fbpixel

Search icon
Search
Belle de musique: H Carla Bruni μας μιλάει για το νέο της άλμπουμ & για τα τραγούδια που αφιερώνει στα αγαπημένα της πρόσωπα
MAGAZINE

Belle de musique: H Carla Bruni μας μιλάει για το νέο της άλμπουμ & για τα τραγούδια που αφιερώνει στα αγαπημένα της πρόσωπα

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία


Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας -μοντέλο, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός- Carla Bruni επέστρεψε στη δισκογραφία μ’ ένα νέο άλμπουμ, έντονα νοσταλγικό και μελωδικό, το οποίο αποτελεί αντανάκλαση του εαυτού της, σαν μία μουσική βιογραφία, αλλά γραμμένη έξω από το χαρτί, με τραγούδια και νότες.

Απλή, λαμπερή και μ’ εφηβική κορμοστασιά, παρά τα 52 της χρόνια, η Bruni εξακολουθεί να εκπέμπει εσωτερικό φως. Όπως στα 90’s, όταν διένυε τη χρυσή της εποχή στο μόντελινγκ, βαδίζοντας στις διεθνείς πασαρέλες δίπλα σε κορυφαία ονόματα της fashion industry, με χρυσά συμβόλαια πολλών μηδενικών.

123544582-355270255728555-4809975558550176807-n.jpg

Σοφότερη σήμερα, πιο ήρεμη και κατασταλαγμένη στο πλευρό του συζύγου της και πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Nicolas Sarközy, η ιταλογαλλίδα καλλονή είναι αναμφίβολα μια τυχερή γυναίκα. Αφήνοντας πίσω της το κατώφλι της πέμπτης δεκαετίας της ζωής της, στην πιο ώριμη φάση της, μπορεί ν’ ανακαλεί με γλυκιά νοσταλγία μια αξιοζήλευτη πορεία, γεμάτη από εμπειρίες από τον χώρο του μόντελινγκ και της υποκριτικής, ξεχωριστές στιγμές, ταξίδια, έρωτες, συντρόφους και προσωπικές επιτυχίες. Και ταυτόχρονα, να συνεχίζει το ταξίδι της αέναης αναζήτησης καινούριας γνώσης και νέων εμπειριών. Φάρος στο ταξίδι της ζωής της είναι η μεγάλη της αγάπη, η μουσική, στην οποία πάντα επιστρέφει. Η πιο πρόσφατη απόδειξη αυτού του διαχρονικού έρωτα είναι το νέο της άλμπουμ, το έκτο στη σειρά, με τίτλο το όνομά της, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως η ίδια μού εξηγεί, άρχισε να γράφει τα τραγούδια του περίπου έναν χρόνο πριν, προτού η πανδημία του νέου κορωνοϊού έρθει στην Ευρώπη και πριν από την πρώτη καραντίνα. «Το στιλ των κομματιών είναι απλό, είμαι μία φολκ συνθέτρια και μου αρέσουν τα τραγούδια που διηγούνται μικρές ιστορίες. Δεν μπορούσα να βρω τον σωστό τίτλο για τον συγκεκριμένο δίσκο, αν κι αυτή είναι συνήθως μια απλή διαδικασία. Το άλμπουμ αυτό το νιώθω πολύ κοντά μου κι έτσι αποφάσισα να του δώσω ως τίτλο τ’ όνομά μου», εξομολογείται.

carla2.jpg

Πιστή στο καλλιτεχνικό ύφος και τις μουσικές της καταβολές, που αντανακλώνται σε παραδοσιακές μελωδίες, νοσταλγικές και πλημμυρισμένες από συναισθήματα, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας συνεχίζει να πιστεύει «στον έρωτα, στη φιλία, στην οικογένεια και την αγάπη». Μέσα από τα 13 νέα της τραγούδια προσπαθεί να ξυπνήσει στους ανθρώπους συναισθήματα. «Όσοι ακούσουν το άλμπουμ μου θέλω να νιώσουν τρυφερότητα, ένα ζεστό συναίσθημα να φτάσει στ’ αυτιά τους και ν’ ακουμπήσει την καρδιά τους. Συνήθως, τα τραγούδια μου γεννιούνται μέσα από απλά συναισθήματα!» μου εξηγεί.

Το πρώτο κομμάτι με τίτλο “Quelque Chose” είναι μια ωδή στη νοσταλγία και την επιθυμία, ενώ στο “Chambre Vide” περιγράφει το δωμάτιο στο οποίο έπαιζε ο 19χρονος γιος της, Orelien, όταν ήταν μικρός. Και, φυσικά, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα τραγούδι και για τον σύζυγό της, Nicolas Sarközy, για τον οποίον έχει δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή της ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σε μία πολύ προσωπική καλλιτεχνική της στιγμή, του αφιερώνει το “Garçon Triste” (Θλιμμένο Αγόρι). Στην πλειοψηφία τους τα κομμάτια του δίσκου είναι γραμμένα στη γαλλική γλώσσα. Ένα από αυτά είναι αγγλόφωνο και υπάρχει κι ένα στα ιταλικά, που το ερμηνεύει ντουέτο με την αδερφή της, Valeria Bruni. 

126887449-826522601482667-3178243467323169792-n.jpg

Τη μουσική έχουν γράψει η ίδια μαζί με τους Michel Amsellem, Jeremy Reynolds & Calogero, ενώ παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Albin de la Simone, ένας από τους καλύτερους του χώρου στη γαλλική σκηνή εδώ και 20 χρόνια. Αλήθεια, έχει κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα όταν γράφει; «Ω ναι! Ανάβω κεριά, ετοιμάζω μια κούπα τσάι και απλώνω στο γραφείο μου όλες τις σημειώσεις που έχω κρατήσει, για να τσεκάρω αν έχω κάποιο καλό υλικό για να φτιάξω ένα τραγούδι. Ξέρετε, κρατάω σημειώσεις όλη την ώρα, ακόμη κι όταν δε γράφω ένα άλμπουμ», μου εξομολογείται.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια δισκογραφική δουλειά που αποτελεί αντανάκλαση του εαυτού της και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τραγουδοποιός φαίνεται πως, όχι απλά απολαμβάνει τα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα, αλλά και δε φοβάται να τα μοιραστεί με το ευρύ κοινό. Το “Carla Bruni” είναι μία βαθιά προσωπική υπόθεση, σαν μία μουσική βιογραφία, αλλά γραμμένη έξω από το χαρτί, με τραγούδια, ήχους και νότες. Τη ρωτώ αν ξεχωρίζει κάποιο από αυτά ως αγαπημένο της. «Είναι πολύ δύσκολο να σας απαντήσω κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να έχεις αγαπημένο τραγούδι όταν τα γράφεις εσύ. Είναι όλα σαν παιδιά σου, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις ένα μόνο αγαπημένο. Στην πραγματικότητα, όλο το άλμπουμ είναι αγαπημένο μου!»

Info: Το νέο, ομότιτλο άλμπουμ της Carla Bruni κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020