fbpixel

Search icon
Search
Blue harmony: Οι έντονες πινελιές που θα απογειώσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας
INTERIORS

Blue harmony: Οι έντονες πινελιές που θα απογειώσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας

Χαρίστε φωτεινότητα και classy αισθητική με μικρές κινήσεις


Τα έντονα και φωτεινά χρώματα κυριαρχούν τις τελευταίες σεζόν σε όλους τους τομείς, από τη μόδα μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Όλοι θέλουμε το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεση μας. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο χώρο του interior design είναι αδιαμφησβήτητα το μπλε. Είναι το χρώμα του καθαρού ουρανού και της βαθειάς θάλασσας, γεγονός που μας έχει κάνει να το συνδυάσουμε με την γαλήνη, την ηρεμία και τη χαρά. Όλα όσα επιθυμούμε για την καθημερινότητά μας. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να το εντάξετε στο σπίτι σας, χαρίζοντας του μία πνοή ανανέωσης. 

Καθώς, μπορείτε να το επιλέξετε σε όλους τους χώρους της κατοικίας σας με ξεχριστούς τρόπους, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε πως, και είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθείτε!

The living room

2-hNaqW.jpg

Ξεκινήστε την ανανέωση του σπιτιού σας από το χώρο στον οποίο αξιοποιείτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας! Εάν το σαλόνι σας διατηρεί μια minimal and clear αισθητική, τότε θα σας είναι πιο εύκολο να εντάξετε το μπλε στο χώρο, επιλέγοντας statement κομμάτια που δώσουν τελείως διαφορετική διάσταση. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε καναπέδες και πολυθρόνες που θα εναρμονιστούν πλήρως με τις ήδη υπάρχουσες γήινες αποχρώσεις ή τα λευκά στοιχεία που ταιριάζουν κυριολεκτικά με τα πάντα. Σε περίπτωση που δε θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από ένα λιτό σκηνικό, καλύτερα να προμηθευτείτε μόνο ένα στοιχεία του ξεχωριστού αυτού χρώματος, όπως μια εντυπωσιακή velvet πολυθρόνα, ένα κλασικό χαλί που θα προσδώσει μια γερή δόση πολυτέλειας ή ακόμα και μαξιλάρια για τους καναπέδες σας τα οποία θα μπορείτε εύκολα να αποσύρετε κάθε φορά που θα έχετε επιθυμία για ανανέωση.

Extra tip: Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι οι λεπτομέρειες που θα εξασφαλίσουν το τέλειο αποτέλεσμα! Γράφοντας για το μπλε χρώμα, οι χρυσές αποχρώσεις είναι και οι ιδανικότερες για την προσθήκη των extras εντός του σαλονιού σας, είτε επιλέξετε διακοσμητικές πιατέλες όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα layering από κεριά, είτε table books που όλοι οι καλεσμένοι σας θα ζηλεύουν για το μοναδικό εξώφυλλό τους, κοσμώντας με πολυτελή τρόπο τις επιφάνειές σας.

The kitchen

shutterstock-1784492120.jpg

Μετά το σαλόνι, σειρά έχει η κουζίνα! Μπορεί να φαντάζει κάπως παράτολμο στο μυαλό σας το συγκεκριμένο χρώμα εντός του kitchen place, αλλά οι interior experts έχουν βρει τους κατάλληλους κι άκρως stylish τρόπους για να το εντάξετε -δίχως να μοιάζει “out” στη συνολική εικόνα της κατοικίας σας. Και πάλι έχετε τόσες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ό,τι ακριβώς ταιριάζει στο δικό σας χώρο και, σίγουρα, στην προσωπική σας αισθητική. Εάν θέλετε να «πρωταγωνιστήσει» το blue σε ολόκληρη την κουζίνα, τότε θα σας προτείναμε να πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε ντουλάπια αυτής της απόχρωσης, έχοντας όμως ένα mat τελείωμα προκειμένου να μείνουν διαχρονικά μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Συνδυάστε τα με κλασικά λευκά πλακάκια στους τοίχους και πάγκους στο αντίστοιχο χρώμα, έτσι ώστε το μπλε να ξεχωρίσει και το αποτέλεσμα να μη ξεφύγει από τα γούστα σας, όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στη διακόσμηση. Σε περίπτωση, όμως, που δε θέλετε να το ρισκάρετε κι επιθυμείτε να παραμείνετε πιστοί σε λευκές ή γήινες αποχρώσεις στα ντουλάπια, υπάρχουν για εσάς λύσεις που μπορείτε να διαμορφώσετε ανά πάσα στιγμή μέσα στα χρόνια: κάντε δικό σας ένα all time classic ξύλινο τραπέζι και τοποθετήστε γύρω από αυτό εντυπωσιακές μπλε καρέκλες στο υλικό και το ύφασμα που εσείς θέλετε, δίνοντας έτσι κάτι ξεχωριστό στην όλη εικόνα ή πραγματοποιήστε κάτι αντίστοιχο με σκαμπό που θα κοσμήσουν το χώρο και θα προσδώσουν πρακτικότητα στο lifestyle σας.

