνει πάντοτε; Καθαρίζει ο ουρανός!

        Έχετε το δικαίωμα να φοράτε ότι θέλετε

          Ο τρόπος ντυσίματος είναι ένας τρόπος έκφρασης. Φορέστε το μαγιό ή τα ρούχα που σαν κάνουν να νιώθετε άνετα. Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν στερεότυπα και πως κάνεις δεν έχει το δικαίωμα στις δικές σας επιλογές. Για αυτό λοιπόν, αν κάποιος εκεί έξω προσπαθήσει να σας πείσει για το αντίθετο, ακολουθείστε το προηγούμενο tip και αφαιρέστε τον από τη ζωή σας.

          Διαφορετικό δεν σημαίνει άσχημο

          confidence-3.jpg

            Το τριαντάφυλλο και η ορχιδέα είναι δυο τελείως διαφορετικά λουλούδια, με διαφορικές ανάγκες, διαφορετική μορφή και χρώμα. Όμως, και τα δυο είναι εξίσου όμορφα. Ξέρετε τι άλλο είναι όμορφο; Ο κάκτος. Η ομορφιά πάντα θα είναι υποκειμενική. Πάντα θα έχει να κάνει με την εκφραστικότητα. Είμαστε όλοι διαφορετικά «λουλούδια». Διαφορετικά πρόσωπα, σώματα, χαρακτηριστικά. Αγκαλιάστε τη μοναδικότητα σας και θα δείτε τον κόσμο σας να αλλάζει. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε, ότι ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση αυτόματα είναι πιο ελκυστικός στους γύρω του. Επιλέξτε ποιο λουλούδι θέλετε να είστε, υποστηρίξτε το, θαυμάστε το και γίνεται η καλύτερη εκδοχή του.