fbpixel

Search icon
Search
Beach Time: 4+1 ασκήσεις παραλίας που θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό σας στα ύψη
WELLNESS

Beach Time: 4+1 ασκήσεις παραλίας που θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό σας στα ύψη

Ενδυναμώστε το σώμα σας πλάι στο κύμα


Μια αμμώδης παραλία είναι το κατάλληλο περιβάλλον για χαλάρωση, παιχνίδια δίπλα στο κύμα, κολύμπι με τις ώρες, αλλά και ασκήσεις γυμναστικής. Κι όμως, υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θέλουν να περνά λεπτό της ημέρας τους ανεκμετάλλευτο, για αυτό και ασκούνται ακόμα και όταν βρίσκονται στη θάλασσα με την παρέα τους. Αν συγκαταλέγεστε κι εσείς σε αυτή την ιδιαίτερη, θα λέγαμε, κατηγορία ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε μαζί μας τις 4+1 εκρηκτικές ασκήσεις που θα τονώσουν κάθε μέρος του σώματος σας, εκτοξεύοντας τον μεταβολισμό σας στα ύψη.

Τρέξιμο

Η πιο κλασσική και εύκολη άσκηση που μπορείτε να πραγματοποιήσετε χωρίς κανέναν απαραίτητο εξοπλισμό είναι το τρέξιμο εντός και εκτός του νερού. Η πιο “παραδοσιακή” και αγαπητή άσκηση αναβαθμίζεται και αποκτά άλλη τροπή και έναν εντελώς διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Αν το επιλέξετε μπορείτε να τρέξετε για περίπου 10 λεπτά στην μαλακή άμμο και για άλλα 5-10 μέσα στο νερό, για να αυξήσετε παραπάνω τους καρδιακούς σας παλμούς. Έτσι, θα μπορέσετε να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

shutterstock-1729885714.jpg

Water jumping jacks

Η πιο δημοφιλής άσκηση της στεριάς δε θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί σε αυτή τη hot λίστα. Συγκεκριμένα, βρείτε ένα μέρος που πατώνετε, ενώ το σώμα σας βρίσκεται μέσα στο νερό και ξεκινήστε να κάνετε jumping jacks, δηλαδή ανοιγοκλείστε τα πόδια, αλλά και τα χέρια σας συνεχόμενα για 5-15 λεπτά, ώστε να κάψετε κατά 25% περισσότερες θερμίδες, συγκριτικά με το τρέξιμο.

Το κλασικό κολύμπι

Η πιο κλασσική άσκηση που θα μπορούσατε να κάνετε όταν βρεθείτε στην αγαπημένη σας παραλία είναι, φυσικά, να κολυμπήσετε. Όχι, μην το υποτιμάτε. Το κολύμπι μπορεί έως ένα σημείο να καταστεί μονότονο, όμως διαθέτει εντυπωσιακά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να κάψετε μέχρι και 500 θερμίδες (what?), γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα σας.

Αναπηδήσεις

Το θέαμα μπορεί να είναι λίγο αστείο για όσους σας βλέπουν, όμως, αξίζει να το δοκιμάσετε αν βρίσκεστε στην παραλία και θέλετε να ασκηθείτε. Αναλυτικότερα, μπείτε μέσα στο νερό και αρχίστε να χοροπηδάτε με τα δυο ή το ένα σας πόδι, αλλάζοντας ανά 10 πηδηματάκια, όπως κάνει ένα καγκουρό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή σας, να βελτιώσετε την ισορροπία σας και να τονώσετε τους κοιλιακούς σας. Πραγματοποιήστε 2 σετάκια των 20 αναπηδήσεων, κάντε ένα διάλειμμα και συνεχίστε ακάθεκτοι το έργο σας.

shutterstock-1776390794.jpg

Ψαλιδάκια

Η πιο απλή άσκηση που ενδεχομένως να έχετε “τσακώσει” τον εαυτό σας να πραγματοποιεί αυθόρμητα είναι τα ψαλιδάκια στα βαθιά. Για όσους δεν γνωρίζουν...Σταθείτε όρθιοι σε ένα σημείο που δεν πατάτε κάτω στο έδαφος και αρχίστε να ανοιγοκλείνετε με σταθερό, όχι απαραίτητα γρήγορο ρυθμό, τα πόδια σας, για όσους περισσότερους γύρους μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να γυμνάσετε τόσο τους μηρούς σας, όσο και τους κοιλιακούς σας.

Aν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι στην παραλία, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτές τις 5 εντυπωσιακές ασκήσεις που θα ωφελήσουν τον οργανισμό, αλλά και τον μεταβολισμό σας. Δοκιμάστε τες και μείνετε άφωνοι από τα αποτελέσματα που θα δείτε με την πάροδο του χρόνου στο σώμα σας, αλλά και με την κατακόρυφη καύση θερμίδων, εντός λίγων λεπτών.

Enjoy the summer time!