Extra tip: Για να είστε εντελώς updated σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, μάθετε πως το μπλε και όλες οι παρεμφερείς του αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα με το marble effect, το οποίο κυριαρχεί στη διαμόρφωση τόσο της κουζίνας όσο κι άλλων χώρων του κάθε σπιτιού. Τολμήστε να τα συνδυάσετε!

The bedroom

1-Wx3mb.jpg

Τώρα ήρθε η στιγμή να βάλετε στο πρόγραμμά σας το bedroom makeover που τόσο έχετε ανάγκη, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη διάθεσή σας! Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το επιστρέφετε στο σπίτι έπειτα από μια κουραστική ημέρα και να χαλαρώνετε σε ένα δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις δικές προτιμήσεις, γι’ αυτό και οι ειδικοί στη διακόσμηση επιστρατεύουν ό,τι πιο λειτουργικό -και πάντα trendy- για εσάς που θέλετε να συνδυάζετε την πρακτικότητα με μια όμορφη όψη. Κάνοντας focus σε αυτό κι επειδή δεν υπάρχει πλέον λόγος να βαριέστε το προσωπικό σας «καταφύγιο», η τάση του έντονου μπλε δεν πρέπει να απουσιάζει ούτε από το υπνοδωμάτιό σας, διότι θα χαρίσει τον αέρα που τόσο θαυμάζετε σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, τον οποίο πανεύκολα μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς. Από το χρώμα του τοίχου όπου θα ακουμπά το κεφαλάρι του κρεβατιού σας, μέχρι details που θα μεταμορφώσουν ολόκληρο το bed place, βρίσκονται στο χέρι σας για να καθιερώσετε αυτόν το χώρο στο απόλυτο σημείο του σπιτιού σας που θα θέλετε να βρίσκεστε συνεχώς! Ακόμα, μπορείτε να ανατρέξετε σε online shops ή φυσικά καταστήματα για να ανακαλύψετε ριχτάρια και σετ με σεντόνια που μπορείτε να στρώσετε στο κρεβάτι σας, εντάσσοντας αυτήν τη super hot απόχρωση στα σημεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο μέσα στην ημέρα. Αντίστοιχα, μπορείτε να βρείτε και κουρτίνες για να συνδυάσετε με αντίστοιχες λευκές για να εμποδίσετε τις ηλιακές ακτίνες, αφήνοντας όμως το περιθώριο για την εισχώρηση του απαραίτητου φωτός.

Extra tip: Για περισσότερες fun στιγμές δημιουργικότητας, αδράξτε αυτήν την ευκαιρία για να εξασφαλίσετε μοναδικές diy κατασκευές που θα φέρουν την υπογραφή σας και θα έχουν φτιαχτεί βάσει του προσωπικού σας γούστου! Πάρτε ένα παλιό -και βαρετό- έπιπλο κι αλλάξτε εντελώς, χρησιμοποιώντας μπογιά κιμωλίας που ενδείκνυται για ξύλινες επιφάνειες και μπορείτε να βρείτε ακόμα και σε μορφή spray για πιο εύκολη χρήση.

The bathroom

shutterstock-1742108711.jpg

Κι όμως, το μπλε δε θεωρείται πλέον παρωχημένο χρώμα για τις επιφάνειες του μπάνιου! Εάν ανατρέξετε σε φωτογραφίες παλιών μπάνιων ή εάν κάνετε μια έφοδο σε κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν από είκοσι plus χρόνια, θα διαπιστώσετε πόσο in ήταν για εκείνη την εποχή τα έντονα χρώματα σε πλακάκια και είδη υγιεινής. Ενώ όσο περνούν τα χρόνια και οι τάσεις ανατρέπονται φέρνοντας όλο και πιο μινιμαλιστικές ιδέες και λύσεις, τον τελευταίο καιρό έρχονται και πάλι στην επιφάνεια τα pop κομμάτια που εύκολα μεταμορφώνουν τα ελάχιστα τετραγωνικά αυτού του πολυχρηστικού χώρου του σπιτιού. Έχοντας μια τεράστια ποικιλία σε bathroom ideas, μπορείτε να διαρρυθμίσετε ολόκληρο το χώρο επιλέγοντας μια σειρά από πλακάκια που εύκολα μπορούν να συνδυαστούν με γ και λευκές αποχρώσεις, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να καθιερωθεί σε all time classic. Είναι απόλυτα λογικό, όμως, το να μην επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μια τόσο μεγάλη αλλαγή που αναγκαστικά θα «δεσμεύσει» το χώρο σας για πολλά χρόνια, διότι θα σας στοιχίσει αρκετά χρήματα. Εάν θέλετε να στραφείτε σε οικονομικές λύσεις που θα υπάρχουν προσωρινά στο μπάνιο σας και θα μπορείτε εύκολα να αποσύρετε όταν αλλάξει και πάλι η μόδα, θα σας προτείναμε να διαλέξετε μια κουρτίνα που θα είναι απόλυτα πρακτική και, ταυτόχρονα, στην πιο ενημερωμένη απόχρωση αυτής της περιόδου. Αντίστοιχα, μπορείτε να προσθέσετε στις κενές γωνίες διακοσμητικά κομμάτια, όπως κασπό για να βάλετε τα αγαπημένα σας λουλούδια που θα δώσουν περισσότερη υγιεινή στην ατμόσφαιρα, αλλά και κεραμικά αντικείμενα για να στοιβάξετε τα απαραίτητα της ρουτίνας σας.

