fbpixel

Search icon
Search
Bathroom plants: Τα καλύτερα φυτά που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας
INTERIORS

Bathroom plants: Τα καλύτερα φυτά που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας

Η μυστική συνταγή για έναν όμορφο, δροσερό και ανανεωμένο χώρο


Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται το μπάνιο αποτελεί το καταλληλότερο σημείο για να τοποθετήσουμε τα αγαπημένα μας φυτά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν την τάση να πλησιάζουν στις πιο ιδεώδεις συνθήκες για την καλή ανάπτυξη ενός αριθμού από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Καθώς, είναι γενικά ζεστά δωμάτια και δυο με τρεις φορές την ημέρα η ατμόσφαιρα τους γεμίζει με υδρατμούς, κάτι το οποίο ευνοεί ακόμα περισσότερο τα φυτά. Βέβαια, όλα αυτά λειτουργούν με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κάποιο παράθυρο από το οποίο να μπορεί να εισέρχεται φυσικό φως. Πέρα απ’ όλα αυτά, τα φυτά έχουν την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία, να μειώνουν την εμφάνιση βακτηρίων και παράλληλα να καθαρίζουν τον αέρα.

Γι’ αυτό εάν θέλετε κι εσείς να προσδώσετε extra πόντους στην αισθητική του μπάνιου σας, καθώς και να αντλήσετε όλα τα παραπάνω θετικά οφέλη, συνεχίστε να διαβάζετε!

Σπαθίφυλλο

-WvRkM.png

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζετε το σπαθίφυλλο και αυτό γιατί χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Αποτελεί ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό φυτό γεμάτο ιδιότητες, καθώς μπορεί να καθαρίζει τον αέρα του χώρου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες. Επιπλέον, η καταλληλότερη θέση για να το τοποθετήσουμε είναι σε ένα φωτεινό σημείο, μακριά από τις έντονες ακτίνες του ηλίου, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν καψίματα στα φύλλα του. Plus, το σπαθίφυλλο είναι αρκετά ευαίσθητο σε χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό για να διατηρήσει την ζωτικότητά του πρέπει να προσέξετε οι θερμοκρασίες του χώρου να κυμαίνονται από 20 μέχρι και 25°C.

Ντιφενμπάχια

2-bnp2p.png

Ακόμα και η ντιφενμπάχια, ένα φυτό εσωτερικού χώρου με κεντρικό βλαστό που μοιάζει με καλάμι και με εντυπωσιακά γυαλιστερά δερματώδη φύλλα σε λευκοκίτρινο χρώμα μπορεί να ευδοκιμήσει στο μπάνιο μας. Μάλιστα, η ντιφενμπάχια ανήκει στην κατηγορία των φυτών εσωτερικού χώρου που χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση και φροντίδα. Με λίγα λόγια, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φωτεινό σημείο σε εσωτερικό χώρο για να αναπτυχθεί, χωρίς βέβαια να το χτυπούν οι ακτίνες του ήλιου. Για παράδειγμα, αν την έχουμε κοντά στο παράθυρο του μπάνιου καλό είναι να μην ξεχνάμε να τραβάμε την κουρτίνα όταν χρειάζεται. Τώρα, όσον αφορά τη θερμοκρασία, από τους 18 μέχρι τους 28°C αναπτύσσεται ιδανικά, ενώ στην πολύ ζέστη και στο πολύ κρύο υποφέρει και χάνει το έντονο χρώμα των φύλλων της.

Ορχιδέα

3-AzD8F.png

Σε περίπτωση που θέλετε να εντυπωσιάσετε τον χώρο του μπάνιου, μια ωραία επιλογή είναι η ορχιδέα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την συναντάμε πολύ συχνά σε σπίτια, σε γραφεία και σε επαγγελματικούς χώρους. Για να αναπτυχθεί σωστά, καλό είναι να την τοποθετήσετε σε μια φωτεινή θέση στο μπάνιο με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας στο έντονο φως καθώς προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα και ξηραίνει τα λουλούδια. Στην συνέχεια, βάλτε την ορχιδέα μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από τζάμια. Plus, οι ιδανικές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει η ορχιδέα στους εσωτερικούς χώρους είναι 18-27°C.

Αλόη

4-4GJ7Z.png

Η Αλόη, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα φυτά εσωτερικού χώρου για το μπάνιο, είναι και θαυματουργό, γνωστό στην αρχαία Ελλάδα για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Επίσης, έχει την ικανότητα να παράγει οξυγόνο στον χώρο, προσφέροντας σε εμάς ένα υγιές περιβάλλον εργασίας, καθώς και μια καθαρή ατμόσφαιρα.

Καλαθέα

5-2xSLL.png

Η Καλαθέα αποτελεί ένα από τα πιο καλαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου, χάρη στα μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα της, τα οποία απαντώνται σε διάφορες μορφές, αφού είναι είτε στενόμακρα είτε στρογγυλά σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα σε ριγέ σχέδια. Επίσης, είναι ένα φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα σε φωτεινά σημεία, καθώς και σε σκοτεινά και αυτό γιατί αγαπά το έμμεσο φως και την υψηλή υγρασία.

Κρότωνας

6-9uPpy.png

Τέλος, ο κρότωνας που οι περισσότεροι από εμάς τον έχουμε θαυμάσει είτε σε κάποιο σαλόνι σπιτιού είτε σε κάποιο γραφείο, σας επιβεβαιώνουμε πως μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή ακόμα και για το μπάνιο μας. Με απλά λόγια, ο κρότωνας με τα σκληρά γυαλιστερά δερματώδη φύλλα συναντάται σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς του κίτρινου, του πράσινου του κόκκινου και του πορτοκαλί. Θέλει σχετικά ζεστό και περιβάλλον και παρουσιάζει πλούσια ανάπτυξη σε θερμοκρασίες 20-25°C. Plus, αγαπάει το φως και προτιμά τα φωτεινά σημεία που δεν τα χτυπάνε οι ακτίνες του ήλιου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς δημιουργούν εγκαύματα στα φύλλα του.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα νέα!