fbpixel

Search icon
Search
Βillion-Dollar Separation: Αυτά είναι 7 από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών
LIFE & CAREER

Βillion-Dollar Separation: Αυτά είναι 7 από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών

Χωρισμοί που έμειναν στην ιστορία…


Ο Bill κι η Μelinda Gates αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια γάμου. "Μετά από πολλή σκέψη κι αφού δουλέψαμε πολύ για τη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε το γάμο μας. Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας, καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτή τη νέα ζωή", ανέφερε το πρώην -πλέον- ζευγάρι κι η είδηση του χωρισμού έκανε αίσθηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ένα "χρυσό" διαζύγιο και μία περιουσία που αγγίζει τα 130. δις. δολάρια, περιλαμβάνοντας ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης, αλλά κι αμέτρητα πολυτελή αυτοκίνητα. Με αφορμή την είδηση του χωρισμού του ζεύγους, Gates αξίζει να θυμηθούμε ποια ήταν τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών.

Jeff Bezos & MacKenzie Scott

xwrismoi.jpg

Μέχρι πρότινος, την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη λίστα κατείχαν ο Jeff Bezos κι η MacKenzie Scott. Το ζευγάρι χώρισε επίσημα το 2019, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα για καιρό κι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, που το 2018 ανακηρύχθηκε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αναγκάστηκε να καταβάλλει το εξωφρενικό ποσό των 38 δις. δολαρίων στην Scott, που έγινε έτσι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο. Το πρώην ζεύγος, γνωρίστηκε το 1992, όταν η Scott ήταν βοηθός του Jeff Bezos και μετά από τρεις μήνες σχέσης, οι δυο τους πήραν την απόφαση να παντρευτούν και να μετακομίσουν στο Seattle το 1994, ενώ στη διάρκεια του γάμου τους, απέκτησαν και τέσσερα παιδιά.

Rupert Murdoch & Anna Maria Mann

2-LihLy.jpg

Ο Rupert Murdoch είναι πολύ γνωστός στον χώρο των media και για 31 χρόνια, ακολούθησε κοινή πορεία με την Σκωτσέζα δημοσιογράφο, Anna Maria Mann. Ωστόσο το 1999 γνωστοποίησαν την απόφασή τους να πάρουν διαζύγιο, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά μαζί. H Mann πήρε το ποσό των 1.7 δις. δολαρίων και περίπου 110 εκατ. σε μετρητά κι αυτή ουσιαστικά είναι η μοναδική λεπτομέρεια που έγινε γνωστή από το διαζύγιό τους. Η Mann ήταν η δεύτερη σύζυγος του Murdoch και περίπου έξι μήνες μετά το διαζύγιό τους παντρεύτηκε τον William Mann, ενώ ο ίδιος από τη μεριά του χρειάστηκε μόλις 17 ημέρες για να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με την Wendi Deng.

Tiger Woods & Elin Nordegren

3-791K2.jpg

Ο Tiger Woods έχει γράψει τη δική του ιστορία στο golf κι ουσιαστικά έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό, ωστόσο στην προσωπική του ζωή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς θα ήθελε. Μετά από 6 χρόνια γάμου με την Elin Nordegren, ο Woods αναγκάστηκε να καταβάλλει το ποσό των 710 εκατ. δολαρίων, με την Σουηδέζα να ξεκινάει μία νέα ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το πρώην ζευγάρι, γνωρίστηκε το 2004, όταν η Nordegren μετακόμισε στις ΗΠΑ από τη Σουηδία και χώρισε το 2010.

Michael Jordan & Juanita Vanoy

4-5C78w.jpg

Ένας ακόμη ισχυρός άνδρας, με σπουδαία ιστορία που δεν κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το γάμο του. Ο Michael Jordan κι η Juanita Vanoy ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους το 2006. Είχε προηγηθεί ένας ακόμη χωρισμός το 2002, αλλά τότε το ζευγάρι κατάφερε μετά από αρκετή προσπάθεια να "σώσει" το γάμο του. Τη δεύτερη φορά όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα και χώρισαν οριστικά, με την Vanoy να λαμβάνει το ποσό των 168 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα διαζύγιο που συζητήθηκε πολύ κι εκείνη την εποχή, μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον αστέρα του ΝΒΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Song Joong-ki & Song Hye-kyo

6-7Q5SR.jpg

Η είδηση του χωρισμού του ζεύγους SongSong, όπως ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό, συγκλόνισε ολόκληρη την Ασία. Ο Song Joong-ki κι η Song Hye-kyo αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από μόλις δύο χρόνια γάμου, με τους γνωστούς celebrities να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις λεπτομέρειες του διαζυγίου και τους οικονομικούς όρους, την ώρα που η κοινή τους περιουσία έφτανε τα 86.5 εκατ. δολάρια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2015 όταν έπαιξαν μαζί στο Descendants of the Sun κι αμέσως ξεκίνησε η φημολογία για τη σχέση τους. Τον Ιούνιο του 2017 ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν, ωστόσο ακριβώς δύο χρόνια μετά ακολούθησε το "χρυσό" διαζύγιο, που "πάγωσε" την Ασία…

Chey Tae-won & Roh Soh-yeong

9-TeqyG.jpg

Ένα πολύ άσχημο διαζύγιο, με τις δύο πλευρές να οδηγούνται στα δικαστήρια, προκειμένου να χωρίσουν την κοινή τους περιουσία. Η Roh Soh-yeong διεκδίκησε σημαντικό μερίδιο από τα χρήματα που είχε αποκτήσει μαζί με το σύζυγό της, με τη συνολική τους περιουσία να φτάνει το 1 δις. δολάρια και δόθηκαν πολλά ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες, με το πρώην ζευγάρι να ακολουθεί μεν διαφορετικούς δρόμους, αλλά να μην διατηρεί μία αξιοπρεπή σχέση.

Harrison Ford & Melissa Mathison

6-ugLBn.jpg

Στη λίστα με τα πιο ακριβά διαζύγια, βρίσκεται και το όνομα του Harrison Ford. Ο πασίγνωστος ηθοποιός του Hollywood χώρισε με την Melissa Mathison το 2004, ενώ οι δυο τους είχαν αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη, όντας μαζί από το 1983. Το διαζύγιο κόστισε περίπου 118 εκατ. δολάρια στον Αμερικανό ηθοποιό, ενώ η Mathison έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2015 σε ηλικία 65 ετών στο Los Angeles.

Κεντρική Φωτογραφία: REUTERS/Kamil Zihnioglu