Extra tip: Όπως ήδη γνωρίζετε, η παλέτα των μπλε ταιριάζει τέλεια με το χρυσό! Στην περίπτωση του μπάνιου σας, η καλύτερη ιδέα είναι να εντάξετε στη διακόσμηση των τοίχων μεγάλους χρυσούς καθρέφτες, στο σχήμα και το style της επιλογής σας και να δώσετε στη στιγμή πολυτελή χαρακτήρα. Plus, οι καθρέφτες σε έναν τόσο μικρό χώρο όπως το μπάνιο σας, θα εξασφαλίσουν απευθείας την αίσθηση τα τετραγωνικά μέτρα είναι περισσότερα, ενώ θα έχουν και πρακτικό χαρακτήρα.

The balcony

6-9DGXy.jpg

Τι καλύτερο από το να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας στο απόλυτο καλοκαιρινό καταφύγιό σας για την περίοδο που διανύουμε! Βάλτε τις δικές σας πινελιές κι εκμεταλλευτείτε τον εξωτερικό σας χώρο για να απολαύσετε τη δροσιά των καλοκαιρινών βραδιών, παρέα με το αγαπημένο σας ρόφημα και τους φίλους σας κι εμπιστευτείτε τη μοναδικότητα που θα χαρίσει το μπλε χρώμα, βάσει του προσωπικού σας γούστου. Εδώ, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει, καθώς η διαμόρφωση ενός θερινού σκηνικού βασίζεται στον αυθορμητισμό και στην αγαπημένη τάση του mix and match! «Παίξτε» με υφές σε μαξιλάρια, ριχτάρια κι extra υφάσματα για να στολίσετε το σαλόνι του μπαλκονιού σας ή τις καρέκλες που βρίσκονται γύρω από το τραπέζι που μπορεί να έχετε τοποθετημένο και συνδυάστε κάθε blue απόχρωση, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα διάσταση στο τελικό αποτέλεσμα που θα παραπέμπει σε island aesthetic. Ακόμα, φυλάξτε μερική από την μπογιά κιμωλίας που θα χρησιμοποιήσετε για το παραπάνω diy και με δικά σας touches αλλάξτε τελείως μια παλιά ξύλινη σκάλα που μπορείτε να αξιοποιήσετε σαν ραφιέρα, ένα μπαούλο που δεν ξέρατε τι να το κάνετε ή ακόμα και vintage παραθυρόφυλλα από ξύλο που θα μπορούσαν να εναρμονιστούν τέλεια στην final εικόνα. Don’t miss τα ολάνθιστα λουλούδια και φυτά, που θα τελειοποιήσουν το μπαλκόνι σας και θα δώσουν επιπλέον χρώμα. Greek vibes alert!

Extra tip: Ακόμα και κατά τη διάρκεια των summer seasons, τα χαλιά δεν πρέπει να λείπουν από τα δάπεδα της κατοικίας σας! Τώρα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τα εντάξετε και στον outside χώρο σας, δίνοντας έναν πιο cozy και φιλόξενο αέρα, ακόμα και στις καυτές θερμοκρασίες. Επιλέξτε ένα καλοκαιρινό carpet σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα θέλετε, ανάλογα με τη διάσταση του μπαλκονιού σας και σύμφωνα με το σημείου που επιθυμείτε να καλύψετε, εστιάζοντας σε εκείνα που φοντάρουν σε tropical ή γεωμετρικά blue prints που είναι φτιαγμένα από σχοινί ή ψάθα και, φυσικά, σε όσα έχουν λεπτή πλέξη κι άρα είναι ιδανικά για την τρέχουσα εποχή.