fbpixel

Search icon
Search
Bedroom makeover: Έτσι θα κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι
INTERIORS

Bedroom makeover: Έτσι θα κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι

Θαυματουργά tips που θα φέρουν την αλλαγή


Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό, από την ανανέωση του σπιτιού και των εσωτερικών του χώρων. Οι επιλογές είναι πολλές, είτε σκοπεύετε να κάνετε μία ριζική αλλαγή, είτε απλά θέλετε να δώσετε νέο αέρα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρός ή μεγάλος, αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι φαντασία, δημιουργικότητα και όρεξη, για να φτιάξετε την κατοικία σας όπως τη θέλετε και να την απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας.

Ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, το οποίο πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτό, είναι το υπνοδωμάτιο. Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά decor tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας και να την κάνετε να δείχνει πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά είναι, με μικρές και πολύ απλές κινήσεις.

Αξιολογήστε τα αντικείμενά σας

1.png

Όταν μιλάμε για ένα ήδη μικρό δωμάτιο, δε χρειάζεται να το φορτώσουμε ακόμη περισσότερα με extra κομμάτια. Ξεκινώντας από αυτό κι έχοντάς το στο μυαλό σας, καλό θα είναι να αποφύγετε τις αγορές νέων επίπλων και να αναζητήσετε αυτά που ψάχνετε πρώτα στους άλλους χώρους του σπιτιού. Μία καρέκλα, που δεν έχει θέση πια στο living room για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σαν κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι. Τέτοιοι ανατρεπτικοί συνδυασμοί χαρίζουν έναν άλλο αέρα στο δωμάτιο και παράλληλο δίνουν ένα effortless look που φυσικά το θέλουμε!

Less is more

2-KQSVX.jpg

Αυτό που χρειάζεται ένας χώρος για να αλλάξει δεν είναι πάντα πρόσθεση, αλλά... αφαίρεση. Όταν έχουμε στη διάθεσή μας ένα μικρό δωμάτιο είναι σημαντικό να αφήνουμε τα κομμάτια που πρέπει, να παίξουν τον δικό τους, πρωταγωνιστικό ρόλο. Πείτε «αντίο» στα extra pieces που «φορτώνουν» την κρεβατοκάμαρα και δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και ποντάρετε σε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.

Be creative

3-A2lIl.jpg

Καναπές που γίνεται κρεβάτι; Γίνεται και αποτελεί μία ακόμη μία ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε να διαχειριστείτε ένα μικρό δωμάτιο. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο στο δωμάτιο, καθώς την ημέρα χρησιμεύει σαν καναπές και το βράδυ μετατρέπεται σε κρεβάτι. Αυτή είναι μία καλή λύση και για τις περιπτώσεις που έχετε καλεσμένους στο σπίτι κι ενδεχομένως ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όπου θα τους φιλοξενείτε.

Πείτε «ναι» στους καθρέφτες

5-p5gR8.jpg

Πρόκειται για ένα «μυστικό» που μοιράζονται εδώ και πολλά χρόνια οι interior experts. Οι καθρέφτες κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός, για αυτό και καλό είναι να τοποθετήσετε έναν στο υπνοδωμάτιό σας. Αμέσως θα δείτε ότι η κρεβατοκάμαρα θα μοιάζει ανανεωμένη και αισθητά διαφοροποιημένη σε σχέση με πριν.

Monochromatic look

5-mgSyH.jpg

Αγαπημένη μονοχρωμία! Αν είστε λάτρεις των nudes και αποφεύγετε τα πολλά, διαφορετικά χρώματα, τότε δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε ένα monochromatic look για την κρεβατοκάμαρά σας. Επιλέξτε έναν συγκεκριμένο τόνο και κινηθείτε γύρω από αυτόν. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο από τη στιγμή που θα ξέρετε ακριβώς τι ψάχνετε, ενώ όλα θα μοιάζουν πιο αρμονικά.

Neutrals

5-wjDFQ.jpg

Αποφύγετε τα bold χρώματα και κινηθείτε σε neutral τόνους. Έτσι κι αλλιώς, η επιλογή των neutral χρωματικών αποχρώσεων είναι η πλέον ασφαλής κι ενδεδειγμένη πρόταση για το υπνοδωμάτιο, καθώς χαρίζει μία αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Παράλληλα, ο χώρος δείχνει πιο φωτεινός κι ευρύχωρος κι έτσι θα πετύχετε ακριβώς αυτό που επιθυμείτε, με τον πιο απλό τρόπο!

Καλή επιτυχία!