fbpixel

Search icon
Search
Beauty & Health: Όταν ο κόσμος της ομορφιάς στηρίζει τη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό
BEAUTY PEOPLE

Beauty & Health: Όταν ο κόσμος της ομορφιάς στηρίζει τη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό

4 μεγάλες beauty εταιρίες που έχουν προβεί σε σπουδαίες πράξεις βοήθειας


Μέσα στο γκρίζο σύννεφο που σκεπάζει την πανδημία του κορωνοϊού που βιώνουμε, πολλά fashion & beauty brands αποφασίζουν να προβούν σε καλές πράξεις, που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη των χωρών που πλήττονται κατά πολύ από τον COVID-19. Οι πωλήσεις των καθαριστικών χεριών, των σαπουνιών και των hand creams, για παράδειγμα, έχουν αυξηθεί θεαματικά για προφανείς λόγους, ωστόσο παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρίες ομορφιάς επωφελούνται αναμφισβήτητα από την κατάσταση αυτή, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν.

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε για τις 4 εταιρίες ομορφιάς που κάνουν τη διαφορά: Από τη δωρεά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χεριών, μέχρι τον επαναπροσδιορισμό των γραμμών παραγωγής τους, ώστε να καταφέρουν να κατασκευάσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μασκών προσώπου, το σπουδαίο έργο τους μας συγκινεί.

MAC Cosmetics

vg-banner.jpg

Η φιλανθρωπική δράση του δημοφιλούς beauty brand με το VIVA GLAM ξεκίνησε το 1994 κι έχει συγκεντρώσει πάνω από 500 εκ. δολάρια παγκοσμίως, αποκλειστικά μέσω της πώλησης προϊόντων για τα χείλη MAC VIVA GLAM. Στόχος της αρχικά ήταν να προσφέρει ουσιαστική διαφορά στην καθημερινότητα και στις ζωές των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από το HIV/AIDS. To 100% των πωλήσεων (μείον του ΦΠΑ), από την πώληση ενός VIVA GLAM lipstick, προοριζόταν για οργανισμούς που υποστήριζαν αυτό τον σκοπό. 

Η MAC Cosmetics ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι μέσω της μακροχρόνιας πρωτοβουλίας της, VIVA GLAM, η οποία υποστηρίζει οργανισμούς και δράσεις που παρέχουν βοήθεια και υπηρεσίες σε βασικές ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού, πως θα προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 250 τοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βοηθώντας ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Συνδυάζοντας τη λάμψη του μακιγιάζ, με ένα αυστηρό φιλανθρωπικό πρόγραμμα, η MAC Cosmetics έχει συνεργαστεί με «προκλητικά» και δυνατά ονόματα διεθνούς φήμης, όπως είναι οι: Winnie Harlow, Sia, Miley Cyrus, Elton John, Mary J. Blige και Ricky Martin με σκοπό να συνεισφέρουν κι εκείνοι στις πωλήσεις των VIVA GLAM lipsticks. Από τα έσοδα των VIVA GLAM lipsticks χρηματοδοτούνται οργανισμοί οι οποίοι στηρίζουν ευπαθείς ομάδες γυναικών, κοριτσιών και ανθρώπων της LGBTQ+ κοινότητας για θέματα υγείας και ισότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η υποστήριξη σε όσους έχουν προσβληθεί ή επηρεάζονται από τον HIV/AIDS. Μέχρι σήμερα, τα έσοδα από τα VIVA GLAM lipsticks, έχουν χρηματοδοτήσει πάνω από 1.800 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Για να μπορεί να είναι ενεργή η προσπάθεια του VIVA GLAM, χρειάζεται η συνεχής στήριξη της MAC κοινότητας και των εσόδων από τα VIVA GLAM Lipsticks. Για να γίνετε μέρος όλης αυτής της προσπάθειας σήμερα μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε VIVA GLAM Lipstick από την ιστοσελίδα του brand. Ακολουθήστε ακόμη την M·A·C στο Instagram, στο Facebook, στο Twitter, στο Snapchat και στο Pinterest και δείτε το σχετικό βίντεο της M·A·C στο YouTube.

