fbpixel

Search icon
Search
Beautés du Monde: Ο οίκος Cartier παρουσίασε τη νέα high jewellery collection του στην Ισπανία
FASHION NEWS

Beautés du Monde: Ο οίκος Cartier παρουσίασε τη νέα high jewellery collection του στην Ισπανία

Γιορτάζοντας τη μακρά ιστορία του με εκλεκτούς καλεσμένους


Πριν από περίπου έναν αιώνα, ο βασιλιάς της Βρετανίας  Εδουάρδος Ζ' ανακήρυξε τον Cartier ως ο κοσμηματοπώλης των βασιλιάδων και ο βασιλιάς των κοσμημάτων. Λίγες ημέρες πριν, ο πολυτελής οίκος γιόρτασε τη μακρά ιστορία του στην Ισπανία, προσκαλώντας εκλεκτούς καλεσμένους στη Μαδρίτη, όπου παρουσία και τη νέα high jewellery collection για το 2022 με τίτλο Beautés du Monde.

2z1a9006-cartier-madrid-francois-goize.webp
Yara Shahidi | Courtesy of Cartier

Story telling...

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι αδερφοί Cartier, Louis, Pierre και Jacques, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας σχέσεις με τους διεθνείς royals και την αριστοκρατία, μια κίνηση-πρόδρομος γι' αυτό που έχουν καταφέρει να είναι το luxury brand σήμερα. Εξίσου σημαντικοί για τον θρύλο του Cartier είναι οι πολύτιμοι λίθοι, οι θησαυροί και η έμπνευση του σχεδιασμού που έφεραν τα αδέρφια από τα ταξίδια τους σε περιοχές όπως η Ινδία, η Αίγυπτος και η Ρωσία. Αυτά ώθησαν μια σειρά δημιουργικότητας που καθιέρωσε το μοναδικό στιλ Cartier και το οποίο έχει επηρεάσει από τότε αμέτρητους σχεδιαστές. 

The event

dscf2895-cartier-madrid-francois-goize-u56ud.webp
Palacio de Liria

Η ισπανική πρωτεύουσα «έβαλε τα καλά της», για να υποδεχθεί μία σειρά από σημαντικά ονόματα του χώρου της μόδας -κι όχι μόνο. Το εορταστικό δείπνο πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Palacio de Liria, ενός νεοκλασικού παλατιού του 18ου αιώνα, στο οποίο εξακολουθεί να κατοικεί μέχρι και σήμερα ο Δούκας της Άλμπα, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας από τις σημαντικότερες αριστοκρατικές οικογένειες της Ισπανίας. Το ιστορικό κτήριο διαθέτει μια παγκόσμιας κλάσης συλλογή έργων τέχνης από ανθρώπους όπως ο Goya και ο Velasquez, καθώς και εντυπωσιακά ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων κι όπως είναι φυσικό και του Cartier. Η δροσερή βεράντα του ανακτόρου ήταν το ιδανικότερο σκηνικό γι' ένα τέτοιο event με καλεσμένους όπως ο ο Jisoo του Blackpink αλλά και ηθοποιοί, ανάμεσα τους οι Yara Shahidi, Vanessa Kirby και Florence Kasumba και η Emma Chamberlain. Τα φορέματα που επιλέχθηκαν για τα μοντέλα ήταν του Alvarno, ενός νέου ισπανικού brand, που ιδρύθηκε από τους σχεδιαστές Arnaud Maillard και Alvaro Castejón.

Beautés du Monde

H νέα συλλογή, συγκεντρώνει τη μοναδική οπτική του luxury fashion brand στον καθορισμό της ομορφιάς μέσα από τις άφθονες εμπνεύσεις που προσφέρουν οι πολιτισμοί, καθώς και η φύση, όπου πανίδα και χλωρίδα «κάθονται στο τιμόνι». Αυτό το πάθος μπορεί να εντοπιστεί στους αδερφούς Cartier, οι οποίοι είχαν παρατηρήσει και εφεύρει εκ νέου την ομορφιά που προέκυψε από τον κόσμο, διανθίζοντάς τον με τέχνη και το savoir faire της τέλειας τεχνογνωσίας. Συνδυάζοντας το σχέδιο, την ένταση των γραμμών, τη γεωμετρία και την αφαίρεση μαζί με την αλληλεπίδραση της φωτεινής ομορφιάς των λίθων που έχουν δημιουργηθεί προσεκτικά, αυτές οι υψηλές δημιουργίες κοσμημάτων ομολογούν για άλλη μια φορά το θαύμα του Cartier και τις ατελείωτες εκφράσεις της ποικιλομορφίας της ομορφιάς - μια αξέχαστη εικαστική γιορτή και συνάντηση που δεν πρέπει να χάσετε.

288974243-5173005342813760-7654430129271805121-n.jpg
Image source: @francoisgoize

Η συλλογή αποτελείται από μοναδικά σχέδια, τα οποία αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την άριστη αισθητική και τεχνογνωσία του Cartier και επιβεβαιώνουν τον τίτλο που χάρισε ο βασιλιάς στον οίκο πριν πολλά χρόνια. Επανέφερε και πάλι το παλιό θέμα του πάνθηρα και δημιούργησε ένα περιδέραιο που για πρώτη φορά αναπαράγει αφηρημένα τα σημεία του πλάσματος τοποθετώντας απρόσκοπτα μικροσκοπικά κομμάτια όνυχα μέσα σε κρυστάλλους. Ισορροπώντας ανάμεσα σε χλωρίδα και πανίδα, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν έμπνευση για το κολιέ Recif. Μια ρυθμική αντίθεση σε συνδυασμό με τον εμβληματικό πράσινο και πορτοκαλί συνδυασμό του brand προκαλείται από σμαραγδένιες και κοραλλί ραβδωτές χάντρες με τόνους αμέθυστου cabochon. 

Από την άλλη πλευρά, η μαεστρία της κοπής και η τέχνη της σύνθεσης, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κολιέ Iwana, θυμίζοντας μ' έναν μοναδικό τρόπο το εξαιρετικά ελαστικό και ανάγλυφο δέρμα του ερπετού. Αγκυρωμένο από τρία κολομβιανά σμαράγδια σε ένα μοναδικό εξάγωνο σχήμα κομμένο σε cabochon που θυμίζει τις ράχη του, το κεντρικό σημείο του κολιέ παρουσιάζεται με διάτρητα τριγωνικά μοτίβα με διαμάντια και σμαράγδια.