fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Beauty Stories: 4+1 genius hacks για υπέροχα πόδια το καλοκαίρι

Η γυμναστική είναι σημαντική, αλλά λίγη extra περιποίηση θα κάνει τη διαφορά


Beauty Stories: 4+1 genius hacks για υπέροχα πόδια το καλοκαίρι

Μια από τις κύριες ανησυχίες μας κατά την διάρκεια των διακοπών είναι η εμφάνιση των άκρων μας. Θεωρώ ότι η ανησυχία αυτή ξεκινάει τη στιγμή που η θερμοκρασία αυξάνεται και καλούμαστε να αφήσουμε στην άκρη το μακρύ μας τζιν, ενώ στρεφόμαστε στα capri pants, τις βερμούδες και τα shorts. Οι τακτικές προπονήσεις σίγουρα αποτελούν μια βασική απάντηση στο πώς θα φαίνονται όμορφα τα άκρα μας, ωστόσο τα σωστά προϊόντα και πέντε επιπλέον λεπτά περιποίησης του σώματος κάθε μέρα μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο σε αυτό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 ιδιοφυή hacks για να αποκτήσετε vacation-ready πόδια!

1. Προετοιμασία

Η καλύτερη συμβουλή σχετικά με τα άκρα που έχω ακούσει είναι ότι η προετοιμασία είναι το παν. Αν θέλετε να δείτε πραγματική διαφορά, σκεφτείτε να προετοιμάζετε τα πόδια σας με τον τρόπο που προετοιμάζετε τακτικά το πρόσωπό σας. Η ρουτίνα της (δοκιμάστε την δύο φορές την εβδομάδα) ξεκινά με ένα καλό scrub για το δέρμα. Τα τραγανά scrubs με αλάτι και λάδι είναι υπέροχα, ειδικά εκείνα με αλάτι Ιμαλαΐων, καθώς βοηθούν στη μετατόπιση των παγιδευμένων υγρών. Η προσθήκη αλάτων στο μπάνιο σας (ιδίως Epsom) θα βοηθήσει επίσης τη διαδικασία αποσυμφόρησης. Στη συνέχεια, δώστε στα βαριά πόδια τη σκανδιναβική περιποίηση spa χρησιμοποιώντας την κεφαλή του ντους για να εναλλάσσετε ζεστό (όχι ζεστό) και κρύο νερό στα πόδια, τους αστραγάλους, τα πόδια και τους γλουτούς. Δοκιμάστε 20 δευτερόλεπτα σε κάθε τμήμα, επαναλαμβάνοντας τρεις φορές.

snapinstaapp-434305921-18422631484046960-7759031079808020359-n-1024.jpg

2. Φροντίστε τους λεμφαδένες σας

Αυτή τη στιγμή η πιο περιζήτητη βραζιλιάνικη θεραπεύτρια σώματος στο Λονδίνο, η Flavia Morellato υιοθετεί μια εστιασμένη προσέγγιση για τη διαμόρφωση του περιγράμματος των άκρων και την εξάλειψη του πρηξίματος. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οτιδήποτε στα πόδια σας -είτε πρόκειται για σαπούνι, scrub, λοσιόν σώματος, gua sha ή μασάζ- δουλέψτε με σκοπό. Αφού διεγείρετε απαλά τους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα και στα οπίσθια των γονάτων (πιέζοντας απαλά περίπου 10 φορές), κάντε μασάζ προς τα πάνω από το γόνατο προς το ισχίο και στη συνέχεια εργαστείτε από τον αστράγαλο προς τα γόνατα. Η Morellato υποστηρίζει επίσης την κατανάλωση περισσότερου νερού: "Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο νερό συγκρατεί το σώμα σας", λέει η ίδια. 

3. Εφαρμόστε ένα "glam evening glow"

Ως η γυναίκα που φημίζεται για την προετοιμασία των σωμάτων της Α-list για φωτογραφήσεις, κινηματογραφικά πλατό και κόκκινα χαλιά, η Nichola Joss προτείνει να συνδυάσετε τα προϊόντα σας για να πετύχετε λαμπερή επιδερμίδα: Ένα αυτομαυριστικό αποτελεί μια εξαιρετική βάση, αλλά μπορεί να φαίνεται "επίπεδο", οπότε πρέπει να ολοκληρώσετε προσθέτοντας λάμψη και δροσιά στο δέρμα - ειδικά στο μπροστινό μέρος της κνήμης και στην καμάρα του ποδιού. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε έναν ορό με βάση το υαλουρονικό οξύ στις κνήμες, όπου το δέρμα γίνεται ξηρό, καθώς δίνει αμέσως πραγματική σφριγηλότητα και λάμψη.

snapinstaapp-448023024-473082165233175-570323820298899376-n-1080.jpg

4. Βελτιστοποίηση με μια θεραπεία στο σπίτι

Για να κάνετε τα βαριά πόδια στο τέλος της ημέρας να φαίνονται και να αισθάνονται ελαφρύτερα και πιο βελτιωμένα, η σωματοθεραπεύτρια Kirstie Garrett προτείνει την εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού στα κάτω άκρα (ιδανικό για την εκκίνηση της κυκλοφορίας και του λεμφικού συστήματος) και στη συνέχεια την εφαρμογή της λοσιόν ή του τζελ θεραπείας σας - ιδανικά, παγωμένα στο ψυγείο προηγουμένως. Κυκλώστε τα χέρια σας αρκετά σταθερά γύρω από τον αστράγαλο και είτε γλιστρήστε τα αργά προς τα πάνω μέχρι πάνω από τα γόνατα είτε πιέστε και αφήστε τα καθώς εργάζεστε προς τα πάνω. Κάντε αυτό πέντε φορές σε κάθε πόδι και θα δείτε τη διαφορά. Τέλος, ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια σας υψωμένα σε ορθή γωνία μέχρι τον τοίχο για 10 λεπτά. Αυτό αφαιρεί την πίεση από τις βαλβίδες και δίνει πραγματική ελαφρότητα στα πόδια.

5. Ειδικές θεραπείες

Με το κοντό μήκος στο τελείωμα να αποτελεί πλέον βασικό καλοκαιρινό στοιχείο για τις διασημότητες, οι εξειδικευμένες θεραπείες για τα πόδια είναι τόσο απαραίτητες όσο και οι τακτικές περιποιήσεις προσώπου. Οι ιατρικού επιπέδου θεραπείες που χρησιμοποιούνται στο πρόσωπό σας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον καλύτερο τόνο και υφή του δέρματος στο σώμα σας - τα λέιζερ, οι ραδιοσυχνότητες και οι ενέσιμες ενυδατικές θεραπείες (όπως το Profhilo) χτίζουν κολλαγόνο και γεμίζουν το δέρμα από τη μέση και κάτω (και πάνω).

Ανακαλύψτε τα 5 προϊόντα που συστήνουμε για την περιποίηση των ποδιών σας! 

1

Dr. Barbara Sturm Body Brush Soft No. 1

Net-a-porter.com BUY HERE

2

Lierac Body Nutri Scrub Απολέπισης

Hondoscenter.com BUY HERE

3

St Tropez Gradual Tan Classic - Daily Firming Body Lotion Medium/Dark

Sephora.gr BUY HERE

4

Sol De Janeiro Bum Bum Body Firmeza Oil

Sephora.gr BUY HERE

5

Apivita Rose Pepper Κρέμα Σύσφιξης & Αναδιαμόρφωσης

Atticadps.gr BUY HERE