Estee Lauder Companies

elcompanieslogo-white.jpg

Καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρωτοφανή αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, ο Όμιλος Estée Lauder Companies (ELC) στέκεται δίπλα στην παγκόσμια κοινότητα για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και για να ανακουφίσει από τις σχετικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Με γνώμονα τις οικογενειακές αξίες που διέπουν την εταιρία και με υψηλό το πνεύμα της παροχής, ο Όμιλος Estée Lauder Companies (ELC) έχει συνεισφέρει στη στήριξη της ευημερίας των παγκόσμιων κοινοτήτων όπου ανήκουμε. Χρηματοδότησαν λοιπόν τους παρακάτω οργανισμούς:

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, χορηγήθηκε δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα - Doctors Without Borders / Médecins Sans Frontières (MSF), προκειμένου να στηρίξουν το διαρκές σωτήριο έργο τους σε όλο τον κόσμο, να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό σε χώρες με ανεπαρκείς πόρους, καθώς επίσης και σε χώρες που επλήγησαν έντονα.
• Στην Κίνα, περισσότερα από 800.000 δολάρια αποδόθηκαν στις προσπάθειες ανακούφισης από τον ιό. Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαγκάης και το ίδρυμα Give2Asia. Επιπλέον, χορηγήθηκαν δωρεές σε είδος ύψους 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα China Women's Development Foundation, προκειμένου να υποστηρίξουν το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Καθώς η κρίση του COVID-19 εξελίσσεται, η ELC θα συνεχίσει να ευθυγραμμίζει τους φιλανθρωπικούς πόρους της βάσει των αναδυόμενων αναγκών, δίνοντας προτεραιότητα στην παροχή τροφής, ιατρικής βοήθειας καθώς και της βοήθειας για έκτακτες ανάγκες. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος Estée Lauder Companies συμμετέχει στο κίνημα παραγωγής αντισηπτικού για ομάδες και πληθυσμούς υψηλής ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να ανοίξει ξανά το εργοστάσιό της στο Melville της Νέας Υόρκης, προκειμένου να παράγει αντισηπτικό χεριών.

«Ο Όμιλος Estée Lauder Companies συνεισφέρει υπερήφανα στην ενίσχυση των ευρύτερων προσπαθειών που γίνονται για τη νόσο COVID-19, θέτοντας ξανά σε λειτουργία τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Melville, με σκοπό να γίνει παραγωγή αντισηπτικού χεριών για τις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και για το ιατρικό προσωπικό. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενούς μας οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Εργαζόμενοι, αλλά κι εθελοντές, υποστηρίζουν αυτή τη σημαντική, ζωτικής σημασίας, προσπάθεια» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.elcompanies.com/ και ακολουθήστε τον λογαριασμό @esteelaudercompanies

Molton Brown

91371413-1706814269473785-9215709741221797711-n.jpg

Image Source: @moltonbrown

Παράλληλα με την παράδοση 95.000 Ultra Pure Milk Soaps σε πελάτες πριν κλείσουν τα καταστήματά τους ως μέρος του lockdown που πραγματοποιήθηκε από τον coronavirus, η εταιρία Molton Brown έχει δωρίσει 25.000 από το σαπούνι με τις καλύτερες πωλήσεις στο Beauty Banks -μια οργάνωση που δωρίζει προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε άλλες βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επιπλέον, έχει διανείμει 3.000 hand lotions σε νοσοκομεία του NHS για να προσπαθήσει να συνεισφέρει σημαντικά με τον δικό της τρόπο ώστε να αντισταθμίσει τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλείται από το συχνό πλύσιμο των χεριών. 

«Έχουμε ξεπεράσει κι άλλους ταραχώδεις καιρούς στο παρελθόν, κι έχει αποδειχθεί ότι με το να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον και να βάζουμε πρώτους τους συνανθρώπους μας θα περάσουμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση», εξηγεί ο πρόεδρος της Molton Brown, Mark Johnson. «Εξακολουθούμε να είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ασφάλεια και την ευημερία όλων και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη αλλά κι εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε». 

Επισκεφθείτε το επίσημο site της Molton Brown και μάθετε περισσότερα για τη δράση τους ενάντια στον κορωνοϊό. 

Sephora

image001-2.jpg

Η Sephora αποφάσισε πανευρωπαϊκά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και με απόλυτο σεβασμό στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να δωρίσει περισσότερα από 70.000 προϊόντα περιποίησης χεριών. Μια μικρή κίνηση αγάπης και φροντίδας για όλους τους συνανθρώπους μας στα νοσοκομεία που φροντίζουν όλους εμάς.

Η Δύναμη της Ομορφιάς δεν έχει εποχή, εύκολη ή δύσκολη κατάσταση! Είναι συναίσθημα, ευθύνη και φροντίδα!